reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
A tego lekarza nie będę komentować brak słów !!!

Na mojej drodze stają lekarze z powołania, serio, z którymi mogę pogadać, teraz pediatra jakaś taka dziwna jest, nie lubię jej chyba, nie toleruje i w ogóle i ja zmienię [emoji6] bo mogę
No on tyle razy mi dogadał że masakra. Ale jakoś do niego mam zaufanie bo jest dobrym specjalista. Jeszce mam tydzień na zastanowienie gdzie mam chodzić. Trochę się boję że jak znów będę miała jakieś obawy to lekarz na nfz tym bardziej je zignoruje .

reklama
No on tyle razy mi dogadał że masakra. Ale jakoś do niego mam zaufanie bo jest dobrym specjalista. Jeszce mam tydzień na zastanowienie gdzie mam chodzić. Trochę się boję że jak znów będę miała jakieś obawy to lekarz na nfz tym bardziej je zignoruje .
Musisz zdecydować, bo ktorys będzie musiał później dac zaświadczenie ,ze chodziłas przed 12tyg czy tam którym nie wiem do becikowego

No właśnie. Koleżanka załatwiła, to ja też
.. A potem dramat bo nie ma komu cc jak faktycznie trzeba... Trochę same jesteśmy sobie winne ...
Nie chodzi o to ze kolezanka miala to i ja tylko o lalunie które załatwiają sobie zaświadczenia bo nie chcą rodzic dla wygody A kobietami które na prawdę się boja rodzić i idą po takie zaświadczenia. I to jest różnica.

Ja byłam nacinana i nawet o tym nie wiedziałam, jak po porodzie Pani mówi do mnie no dobra to teraz szyjemy a ja do niej „ale co będziemy szyć?” [emoji23]

Ja tez się bałam strasznie porodu, szczególnie na początku, ale już pod koniec było mi obojętne, wolałam urodzić niż chodzić z tym brzuchem [emoji23]

Dla mnie najgorzej męczące są skurcze, bo ani leżeć, ani stać, ja chodziłam po korytarzu i co skurcz masowałam lędźwia o ścianę... 8 h chodzenia korytarzem :p

Jeśli chodzi o skurcze parte to ja ich tak jakby Kię czułam w ogóle, nie mogłam się jakos zgrać i parłam na czuja.

Dla mnie gorsze od porodu było ściągnie szwów, nie dość ze mało komfortowe w połogu się przed kimś rozbierać, to jeszcze babka miała szczęście ze jej nie udusiłam :) ale słyszałam ze dużo szpitali ma rozpuszczalne szwy.

A ja mam pytanie do dziewczyn które nie pierwszy raz były nacinane. to nacięcie robią w tym samym miejscu? W innym? Czy jak popadnie ?
U mnie było w innym

W ogole powiem wam,ze z synem nie słyszałam o duzo rzeczach i byłam spokojniejsza, teraz te wiadomości co mozna czego nie... przerażają mnie [emoji54] jak czytalam,ze od spania na plecach moze byc śmierć wewnatrz maciczna, tragedia jakas [emoji53] jak tu sie pilnować w trzecim trymestrze. Ja nie wiem te kobiety kiedys wszystko robiły i nic sie nie dzialo,a z nami jak z jajkami teraz

A ja mam pytanie kierujecie sie która datą wg Om? Bo wg Om mi wychodzi 12+1 a na prenatalnych wyliczyl ze 12+5 i jak bede dzwonic umawiac sie na połowkowe to kazali mi liczyc od tego 12+5 a moj lekarz znow mi mowi ze mam sie sugerować wg OM

reklama
A ja mam pytanie kierujecie sie która datą wg Om? Bo wg Om mi wychodzi 12+1 a na prenatalnych wyliczyl ze 12+5 i jak bede dzwonic umawiac sie na połowkowe to kazali mi liczyc od tego 12+5 a moj lekarz znow mi mowi ze mam sie sugerować wg OM
Ale przeciez w polowkowym tez masz czas miedzy tygodniami od 20-22 wiec jaki termin bys nie wybrala bedzie ok

Do góry