reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Ja zrobilam test ciazowy, pozniej bete powtórzyłam trzy razy i wzielam z wolnienie od rodzinnego do wizyty u lekarza. Mam ciężką prace, gdybyśmy we dwie byly na zmiane byloby okej ale u mnie jestesmy pojedynczo nie chcialam ryzykowac przezucajac co chwila 20 kg skrzynki. Stres rowniez dochodzi. Jak poszlaam na zwolnienie i kolezanka zapytala szefa jak bedziemy pracowac bezemnie to odpowiedzial zeby czekac bo moze mam urojoną ciąże :o
O matko!!! Nie wróciłabym do takiej pracy i szefa z takim podejściem. Współczuję.

reklama
Martenika, dyskusja z Tobą nie ma sensu, :) skoro wiesz lepiej co "mi się wydaje", co myślę i co czuję. Zapewne znasz doskolnale mnie, moje dzieci i sytuację rodzinną. Możesz dalej rozmawiać ze mną beze mnie. Aluzja co do tresowanych małpek jest nie na miejscu. Oczywiście możesz tłumaczyć niewydolność wychowawczą w ten sposób, a wychowanie określać "tresurą", czy czym tam chcesz, ale ja nie mam ochoty na dalszą dyskusję w tym tonie. Miłego dnia.
Wyrażam swoje odmienne zdanie, ale widzę że masz z tym problem.

Cc mialam o 13:30 i ok 18 juz przyszła pani zebym siadla, pomogla mi wstac . Kolo mnie kolezanka lezala, mowila ze tez tak wczesnie wstawala ale ja glowa bola godzine po podniesieniu z łóżka, mnie meczyla niestety dluzej :(
U nas dopiero po 12 h kazali wstac pamietam,ze byla chyba 2 w nocy jak kazali mi iść sie kąpać.

Witam wlasnie wkraczam w 12 tydzien dzis 11+0 ciesze sie z każdego przebytego tygodnia :)
Kciukasy za dzisiejsze wizyty. [emoji3]
Mi chyba nie zapeszajac mdlosci ustępują brak smaku jeszcze jest ale to juz sie da przezyc[emoji4] mam nadzieje ze z dzidzia wszystko dobrze .
Ja także tydzień przebyty tydzień do przodku;) 'U mnie dzień bez mdłości się już zdarza ale często następny jest już z dolegliwościami.... tak w kratkę.... ale w sumie cieszę się że tylko mdłości mi dokuczają na razie;) hmm U ciebie juz mdłości mogą chyba powoli ustepować:)
Miłego dnia przyszłym mama:D

Dzień dobry :)
Podczytywałam Was wczoraj, ale sił zabrakło na napisanie. Dziś już nie jestem w stanie nadrobić. A widzę, że ciekawe dyskusje mnie ominęły :)

Mam dziś wizytę u mojego doktorka i naprawdę ciężko się zastanawiam nad tym zwolnieniem. Bo niby mam lekką, siedzącą i niestresującą pracę. Do tego szefowa ok. ale kusi mnie wizja bycia w domu... Zwłaszcza, że nie mam co z Młodą zrobić przez resztę wakacji i będziemy mieszkać u mojej siostry bo ona ma urlop - średnio mi się to widzi...

Tak zmieniajac temat xD co myslicie o imieniu Oliwier? Wczoraj maz tak rzucil i zaczelam sie zastanawiac xP
Mial byc na 100% Antek ale juz cos mi sie przejadlo to imie.
Przy corce miala byc Amelia i tak zostalo i do tej pory mi sie podoba a ten Antek.. jakos mi przestal pasowac a ogolnie meskie imiona mi sie nie podobaja ;p
Licze ze bedzie dziewczynka xDD
Bardzo ładne :tak:

Dziewczynu skoro u nas tak dużo ma już dzieci. Może powiedziecie kiedy wasze pociechy zaczęły same zasypiać. Moja już nie raz miała takie okresy że wypijała mleko i zasypiała. Pokrecila sie w łóżeczku i spała. Ale z wiekiem jest co raz gorzej. Im więcej słów umie tym więcej wieczorem gada. Opowidamy jej bajke. Sama mówi że chce iść spać a potem zaczyna sie meksyk. Ostatnio też w nocy robiła histerie. Spędza cały dzień na dworzu na działce. Biega skacze bawi sie. Ja tym bardziej teraz chciałabym chwilę wieczorem odpocząć. Wyspać się. jak to bedzie jak drugie sie urodzi. Już jest ciężko. Myślałam że z wiekiem jest co raz lepiej a tu wychodzi że co raz gorzej i teraz ona zasypia 3 razy gorzej niz 3niesiace temu pól roku temu czy rok temu.
Mój kładł się do łóżeczka, dawałam mu na 5-10 min piosenki do spania i spał. A teraz dużo chorował i się rozpiescil. Zasypia raz ze mną na łóżku, raz na rękach a czasami sam w łóżeczku Ale to musi być już mocno zmęczony. Oczywiście 2 godziny trwa to wszystko.

Dzień dobry :)
Podczytywałam Was wczoraj, ale sił zabrakło na napisanie. Dziś już nie jestem w stanie nadrobić. A widzę, że ciekawe dyskusje mnie ominęły :)

Mam dziś wizytę u mojego doktorka i naprawdę ciężko się zastanawiam nad tym zwolnieniem. Bo niby mam lekką, siedzącą i niestresującą pracę. Do tego szefowa ok. ale kusi mnie wizja bycia w domu... Zwłaszcza, że nie mam co z Młodą zrobić przez resztę wakacji i będziemy mieszkać u mojej siostry bo ona ma urlop - średnio mi się to widzi...
Jeśli czujesz ze potrzebujesz albo chcesz posiedzieć w domu to nie zastanawiaj się.

reklama
Właśnie wiem ze tak jest w pl bo mam koleżankę położna i to samo mi mówiła a w Holandii nic takiego i to same mnie podniosły jak poprosiłam. Tutaj masz od razu dziecko na sali ze sobą po cc..
Mi dali od razu jak tylko wjechalam na salę. Było to jakoś około 12 w dzień. Zostawili mi go i dopiero o 22 przyszła żebym próbowała wstawać. Wzięła małego i mówi Ale on spocony i pani też. A jak miał nie być jak położyli i poszli a ja tylko jak wąż się wilam żeby trochę go przełożyć.

Do góry