reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Hej dziewczynu :) w ktorym tygodniu widac bylo u was zarodek na usg ? Dzisiaj mialam stresa, pierwsza wizyta dopiero w czwartek z terminu om wychodzi 7 tydzien. Po dlugim spacerze z synkiem wrocilam do domu i mialam takie lekkie bladorozowe plamienie. Spanikowalam i pojechalam na izbe przyjec. Pani doktor mnie zbadala i zrobila usg z ktorego wynika ze jestem w 5t5 . W jamie macicy obecnośc pęcherzyka ciążowego, GS 10,88 mm. Widoczny pecherzyk żółtkowy. Pani doktor powiedziala ze nieznaczne plamienie i zeby odpoczywac. W czwartek zalecona pierwsza wizyta u ginekologa. Ale zarodka nie widac
W pierwszej ciazy w 7 tyg wg usg a dopiero 9 wg om bo mialam owulacje pozno a teraz szybko bo w 5+3 byl zarodek z mini serduszkiem ktore widziala gin a ja nie xP
A co do plamien to oszczedzaj siem ja zaczelam 13tc i tez dostalam plamien (kolejny raz w tej ciazy..) lekarz powiedzial ze mam duzo odpoczywac i czuc sie caly czas wypoczęta a nie zmeczona. Podobno kobiety maja tendencje do nadaktywnego trybu zycia w ciazy i to jest przyczyna wiekszosci plamien a nawet strat

reklama
Hej dziewczynu :) w ktorym tygodniu widac bylo u was zarodek na usg ? Dzisiaj mialam stresa, pierwsza wizyta dopiero w czwartek z terminu om wychodzi 7 tydzien. Po dlugim spacerze z synkiem wrocilam do domu i mialam takie lekkie bladorozowe plamienie. Spanikowalam i pojechalam na izbe przyjec. Pani doktor mnie zbadala i zrobila usg z ktorego wynika ze jestem w 5t5 . W jamie macicy obecnośc pęcherzyka ciążowego, GS 10,88 mm. Widoczny pecherzyk żółtkowy. Pani doktor powiedziala ze nieznaczne plamienie i zeby odpoczywac. W czwartek zalecona pierwsza wizyta u ginekologa. Ale zarodka nie widac
U mnie w 6 tyg,ale u kazdej jest inaczej ,ma czas pokazać sie do 8, zreszta to zalezy kiedy tez mialas owu przeciez ciąża moze byc mlodsza niz według @

@KAROLA_223 u mnie był 5+3 i zarodek, jak poszłam 9+6 to już mały człowieczek z serduszkiem [emoji16] wszystko zależy od owulacji [emoji6] ja miałam książkowo, cykle 25-27 dni, owulacja w 12 dniu i dlatego termin om i USG nie różnią się

Jakie masz widoki <3 jeeeej. I te winogrona
..Ja dookoła beton, tory, i stacja benzynowa -.-
Widok obłędny, dlatego tak mi tutaj dobrze
1534315552312.jpg

Załączniki

• 1534315552312.jpg
    1534315552312.jpg
    295,1 KB · Wyświetleń: 241
Akyyysz z tymi zdjeciami.. az mi sie plakac chce xPP
Moje marzenie zeby wyprowadzix sie chociaz kawalek poza Warszawe..
Mieszkaliśmy w Sz-nie, ale też na zadupiu takim trochę, więc z okna miałam widok na las i pola [emoji16] a teraz z okna mam widok na ulicę, a jak przejdę się dalej to widoki jak widać [emoji6]nie chce dużego miasta, to nie dla mnie

@KAROLA_223 mialam pozna owulacje i u mnie dzidzius w tej ciazy byl w po 6tc. Ale gina ma dobry sprzet i oko. A to tez wazne. A mimo to maluszek byl mlodszy i to sporawo. Twraz juz prawie 11tc i wszystko nadrobil. Jeszcze masz czas. Postaraj sie byc spokojna, bo wtedy dziecko ma lepsze warunki rozwoju. Ja w tej ciazy krwawie zywa krwia od 8tc, nie plamie. W poprzedniej zaczelam amic od 4tc, plamienie szybko przerodzilo sie w krwawienie i tak bez konca do 14 tc lecialo. A moj synek ma juz prawie 7 mcy. Krew i plamienia nie musza od razu wskazywac na najgorsze. Trzeba tylko brac progesteron, bo jego niski poziom moze wywolywac brazowawe plamienia, oszczedzac sie i miec nadzieje, ze maluszek jest zdrowy. Poza tym jestes mamusia, wiec juz mozesz zaczac budowac relacje z maluszkiem i do niego gadac. Ja z synkiem od poczatku gadalam. Przekonywalam go by zostal znami. Opowiadalam jaki swiat jest piekny, jakiego ma fajnego tatusia, psa i kota, mowilam mu co bedziemy robic. Ty tez mozesz

u mnie na pierwszej wizycie wizycie to widział powiększone albo pogrubione endometrium i kazał zrobić badanie krwi na bhcg, z badania wyszło że jestem:) po 10 dniach przyszłam na wizytę wychodzil 5/6tygdz to na zdjęciu widać pęcherzyk a w karcie zapisał (+/-) że chyba czuję tetno ale jak się teraz dopatruję sama na zdjęciu to widać zarodek, a na kolejnej po 3 tyg. 8/9tydz. już było wszystko ładnie widoczne i tetno (+) :)

reklama
Ale widoki. Uwielbiam patrzeć na miasto nocą.
A dziewczyny powiedzcie mi czy też tak macie, bo ja czasem czuje jak mi bulgocze tzn mam uczucie jak by mi woda o ścianę porządnie chlapnela i potem wybrzusza mi się jedna część brzucha pod pępkiem ( czuje macicę) miałam tak z córa jak mi tyłek wypiela ale byłam w tedy ok 25 tyg. Myślicie że to dzidzka tak lata? Ruchow wiadomo nie czuje, choć liczę że już niedługo bo w 2 ciąży ok 15 tyg zaczęłam odczuwać.

Do góry