reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Dziewczyny a jak to właśnie jest z cesarką po pierwszej cesarce? Bo niby można wybrać. A koleżanka ostatnio musiała załatwiać jakieś papiery że wskazaniami. To ja już nie wiem.
Ja druga CC miałam, bo była pierwsza [emoji849] teraz bym się nie zgodziła, a w tą planuje rozwiązać naturalnie, lekarz prowadzący jest za, nie widzi narazie problemu, więc dlaczego mam nie spróbować???
Jak jesteś na fb wejdź na grupę: naturalnie po cesarce - grupa wsparcia, dziewczyny odpowiedzą na wszystkie pytania i dużo udało się vbac [emoji6] nawet po 2-3 cesarkach

reklama
I tak podejście się zmienia już lekarzy, jak rodziłam 4 lata temu to po CC tylko CC, chyba że przyjdzie pani z rozwarciem 8cm... Fajnie... A teraz nawet oksy dają, próbują wywoływać i dopiero jak nic nie rusza i nie pomaga proponują CC... Ale to 1-2 tyg po terminie, a nie przed na zimno ale jak kto woli, to jest indywidualne podejście każdej z nas, rozmowa z lekarzem, położną, doulą...

Jak to jak ? Proste. Nie ma możliwości i rodzi Pani naturalnie ;) W szpitalach nikt się nie patyczkuje z pacjentkami.
No właśnie ja rozmawiałam z moja położna co prawda w poprzedniej ciąży. Ona na koniec ciąży mi powiedziała że tak naprawdę jak ktoś się uprze to nie mogą zmusić. Oni oczywiście stanowczo odmawiają i kobiety się godzą bo nie mają pewności co do swoich praw. A co jeśli się nie zgodzą a później będą komplikacje w czasie porodu. Kto za to weźmie odpowiedzialność?

I tak podejście się zmienia już lekarzy, jak rodziłam 4 lata temu to po CC tylko CC, chyba że przyjdzie pani z rozwarciem 8cm... Fajnie... A teraz nawet oksy dają, próbują wywoływać i dopiero jak nic nie rusza i nie pomaga proponują CC... Ale to 1-2 tyg po terminie, a nie przed na zimno ale jak kto woli, to jest indywidualne podejście każdej z nas, rozmowa z lekarzem, położną, doulą...
To chyba zależy od szpitala. Ja ponad 8 lat temu rodziłam druga córę SN, a pierwszy poród zakończył się cc. I jeszcze leżałam kilka dni przed porodem w szpitalu

I tak podejście się zmienia już lekarzy, jak rodziłam 4 lata temu to po CC tylko CC, chyba że przyjdzie pani z rozwarciem 8cm... Fajnie... A teraz nawet oksy dają, próbują wywoływać i dopiero jakę nic nie rusza i nie pomaga proponują CC... Ale to 1-2 tyg po terminie, a nie przed na zimno ale jak kto woli, to jest indywidualne podejście każdej z nas, rozmowa z lekarzem, położną, doulą...
Ja co prawda chciałabym spróbować ale jak dziecko będzie nie duże. W poprzedniej ciąży według pomiaru miednicy urodzilabym dziecko do 3,5 kg. A później stwierdzono że głowa by nie przeszła. Ciekawe czy ten dzidz też będzie taki duży.

reklama
Do góry