reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Hej, dziewczyny ale jak podnosicie się z łóżka to najpierw na bok i dopiero do góry czy od razu zryw do góry ? Czas na zrywanie minął. Nie powinnyscie tak napinać mięśni. :)

Nospa, paracetamol, magnez. To zazwyczaj mi się przydaje w trakcie ciąży.

Ja z tych co wola wziąć tabletkę niż wymiotować z bólu głowy. ;)
Ja tam do póki brzuch nie przeszkadza normalnie wstaje. Czyli zrywam się :D

reklama
Dziewczyny a łykacie nospę na te bóle?
Bo nie wiem czy jest sens czy trzeba może? Bo mnie tak boli, ale po minucie czy dwóch przestaje i potem na trochę spokój.

Ja jak rozmawiałam ze swoich ginekologiem w Pl to nospę powinno się łykać w ostateczności bo może mieć zły wpływ na dziecko a u mnie w Nl nie jest dopuszczona do sprzedaży

Ja jak rozmawiałam ze swoich ginekologiem w Pl to nospę powinno się łykać w ostateczności bo może mieć zły wpływ na dziecko a u mnie w Nl nie jest dopuszczona do sprzedaży
O o o, dobrze że wspomniałaś!
Właśnie dlatego nie biorę nospy w ciąży (poza ciążą też nie, bo nie mam takich bóli).
W Polsce jeszcze sie nie mówi o tym często, ale wyniki badań potwierdzają wpływ nospy na późniejsze zaburzeni mięśniowe u dzieci.
Jeśli kobieta ma ciąże zagrożona lub jest po przejściach powinna mieć przepisany inny środek rozkurczowy, bezpieczniejszy, np. Spasmolina.

Hej, dziewczyny ale jak podnosicie się z łóżka to najpierw na bok i dopiero do góry czy od razu zryw do góry ? Czas na zrywanie minął. Nie powinnyscie tak napinać mięśni. :)
;)
Teraz, w pierwszym trymestrze, nie trzeba praktykować takiego wstawania.
Chyba, ze ktoś już chce sobie nawyk wyrobić, bo moze mieć problem ;)
Ja do 5 miesiąca, kiedy to macica jeszcze aż tak nie obciąża więzadeł, wstaję z łóżka normalnie.
Nie mam problemu, zeby później sie przestawić, bo brzuch jest najlepszym przypominaczem :D

Teraz, w pierwszym trymestrze, nie trzeba praktykować takiego wstawania.
Chyba, ze ktoś już chce sobie nawyk wyrobić, bo moze mieć problem ;)
Ja do 5 miesiąca, kiedy to macica jeszcze aż tak nie obciąża więzadeł, wstaję z łóżka normalnie.
Nie mam problemu, zeby później sie przestawić, bo brzuch jest najlepszym przypominaczem :D
Zazdro ! Ja się nie mogę podnieść normalnie bo mnie zgina, ciągnie wszystko. Myślę że to też zależy od budowy ciala ale jak ma boleć to po co? Kulam się na bok [emoji16]

reklama
Do góry