reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Witaj,ja miałam tsh 4.87 biore euthyrox 50 od dwoch tygodni,a ty jaki? 31 jade na wyniki. Super,ze z dzidzia ok, który dokladnie tydz i dzien? Na kiedy termin? Zapraszamy do innych watkow na marcowe i wpisania do tabeli
Letrox 50, wg dzisiejszego usg 10t6d,ale wg mnie 10t3d:) na pierwszym usg była jeszcze większa rozbieżność :)

reklama
Aptt
Alloprzeciwciala
Anty hcv
Anty hiv
Vdrl
Toxo igG
Toxo ig Ml
Zobaczylam cennik jedno toxo 100 zl drugie 50 a gdzie reszta pamietam,ze za hcv i hiv w tamtym roku płacilam 120zl, osiwieje 250 to za malo
Drogo.
A masz inne laby w pobliżu, żeby tam zrobić taniej?
Toxo 100 zł i tylko jedno, to dużo - u mnie w najbliższym labie to 25 zł.

Ja bylam u rodzinnego i powiedziala,ze nie ma na nfz klamczucha
Wiesz co, u mnie rodzinny wypisuje recepty na wszystkie leki, które ciężarna ma brać, nawet jeśli chodzi prywatnie.
Ale skierowanie na badania podstawowe ciążowe podobno nie ma obowiązku, bo każdy pacjent raz w roku może zażyczyć sobie bez podania przyczyny jedynie: morfo, mocz, tsh, glukoza, próby wątrobowe. A na inne to tylko dobra wola lekarza - jeden wypisze, drugi nie.

W.ogole lekarka mnie ochrzanila ze robie usg prywatnie ze kazda pracownia jest zobowiązana do takiego usg by je zrobić dokładnie.
Zna moja taktykę z lux medem ze wypisują skierowania i badania takze trafiła jej się mądra pacjentka [emoji23]

A propo tych kosmetyków i kosztów, mała miała bardzo wrażliwa skore, robiła jej się cały czas ciemieniucha, no masakra. Kupiłam jej szampon emolium, zapłaciłam za niego 30 zł chyba i słuchajcie, mam go do tej pory czyli rok... a używam codziennie :D

reklama
Utrzymanie dziecka małego, zanim nie zacznie chodzić do przedszkola/ szkoły tak dużo nie kosztuje.
Oczywiście jeśli ktoś tak normalnie sobie żyje, nie szaleje z kasą ani nie skąpi - ot, tak na poziome przeciętnej rodziny z klasy średniej.

Ja np. mleko miałam za darmo - zawsze w cycku podane dziecku jak na tacy :D, pampersy najczęściej kupowałam po promocji, szczepie na NFZ, kosmetyki podstawowe antyalergiczne (płyn do mycia, oliwka do kąpieli i krem - tyle niemowlakowi w zupełności wystarczy), obiadki gotowałam po 6 mż sama, nie kupowałam gotowych słoików, ubranka też można wyczaić super uzywane czy to w ciucholandzie, na olx czy allegro. Na buty tylko nigdy nie żałowałam, miały być dobre, ale też nie powalajace cenowo.
A jak dziecko pójdzie do placówki, to uuu - sie zaczną koszta ;)
Ja kupowałam bebilon za 50zl jedna puszka teraz widze,ze 60 kosztuje ,500plus daja a ceny w górę, pampersy z pampers tylko jako jedyne odpowiadaly mysle,ze 500zł szlo miesiecznie, szczepionki na nfz,bo balam sie rozglosu z autyzmem od 6 czy 5 w 1. Lekarze czesto prywatnie 150zl za wizytę jest jeden w osrodku do 12 jeszcze miejsc wiecznie ma ma jeden i kosi kase, a nie raz bywalo,ze z wizytami i lekami 500zł w miesiacu, pozniej dziecko rosnie zaczyna sie co raz więcej [emoji23] pojdzie do szkoly książki itp, ciuchy pewnie i wymagania beda

Do góry