U nas w pracy nie ma osobnych ubezp jest jedno podstawoweEwentualnie może masz możliwość ubezpieczenia w pracy albo pracy męża i wtedy masz placówki do których specjalistów możesz chodzić i to jest w tej kwocie ubezpieczenia (u mnie mąż ma na nas oboje chyba 50zl miesięcznie)
reklama
O jaki wypis?Może to niestety chodzi o ten wypis od swojego ginekologa
Jutro zadzwonie tam gdzie mi gin dal skierowanie i spytam czy na nfz zrobia skoro jest pieczątką i podpis@Adeline89 przedchwila sprawdzilam na necie. Te badania sa refundowane. Mozesz zadzwonic do nfzu i zapytac. I nie ma tu znaczenia wiek. To sa obowiazkowe badania w ciazy
mala-rybka
Fanka BB :)
ile się człowiek namęczy... a chcą, żeby się więcej dzieci rodziło, niech dadzą normalnie kobietom w ciąży możliwość spokojnego prowadzenia, a wtedy będzie łatwiej !!!
Mamafasolki
Dziewczyny, dołączam do Was moja dzidzia ma prawie 4 cm i 10 tygodni skończone dzisiaj po wizycie, wszystko ok poza moim TSH- 3.24,ale od jutra mam brać lek. Przy takich wynikach to na wszelki wypadek, ale niech będzie mam 35 lat i to nasza pierwsza ciąża
Powodzenia dzisiaj
Powodzenia dzisiaj
Pozniej sie dziwia,ze tyle poronien itp jak oni nie daja szans na darmowe badania ,leki, wszystko kosztuje,czlowiek traci nadzieję ,a skladki sie odprowadza i na co to...ile się człowiek namęczy... a chcą, żeby się więcej dzieci rodziło, niech dadzą normalnie kobietom w ciąży możliwość spokojnego prowadzenia, a wtedy będzie łatwiej !!!
Informacja z internetu:O jaki wypis?
Obowiązkowe badania w ciąży laboratoryjne są bezpłatne, jeśli skierowanie na nie wystawi lekarz, który ma umowę z NFZ.
Moja lekarka nie ma kontraktu, przyjmuje jedynie prywatnie, więc nie ma możliwości by dać mi skierowanie na NFZ. Natomiast wystawiła mi zaświadczenie na jakiej podstawie przyjmuje heparynę i inne leki i z tym udałam się do lekarza rodzinnego i ten wypisuje mi recepty. To samo dotyczy badań.
Ja nie chce zmieniać lekarki, bo ufam Jej i mogę zadzwonić czy wysłać maila. Prowadzi mnie od trzech lat i przeszłam przy niej dużo. Wiem że czasem dziewczyny rownolegle chodzą prywatnie i do gina z NFZ właśnie po recepty
mala-rybka
i to nie małe składaka :/ nie każdego stać na 1000zł miesięczniePozniej sie dziwia,ze tyle poronien itp jak oni nie daja szans na darmowe badania ,leki, wszystko kosztuje,czlowiek traci nadzieję ,a skladki sie odprowadza i na co to...
Ja bylam u lekarza na nfz i co oklamala mnie i to jeszcze kobieta która sama ma dwojke dzieciInformacja z internetu:
Obowiązkowe badania w ciąży laboratoryjne są bezpłatne, jeśli skierowanie na nie wystawi lekarz, który ma umowę z NFZ.
Moja lekarka nie ma kontraktu, przyjmuje jedynie prywatnie, więc nie ma możliwości by dać mi skierowanie na NFZ. Natomiast wystawiła mi zaświadczenie na jakiej podstawie przyjmuje heparynę i inne leki i z tym udałam się do lekarza rodzinnego i ten wypisuje mi recepty. To samo dotyczy badań.
Ja nie chce zmieniać lekarki, bo ufam Jej i mogę zadzwonić czy wysłać maila. Prowadzi mnie od trzech lat i przeszłam przy niej dużo. Wiem że czasem dziewczyny rownolegle chodzą prywatnie i do gina z NFZ właśnie po recepty
reklama
Witamy !Dziewczyny, dołączam do Was moja dzidzia ma prawie 4 cm i 10 tygodni skończone dzisiaj po wizycie, wszystko ok poza moim TSH- 3.24,ale od jutra mam brać lek. Przy takich wynikach to na wszelki wypadek, ale niech będzie mam 35 lat i to nasza pierwsza ciąża
Powodzenia dzisiaj
Podziel się: