reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
reklama
A jeszcze mam pytanie, jak bierzecie te witaminy to bierzecie oprócz tego kwas ? Bo mi lekarz przepisuje kwas, jod i wit D, w poprzedniej ciąży to samo mi przepisywał, to jego zestaw obowiązkowy chyba [emoji14] a mam całe opakowanie femibionu właśnie i się zastanawiam jak to rozegrać
Jak sie bierze witaminy to nie bierze sie dodatkowo kwasu i jodu ,magnez ewentualnie mozna jesli jest go malo w witaminach, reszta jest zawarta.

A jeszcze mam pytanie, jak bierzecie te witaminy to bierzecie oprócz tego kwas ? Bo mi lekarz przepisuje kwas, jod i wit D, w poprzedniej ciąży to samo mi przepisywał, to jego zestaw obowiązkowy chyba :p a mam całe opakowanie femibionu właśnie i się zastanawiam jak to rozegrać
Wit d nie zaszkodzi bo malo jest w tych zestawach witamin ale jod i kwas foliowy powinien wystarczyc ;-)

Jak sie bierze witaminy to nie bierze sie dodatkowo kwasu i jodu ,magnez ewentualnie mozna jesli jest go malo w witaminach, reszta jest zawarta.
Magnez zazwyczaj jest w postaci tlenku w tych ciążowych zestawach a on w ogole praktycznie sie nie wchlania.
Ja biore chela mag b6 albo magne b6

Ja tylko witaminy biorę, przy staraniach również wit d3 i kwasy omega bo tak zalecił gin. Co do porodu to jeszcze nie myślę na ten temat. Biorę heparynę, może lekarz zdecyduje. Dodatkowo mam krótkowzroczność -5 ale nie wiem czy to jest wskazanie do cc. Jeszcze dla mnie zbyt wcześnie i nie myśle o tym.

reklama
@Mamafasolki jasne, tylko pytać każda pacjentke to później by znowu skargi były i inne sprawy, ja jestem w 100% za zgodnością z samą sobą, boisz się czegoś, idź po pomoc i nie wstydź się [emoji6] boisz się porodu, pogadaj z doświadczona położną lub doulą, one pomogą lub skierują Ciebie na odpowiednia drogę...[/QUOTE]
Dokładnie ! Nic na siłę:) A teraz możliwości są większe niż nawet 20 lat temu.
....

Ostatnia edycja:
Do góry