Becikowe teraz też jakoś zasady się zmieniły i jest próg dochodowy, wiem bo koleżanka mówiła że się nie załapali :/
Tak jest przy pierwszym dziecku,ale od drugiego juz chyba nie,albo tak wychodzi,ze ja mimo dobrych wyplat dostane
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Becikowe teraz też jakoś zasady się zmieniły i jest próg dochodowy, wiem bo koleżanka mówiła że się nie załapali :/
A myślałam że becikowe dla wszystkich jest. Co prawda tylko 1000 a powyżej to już dochód się liczy. Moja znajoma dostała 2000 bo nie przekraczali progu dochodowego. Muszę poczytać jak to jest z tym becikowym.Becikowe teraz też jakoś zasady się zmieniły i jest próg dochodowy, wiem bo koleżanka mówiła że się nie załapali :/
Nic mnie nie boli i nic nie czuje dlatego boję się że za 3 razem jeszcze coś spartaczaA boli Cię ta blizna? Bo mnie tak! Mąż dotknie nie tak jak trzeba i odskakuje z bólu. Już się nawet zastanawiałam czy dobrze mnie zszyli, bo trochę to dla mnie dziwne.
Dochod na osobe, czyli przy pierwszym bym wykroczyla,a ze bedzie nas czworka to już sie powinnismy załapać ,chociaż oblicze kto wie [emoji23]Becikowe teraz też jakoś zasady się zmieniły i jest próg dochodowy, wiem bo koleżanka mówiła że się nie załapali :/
Czyli gorsze sa skurcze, czy jak dziecko przechodzi przez kanał?Ja rodziłam sn to byl dla mnie horror miałam takie bóle krzyżowe że leżałam na boku darłam sie i gryzłam łóżko. Boje sie porody strasznie i znowu tego bólu na samą myśl mnie boli żołądek. Ale cc operacji w życiu bym nie chciała. Bóle parte już były dla mnie ulgą. Jak poczułam opór przestałam przec wtedy mnie nacieli i poszło od razu. Córka 3940. O 1 zaczęły sie micne bóle o 3odeszly wody o 8 urodzilam. Od 1 do 8 rano te 7h to była jakaś masakra. Na szczęście jak dziecko wyjdzie już nie czuje sie bólu. Szycie ani potem rana nawet mnie nie bolało. U nas w szpitalu są szwy rozpuszczalne. Ja nie wiem jak ktoś może zapomnieć porodu ja nie zapomniałam. No ale co zrobić chce miec drugie dziecko musze przez to przejść.
Czyli gorsze sa skurcze, czy jak dziecko przechodzi przez kanał?
@kampina chyba sie przeliczylam i nie dostane [emoji23]
To chyba przeżyje [emoji23] mialam okazje doświadczyć 12 h z partymi fakt nie wiedziałam ,czy rzygac ,czy na kibel siadać, pozniej na czworaka na lozku na pol z ugietymi nogami cudowalam i darlam sie mega, tylko wiadomo dziecka nie czulam bo jak laleczka barbi, ale po szybko zapomnialam o bolach, a po cc długo sie meczylamMoim zdaniem skurcze, bo trwają długo, a jak dziecko przechodzi przez kanał to jest chwila moment i po sprawie