reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
A miałaś juz serduszko? Dziwne to badanie bety przy takich wysokich jednostkach, przyrost bety może juz zwalniać.
Na etapie 7-8 tc miałam spora różnice miedzy terminami porodu USG (16.03), OM (4.03) i owulacji (09.03) a wiec i wiek ciąży inny, a teraz dzieciaczek na prenatalnych "nadgonił" wszystkie terminy i wg usg mam termin na 28.02. Wiec równie Twoje dziecko jeszcze może podrosnąć do wieku z OM ;) trzyma kciuki!
Pierwszy raz miałam usg w piątym tygodniu to był pęcherzyk ciążowy z cialkiem żółtym to było na izbie przyjęć z powodu plemienia. I później poszłam na pierwsza wizytę do ginekologa i tak sie ciągnie to bhcg. Chciałabym żeby mnie już skierowała na normalne badania , zaleciła kiedy usg..

reklama
Jej, ja zjadłam śledzie na kolację, ale jakieś dobre kupiłam w śmietanie , jabłkiem i cebulką, albo to ogórek był, takie słodko kwaśne, takie idealne, jem drugi dzień i jak o nich myślę slinka mi sama cieknie po brodzie [emoji23][emoji23][emoji23]

Ja też dzisiaj gorszy dzień mam, chyba przed zmianą pogody, mogłabym cały dzień spać !!!

Pierwszy raz miałam usg w piątym tygodniu to był pęcherzyk ciążowy z cialkiem żółtym to było na izbie przyjęć z powodu plemienia. I później poszłam na pierwsza wizytę do ginekologa i tak sie ciągnie to bhcg. Chciałabym żeby mnie już skierowała na normalne badania , zaleciła kiedy usg..
No może warto sie przejść dla pewności do jakiegoś lekarza prywatnie na usg? Bys w końcu była spokojna.

Dużo zdrowia dla chorych nie dość że ciąża to jeszcze sie przeziębić wspolczuje.

Ostatnia edycja:
Drogie mamy. Doradzcie proszę.
W bardzo bliskim otoczeniu urodziły sie właśnie maluszki. Niedługo wybieramy się w odwiedziny. Chcę kupić kocyk, ale zupełnie nie wiem jaki. Może macie jakieś sprawdzone kocyki ktore Wam sie sprawdziły? :)

W bardzo bliskim otoczeniu urodziły sie właśnie maluszki. Niedługo wybieramy się w odwiedziny. Chcę kupić kocyk, ale zupełnie nie wiem jaki. Może macie jakieś sprawdzone kocyki ktore Wam sie sprawdziły? :)
Nie doradzę jako mama ale robiłam właśnie paczuszkę dla bliskiej mi osoby i szukałam w internecie kocyków (chciałam z miękkiego materiału). Znalazłam takie zestawy na Allegro, bardzo ładne wzory podusia i kocyk. Nie zamówiłam ostatecznie bo kupiłam szumisia i bardzo solidny ładny zimowy śpiworek(Przesyłam też zdjęcie)

Załączniki

• E28B4122-3682-404E-B52A-90D2336C34D0.jpeg
    E28B4122-3682-404E-B52A-90D2336C34D0.jpeg
    968,8 KB · Wyświetleń: 89
  • DE23D48E-DEC6-4E38-9D7F-D3144D31C939.jpeg
    DE23D48E-DEC6-4E38-9D7F-D3144D31C939.jpeg
    898,7 KB · Wyświetleń: 93
Ja osobiście polecam kocyk z naturalnych materiałów. Nie kupiłabym dziecku kocyka z minky, czy innego poliestru

reklama
Dziewczyny będziecie posyłać cenne wskazówki, już powoli podczytuje co doświadczone mamy piszą o wyprawce bo człowiek jest zupełnie zielony w temacie

Nadrabiam właśnie zaległości w temacie o wyprawce, sporo się można dowiedzieć :)

Do góry