reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Ja dzisiaj załatana będę... Zakupy już zrobione, zaraz do pracy, od razu po pracy po Filipa do Przedszkola i z Natalia do szkoły następnej, w domu wyląduje koło 18 i pewnie od razu spać... Jeszcze co tu z młodym robić jak taka pogoda pod psem??? Pójdziemy do kawiarni na 1,5h kawę pić [emoji23]

reklama
No właśnie ja rozmawiałam z moja położna co prawda w poprzedniej ciąży. Ona na koniec ciąży mi powiedziała że tak naprawdę jak ktoś się uprze to nie mogą zmusić. Oni oczywiście stanowczo odmawiają i kobiety się godzą bo nie mają pewności co do swoich praw. A co jeśli się nie zgodzą a później będą komplikacje w czasie porodu. Kto za to weźmie odpowiedzialność?
Jak lekarz ma zly humor to będą czekać do ostatniej chwili i nie ma sie co oszukiwać.

Hej kobitki, można się jeszcze przyłączyć?:) U mnie dopiero skończony 9 tc, wizyta u lekarz dopiero we wtorek, też tak martwicie się o maleństwa mi już chyba na głowe siada z tego stresu;) A brzuchy was pobolewają? Bo mnie ostatnio dość często to na górze to na dole takie jakby rozpieranie nie wiem dokładne jak to określić.
Witaj jak u gory to pewnie wzdecia, gorzej jak podbrzusze, tam znajduje sie teraz dziecko. Gratulacje

z kosmetykow uzywam mydla bambino i szamponu tego z kaczuszką ktorego jeszcze moja mama przy mnie uzywala ;-) raz na rok balsamem smaruje. Chociaz na poczatku corka miala przesuszoną skore i musialam czesciej. Na wysypki np na buzi mam bepanthen sensi derm ale to tylko kiedys uzywakam teraz nie ma juz potrzeby. Do pupy zielony alantan albo sudocrem na awarie ale tego alantanu mało używam. Zazwyczaj po kupie ;-)

Mi przez pierwsze trzy mce życia przydał sie espumisan i probiotyki
Ja uzywalam wszystko z bambino i smarowalam oliwka i było ok

Bedzie wszystko super :) trzymam mocno kciuki!!!:*

Ja tez po córce mam większość ;-) musze dokupic karuze do łóżeczka bo mi sie popsuła no i jakies waciki do pupy, sól fizjologiczną i coś do pepka. Jak bedzie chlopak to ciuszki (jak ktoras bedzie miala na zbyciu to chetnie paczuszke przygarne;-)) bo po corce raczej wszystko mam. No i jak chlopak to ze dwa kocyki bo mam rozowe xD

Tak to meble dla mojej pierworodnej bo te po niej zostaną dla drugiego maluszka no i wozek podwojny ale to juz mam wybrany ;-)

Aa no i smoki do butelek xD bo powyrzucałam. Bo butelki te o mniejszej pojemnosci mam prawie niezużyte
Ja mam dwie butelki po synku z aventa na pamietke zostawilam [emoji23] i sa tylko smoczki kupić

Moja kolezanka miala skierowanie od ortopedy z zaleceniem cc, a w szpitalu wezwali swojego ortopede na konsultacje I on nie widzial do sn, wiec nie miala wyboru.

Ja okna myje przynajmniej raz w miesiącu. Uroki wioski, od dworu kurz z pól a w domu pełno łapek dzieciaków. Też muszę umyć!

Dzień dobry, od pół godziny na nogach, czytam zaległości :)
Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Czekamy na dobre wiesci!!!!!
Ja na wiosce mieszkam jak tu nie myc jak muchy sraja [emoji23]

Co do wyprawki to ja zacznę już pomału robić zakupy tak po prenatalnym... dużo tego jest jak się nie ma nic ( bo się 3 miesiące temu powyrzucalo wszystko ! ) muszę kupić wózek, łóżeczko, ubranka, kosmetyki.... przedzielic duży pokój, kupić nowe meble !!! Dziewczyny rewolucja !!:-D
Ja bede musiala szafe kupić kolejna [emoji23]

reklama
Do góry