reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Wiadomo, że beta daje jakieś małe rozeznanie...denerwujemy się albo uspokajamy. Pozostaje Wam teraz powtórzyć badanie,skonsultować z lekarzem chociaż telefonicznie albo po prostu czekać na wizytę. Również przeszłam źle przyrastającą betę...na tym etapie nie mamy dużego wpływu na to co dzieje się z zarodkiem. Mocno trzymam kciuki !!!!!!

wiem, ale ja l4 będę musiała wziąć od rodzinnego póki co, bo mój powiedział mi ,że musi być serduszko, a ja miałam sytuacje już w tamtym roku w 18 tygodniu urodziłam i musiałam wracać do pracy, także różnie to bywa, wystartuje a przyjdzie mi wracać, muszę to przespać, myślałam żeby ten tydzień dociągnąć i od poniedziałku wziąć chorobowe żeby później 2 tygodnie zostało do wizyty u gina i było coś widać, boję się :( mój sam mąż myśli co zrobić i się stresuję ehhh...

Za L4 nie może cię zwolnić. Masz do niego prawo. Nie ściemniasz tylko martwisz się o ciążę. Dziwię się, że gin nie chce ci wypisać znając wasza historie.

Za L4 nie może cię zwolnić. Masz do niego prawo. Nie ściemniasz tylko martwisz się o ciążę. Dziwię się, że gin nie chce ci wypisać znając wasza historie.
nie wszyscy są tak wyrozumiali to wielki zakład mogą w jeden dzień zwolnić w drugi mieć 10 chętnych :/ coś będę musiała zdecydować ,sorry za trucie, ale komuś pożalić się muszę :) ;( tym bardziej teraz w tych dniach gdzie mnie hormony buzują nerwowa się zrobiłam bardzo

nie wszyscy są tak wyrozumiali to wielki zakład mogą w jeden dzień zwolnić w drugi mieć 10 chętnych :/ coś będę musiała zdecydować ,sorry za trucie, ale komuś pożalić się muszę :) ;( tym bardziej teraz w tych dniach gdzie mnie hormony buzują nerwowa się zrobiłam bardzo
U mnie też jest wielki zakład i zwalniają jednak w dupie to mam czy mnie zwolnią czy nie. Jeśli bym musiała wrócić i mnie zwolnią to na przeczekanie pójdę nawet do sklepu pracować czy do kebaba,a szukać będę czegoś innego. Dla mnie teraz ciąża najważniejsza. Wiadomo, każdy podejmuje swoje decyjze [emoji6]

U mnie też jest wielki zakład i zwalniają jednak w dupie to mam czy mnie zwolnią czy nie. Jeśli bym musiała wrócić i mnie zwolnią to na przeczekanie pójdę nawet do sklepu pracować czy do kebaba,a szukać będę czegoś innego. Dla mnie teraz ciąża najważniejsza. Wiadomo, każdy podejmuje swoje decyjze [emoji6]
Akurat ja mam lipna sytuacje przez trzy lata potrzebuje takich zarobków jakie mam, a w sklepie tyle nie zarobie. Kiedys to pamietam ze tez nawet nie zatrudnialam sie zeby udalo mi sie donosic ciaze i trzy lata w domu spędziłam. Teraz sa już obowiazki wlasny dom kredyty dziecko, liczylam sie z tym ze moze tak byc ale nie wiedzialam ze zajde już po miesiacu [emoji846] gdzie zawsze trochę schodzilo. Porozmawiac musze z mezem co tu zrobić, bo osiwieje [emoji846][emoji23]

mi się coś kojarzy ,że miałam wtedy 2tys i był to 6 tydzień więc mogła być możliwa akcja serca, możliwe ,że mi się pomyliło nie dam uciąć sobie ręki :)

Ja już odebrałam bete 6 lipca miałam 31,4 a dziś 177, według kalkulatora beta w normie , ale nadal utwierdza mnie to ,że do zobaczenia serduszka długa droga przede mną skoro to młodziutka ciąża , i jestem w kropce co robić iść do pracy czy po chorobowe nie nawidze stawać w takiej sytuacji już czuję presję. Jeszcze szef ostatnio zrobił zebranie i mówił,że będzie zwalniał za chorobowe, jak mnie się nie uda to już mogę powiedzieć żegnaj firmo :( super naciski człowiek ma i jak tu się nie stresować
Zwalniac na chorobowe? Masz prawo do l4 i masz powod zeby je wziac.. jak Cie na tej podstawie zwolni to idz do sądu pracy..

reklama
Cześć dziewczyny, tydzień temu robiłam test i wyszły ładne krechy i jutro do gina lecę termin wyliczyłam na początek marca...
Pozdrawiam i trzymam kciuki za was

Załączniki

• received_2097281196967604.jpeg
    received_2097281196967604.jpeg
    37,1 KB · Wyświetleń: 62
Do góry