aga6
Fanka BB :)
W pierwszej ciazy w 7 tyg wg usg a dopiero 9 wg om bo mialam owulacje pozno a teraz szybko bo w 5+3 byl zarodek z mini serduszkiem ktore widziala gin a ja nie xPHej dziewczynu w ktorym tygodniu widac bylo u was zarodek na usg ? Dzisiaj mialam stresa, pierwsza wizyta dopiero w czwartek z terminu om wychodzi 7 tydzien. Po dlugim spacerze z synkiem wrocilam do domu i mialam takie lekkie bladorozowe plamienie. Spanikowalam i pojechalam na izbe przyjec. Pani doktor mnie zbadala i zrobila usg z ktorego wynika ze jestem w 5t5 . W jamie macicy obecnośc pęcherzyka ciążowego, GS 10,88 mm. Widoczny pecherzyk żółtkowy. Pani doktor powiedziala ze nieznaczne plamienie i zeby odpoczywac. W czwartek zalecona pierwsza wizyta u ginekologa. Ale zarodka nie widac
A co do plamien to oszczedzaj siem ja zaczelam 13tc i tez dostalam plamien (kolejny raz w tej ciazy..) lekarz powiedzial ze mam duzo odpoczywac i czuc sie caly czas wypoczęta a nie zmeczona. Podobno kobiety maja tendencje do nadaktywnego trybu zycia w ciazy i to jest przyczyna wiekszosci plamien a nawet strat