reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
To takie koreańskie danie. Kiedyś w Anglii robiłam sushi I moja szefowabyla koreanka. I ona robiła takie trochę inne bulgoggi.
Najpierw robię marynatę z sosu sojowego i octu ryżowego i cukru i czosnku -daje na oko. Potem kroję mięso w cieniutkie paseczki i mocze w marynacie (no chyba że mi się spieszy to wtedy nie). Potem na patelnię. Najpierw się dusi trochę z wodą a potem smaży. I ja to potem zawijam jak tortille tyle że w naleśnik. Kładę posiekaną sałatę lodowa i startą marchewkę, potem bulgoggi i zawijam. Pycha!!
Super!
My uwielbiamy kuchnie azjatycka.
O tej potrawie nie slyszalam, a na pewno zrobimy.
Jak znasz cos jeszcze smacznego tej kuchni, to pisz w zakladce przepisy! :)

reklama
Mnie lekarz nie mówił ile uderzeń, tylko że jest ok.
Właśnie zauważyłam że Pregnalife pokazuje mi że jestem w 4 mies! Niby weszłam dopiero w 13 tydz. To już 4 mies?
Dlatego zawsze jak się mnie pytali który mies to odpowiadałam w tygodniach :)

Ja tez odpowiadam w tyg bo ciaza trwa 40 tyg czyli ok 10 mcy a nie 9;p tesciowa zawszw oburzona jak mowie ile tyg a nie ktory miesiac

Bo osoby, które nie były nigdy w ciąży wolą jak im się mówi w miesiącach, a nie mają się zastanawiać:p Tak jak Jaasna pisała, najlepiej liczyć tak, że jak ja np. mam termin porodu na 15 marca, to po 15 każdego miesiąca zaczyna mi się nowy miesiąc. Czyli np. dzisiaj mam 10+0, a dla niezorientowanych powiem, ze początej 3 miesiąca.

Dziewczyny co teraz pod pachy uzywacie zeby bylo bezpiecznie?
Standardowe dezodoranty czy antyperspiranty można raczej bez problemu wszystkie. Odpuściłabym te mocne blokery typu antidral itp.

Powodzenia na wizytach[emoji4]
Zazdroszczę wam apetytu.ja na nic nie mam ochoty ani smaka.dziś mam fatalny dzień.wymiotowalam już kilka razy.leżę i nic więcej

Ja też od rana czuję się okropnie, nie wymiotowałam ale cały czas te mdłości... juz pod koniec w pracy jak obsługiwałam ostatniego klienta to go prawie opiep..yłam :p

reklama
Do góry