reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Moja kondycja jest zerowa siły nawet na sprzatanie nie mam
emoji107.png

@monia_l widze, ze Ty juz masz doswiadczenie w temacie ciazy ;)
Jak bylo u Ciebie wczesniej - kondycja lepsza w 2 trymestrze? Czy niebardzo?
Ja też czuje spadek formy.. też cwiczylam chodziłam na zajęcia ze sztangami, tbc, płaski brzuch i takie tam i teraz masakra dobrze że mam windę xd ale pójście na zakupy i powrót do domu to dla mnie wyczyn jak jakieś większe zakupy mam, wczoraj przesadzilam i cierpiałam z bólu kręgosłupa.. teraz to zakupy jedynie z moim A sprzątanie mieszkania w ratach..

Czyli dokladnie tak, jak u mnie :(

reklama
Ciekawostka, 1.5 kg krwi na cala ciaze potrafi nawet przybyć. Czytalam dalej,ze w pierwszym trymestrze osoby chude moga przybrac do 2 kg, pyszyste nawet wiecej. Od drugiego trymestru powinno sie tyc 2 kg na miesiac jesli tyjemy wiecej powinno sie skonsultować z lekarzem [emoji54] ja z synem to tylam na pewno z 5kg na miesiac Zobacz załącznik 890156Zobacz załącznik 890157
Mi został ostatni tydzień 1 trymestru i zamiast przytyć to schudłam haha :D

Jeśli nie jest to pierwsza w zyciu to nie jest. Mnie sie udało ją zwalczyc w ubiegłym tygodniu bo chciała zaatakować...
No właśnie nie nie jest to moja 1 w życiu ale i tak się martwię chodź wczoraj byłam u lekarza i maluszek zdrowy ale mimo wszystko raz już poronilam i się martwię myślę że ona do końca nie wyjdzie bo czosnkiem ja zabija pije właśnie mleczko z miodem i czosnkiem i dodatkowo przykładami czosnek na to miejsce gdzie ona ma powstac

Ja slyszlam,ze w wrzesniu ma byc 25 stopni, niestety klimat u nas sie ociepla
25 to idealna jesień dla mnie. Bo nawet przy 25 nie ma raczej takiej duchoty jak teraz przy 25. Ja kocham ten zapach jesieni.... I liście. I klimat zmiany i odpoczynku po lecie. Nienawidzę lata!!! No i zimy. Kocham wiosnę i jesień

No właśnie nie nie jest to moja 1 w życiu ale i tak się martwię chodź wczoraj byłam u lekarza i maluszek zdrowy ale mimo wszystko raz już poronilam i się martwię myślę że ona do końca nie wyjdzie bo czosnkiem ja zabija pije właśnie mleczko z miodem i czosnkiem i dodatkowo przykładami czosnek na to miejsce gdzie ona ma powstac
Ja już też miałam opryszczke ponad tydzień temu ale słyszałam że nie jest groźna jeśli nie występuje w miejscach rodnych

Oj tam... Ja tyje teraz szybko, w sumie to nie wiem dlaczego, bo i więcej się ruszam, mniej jem i to nie jakieś śmieci, tylko normalnie, a tyje sobie... Póki dobrze się czuje to jest OK, potem po porodzie będę się martwić żeby wagę zbić do 70kg i tyle... Teraz i tak nic nie poradzę, bo raczej głodzić się nie będę, muszę mieć energię dla dwójki starszych, żeby odprowadzić, przyprowadzić, ugotować, posprzątać, iść do pracy i w ogóle...

A jak u Was z kawa?

Wszystkie odstawilyscie kawe z kofeina na rzecz tej zbozowej? Dla mnie ta zbozowka to masakra... Nie jestem w stanie tego pic :baffled:

Moja ginekolog powiedziala mi, ze na jedna zwykla kawe dziennie moge sobie pozwolic - taka jedna w pracy to dla mnie jak zbawienie,w weekend staram sie nie pic w ogole, choc czasem musze.

Też polecam puky :)

Miałam wczoraj koszmarny wieczór. Straszne mdłości, myślałam że oszaleje. Na szczęście szybko zasnęłam bo poprzednią noc się wiercilam tylko...

Ja zdecydowałam że prenatalne robię prywatnie tak jak się zapisałam a nie w luxmed. Od piątku staram się też dodzwonić do lekarza prywatnego i nie odbiera :o

Może ma urlop?
Ja chciałam pójść na prenatalne i po 3 wybisraniach lekarz mi napisał sms ze ma urlop do 4 września i dlatego nie odbiera.

Ja też czuje spadek formy.. też cwiczylam chodziłam na zajęcia ze sztangami, tbc, płaski brzuch i takie tam i teraz masakra dobrze że mam windę xd ale pójście na zakupy i powrót do domu to dla mnie wyczyn jak jakieś większe zakupy mam, wczoraj przesadzilam i cierpiałam z bólu kręgosłupa.. teraz to zakupy jedynie z moim A sprzątanie mieszkania w ratach..

Ja tak samo! Oczywiście do koszyka nawrzucalam wczoraj A później nieść te siaty do domu... Nie jest daleko ale ja nigdy nie miałam wyczucia jesli chodzi o zakupy.

A jak u Was z kawa?

Wszystkie odstawilyscie kawe z kofeina na rzecz tej zbozowej? Dla mnie ta zbozowka to masakra... Nie jestem w stanie tego pic :baffled:

Moja ginekolog powiedziala mi, ze na jedna zwykla kawe dziennie moge sobie pozwolic - taka jedna w pracy to dla mnie jak zbawienie,w weekend staram sie nie pic w ogole, choc czasem musze.
Ja piłam w każdej ciąży kawę i w tej też pije.... dwie dziennie..

reklama
A jak u Was z kawa?

Nie odstawiłam. Mam mniejszą ochote na nią. I ostatnio ma jedynie właściwość przeczyszczajaca [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Do góry