magdalena.
Fanka BB :)
Dziewczyny, widzialam wlasnie zdjecie wozka juz na forum - powiedzcie, kiedy planujecie zaczac zakupy dla malucha? Dla mnie to nowosc, nie wiem jak to zaplanowac - kiedy zaczac sie interesowac wyprawka, zeby ze wszytskim zdazyc?
Macie jakies rady? Wiem, ze sa wsrod nas doswiadczone mamusie, wiec licze na jakies rady :-)
W ogole - macie jakas liste MUST HAVE na poczatek?
Co powinnam miec od razu, a z czym ewentualnie poczekac i zobczyc, czy bedzie potrzebne?
My wózek kupiliśmy jakos w 28 tygodniu chyba. Ciuszki zaczęłam kupować jak płeć poznałam czyli chyba ok 23 tygodnia i ja kupowałam takie do pół roku już żeby nie kupować co chwila
A taki must have moim zdaniem to:
2 ręczniki
Pieluchy tetrowe i flanelowe
Becik
Kocyk
Wanienka
Zastanowiłabym się nad przewijakiem, ja go kładłam na łóżko po prostu ale z biegiem czasu uważam ze to nie jest pilny zakup, chyba ze masz stojak i będziesz miała w planach tam przewijać
Ciuszki to napewno tak jak ktoś napisał tylko ja bym lekko zwiększyła ilości co by nie prac co chwila czyli bodziaki, spodenki i pajace, skarpetki po 10 szt. Ja np w ogóle nie korzystałam z tych takich chyba śpiochów to się tak nazywa (te ogrodniczki takie ze stopami )
Pieluch nie robiłabym dużego zapasu bo może się okazać ze uczulenie ma dzidzia. My korzystaliśmy na początku z dady ale wyskoczyło nam właśnie uczulenie i korzystamy z pampersa.
Jakieś kosmetyki, nożyczki, termometr do wody i dla dzidzi ale to już są moim zdaniem zakupy na naprawdę taka końcówkę ciąży