reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Widzę, że mowa o warzywach. Ja naprawdę lubię wszystkie. W domu zawsze musi być kukurydza, groszek, ogórki, pomidorki, warzywka na zupę, brokuły, kalafior, czosnek, koperek, wszystko... moja roczna córeczka właśnie odkryła surowe ogórki. Uwielbia! Mamy spory ogródek warzywny i jeszcze jeden z ziołami. Właśnie miętę zamroziłam na zimę i susze bazylię. Pomidorków i ogórków tony! Z owoców nie lubię jedynie lychee, jackfruit i może czegoś tam jeszcze. Moje dzieci są bardzo warzywno-owocowe. Syn do tej pory uwielbia sałatę z dodatkami wszelkiego rodzaju.

Bardzo fajnie zdrowe nawyki od samego początku:)
Ja to nie wytrzymam ja nie zjem dziennie jabłka, najbardziej mi teraz podchodzą z owoców.

A chciałam sie zapytać czy już śpicie na boczku? Ja w nocy czy rano często budze sie na brzuchu myślicie że na tym etapie wczesnym ma to jakieś już znaczenie?
Ja zawsze spalam tylko na brzuchu,ale odkąd wiem o ciąży śpię na boku, bo sie staram przezwyczajac strasznie to meczace [emoji23] mówią,ze najlepiej na lewym,a mi na prawym sie dobrze spi

Dziewczyny a też tak macie że jak się zgubiła objawy na 1 lub 2 dni to pqnikunecie czy jest wszystko Oki z dzidzia?
Ojjjj panikowałam strasznie....mdłości przeszły na chwile, cycki dzień nie bolały i już panika...ale jakos około 10 tygodnia chyba zaczęło się robić coraz lepiej i już postanowiłam nie panikować [emoji16][emoji6]
A chciałam sie zapytać czy już śpicie na boczku? Ja w nocy czy rano często budze sie na brzuchu myślicie że na tym etapie wczesnym ma to jakieś już znaczenie?
Ja jeszcze sypiam na brzuchu [emoji16] chociaż już coraz mniej bo coś tam gniecie. Jak to napisała mama ginekolog o pozycjach do spania - organizm sam da znać kiedy przestać spać w danej pozycji.

Mnie od wczoraj strasznie głowa boli...znowu krąg jakiś źle uciska w kręgosłupie i głowa pęka [emoji24]
Miłego dnia !!!!

To mój już daje znać że czas skończyć z spaniem na brzuchu. A uwielbiam tak spać. Na bokach mi niewygodnie, ostatnio najlepiej mi na plecach z rękoma do góry, tak jak niemowlaki śpią.
paulina.blachut też panikowałam bo objawy z dnia na dzień przeszły a jest wszystko ok.
Gotowane warzywa uwielbiam, fasolka, brokuły, kalafior, warzywka na patelnię i wszystkie inne, z resztą na surowo są równie dobre. W tej ciąży ciągnie mnie do zdrowych rzeczy.
Aktualnie biorę mollers mama jakoś lepiej mi podchodza niz te co brałam wczesniej. Ryb też nie jem za często, raz na tydzień albo raz na 2 tygodnie.
A ciuchów nie mam żadnych, jakieś pół roku temu wszystko wyrzucilam!!!

Właśnie babeczki macie już brzuszek? Bo u mnie jeszcze nic A już się nie mogę doczekać [emoji14] podobno w pierwszej ciąży trzeba dłużej poczekać na widoczny brzuch. Widzę że niektóre z was piszą że już widać. Ja też do najszczuplejszych nie należę i pewnie nie będzie widać aż tak szybko :(
Ja jestem w pierwszej ciąży i już u mnie widać:)

Witajcie:)
Dziewczyny powiedzcie mi jak dbacie o nogi w ciąży. Ja zawsze depilatotem mechanicznie usuwałam, przez lata się przyzwyczaiłam, ale ostatnio zastanowiło mnie to czy aby teraz nie powinnam... i maszynka poszła w ruch, ale włosy po dwóch dniach widoczne:p a wy jak działacie?
Mama ginekolog o tym pisała i nie ma żadnego przeciwwskazania do używania depilatora:) Ja jadę maszynka z przyzwyczajenia już

Ja mialam anemie i prawie cala ciaze bralam zelazo.. jeeeeeej. Zaparcia gigant. No raz na tydzien jak sie wyproznilam to bylo swieto.. ani sliwki, ani picie wody.. nic nie pomagalo.
Czasem surowe jablko albo szklanka mleka na czczo mnie przeczyscila ale to sporadycznie xP dlatego mam nadzieje ze tym razem anemia mnie nie dopadnie
Ja zanim w ciążę nie zaszłam to non stop anemia a teraz wyniki wręcz idealne :p

reklama
Mi mdłości przeszły lekko na początku 3 miesiąca. Różnicę poczułam bo były wcześniej bardzo silne. U lekarza byłam i wszystko dobrze:) więc myślę że u Ciebie też:)
Mi też objawy zaczęły przechodzić jakoś od środy. W piątek miałam usg i wszystko jest ok. Polozna powiedziała że to już 3 miesiąc i mogą już powoli przechodzić to pierwsze objawy.

Do góry