reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Witaj,ja miałam tsh 4.87 biore euthyrox 50 od dwoch tygodni,a ty jaki? 31 jade na wyniki. Super,ze z dzidzia ok, który dokladnie tydz i dzien? Na kiedy termin? Zapraszamy do innych watkow na marcowe i wpisania do tabeli
Letrox 50, wg dzisiejszego usg 10t6d,ale wg mnie 10t3d:) na pierwszym usg była jeszcze większa rozbieżność :)

reklama
Aptt
Alloprzeciwciala
Anty hcv
Anty hiv
Vdrl
Toxo igG
Toxo ig Ml
Zobaczylam cennik jedno toxo 100 zl drugie 50 a gdzie reszta pamietam,ze za hcv i hiv w tamtym roku płacilam 120zl, osiwieje 250 to za malo
Drogo.
A masz inne laby w pobliżu, żeby tam zrobić taniej?
Toxo 100 zł i tylko jedno, to dużo - u mnie w najbliższym labie to 25 zł.

Ja bylam u rodzinnego i powiedziala,ze nie ma na nfz klamczucha
Wiesz co, u mnie rodzinny wypisuje recepty na wszystkie leki, które ciężarna ma brać, nawet jeśli chodzi prywatnie.
Ale skierowanie na badania podstawowe ciążowe podobno nie ma obowiązku, bo każdy pacjent raz w roku może zażyczyć sobie bez podania przyczyny jedynie: morfo, mocz, tsh, glukoza, próby wątrobowe. A na inne to tylko dobra wola lekarza - jeden wypisze, drugi nie.

W.ogole lekarka mnie ochrzanila ze robie usg prywatnie ze kazda pracownia jest zobowiązana do takiego usg by je zrobić dokładnie.
Zna moja taktykę z lux medem ze wypisują skierowania i badania takze trafiła jej się mądra pacjentka [emoji23]

A propo tych kosmetyków i kosztów, mała miała bardzo wrażliwa skore, robiła jej się cały czas ciemieniucha, no masakra. Kupiłam jej szampon emolium, zapłaciłam za niego 30 zł chyba i słuchajcie, mam go do tej pory czyli rok... a używam codziennie :D

reklama
Utrzymanie dziecka małego, zanim nie zacznie chodzić do przedszkola/ szkoły tak dużo nie kosztuje.
Oczywiście jeśli ktoś tak normalnie sobie żyje, nie szaleje z kasą ani nie skąpi - ot, tak na poziome przeciętnej rodziny z klasy średniej.

Ja np. mleko miałam za darmo - zawsze w cycku podane dziecku jak na tacy :D, pampersy najczęściej kupowałam po promocji, szczepie na NFZ, kosmetyki podstawowe antyalergiczne (płyn do mycia, oliwka do kąpieli i krem - tyle niemowlakowi w zupełności wystarczy), obiadki gotowałam po 6 mż sama, nie kupowałam gotowych słoików, ubranka też można wyczaić super uzywane czy to w ciucholandzie, na olx czy allegro. Na buty tylko nigdy nie żałowałam, miały być dobre, ale też nie powalajace cenowo.
A jak dziecko pójdzie do placówki, to uuu - sie zaczną koszta ;)
Ja kupowałam bebilon za 50zl jedna puszka teraz widze,ze 60 kosztuje ,500plus daja a ceny w górę, pampersy z pampers tylko jako jedyne odpowiadaly mysle,ze 500zł szlo miesiecznie, szczepionki na nfz,bo balam sie rozglosu z autyzmem od 6 czy 5 w 1. Lekarze czesto prywatnie 150zl za wizytę jest jeden w osrodku do 12 jeszcze miejsc wiecznie ma ma jeden i kosi kase, a nie raz bywalo,ze z wizytami i lekami 500zł w miesiacu, pozniej dziecko rosnie zaczyna sie co raz więcej [emoji23] pojdzie do szkoly książki itp, ciuchy pewnie i wymagania beda

Do góry