reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Hej, dziewczyny ale jak podnosicie się z łóżka to najpierw na bok i dopiero do góry czy od razu zryw do góry ? Czas na zrywanie minął. Nie powinnyscie tak napinać mięśni. :)

Nospa, paracetamol, magnez. To zazwyczaj mi się przydaje w trakcie ciąży.

Ja z tych co wola wziąć tabletkę niż wymiotować z bólu głowy. ;)
Ja się powoli podnoszę i siadam, bo inaczej bym nie dała rade

@Millagros ja też gupialam ginekolodzy mówią niektórzy ,że nie ma wpływu tsh w ciąży na dziecko,a endokrynolog mówiła,że mam wysokie i czemu tak późno przyszłam, jeden gin to mówił w ogóle ,że nie ma potrzeby jechać do endo

@Millagros ja też gupialam ginekolodzy mówią niektórzy ,że nie ma wpływu tsh w ciąży na dziecko,a endokrynolog mówiła,że mam wysokie i czemu tak późno przyszłam, jeden gin to mówił w ogóle ,że nie ma potrzeby jechać do endo
Moja poprzednia ginekolog powiedziała że ona już sama nie wie bo to się ciągle zmienia i konsultować się z Endo bo to ich dziedzina.

Obecny od razu kazał do Endo.

Ja jak rozmawiałam ze swoich ginekologiem w Pl to nospę powinno się łykać w ostateczności bo może mieć zły wpływ na dziecko a u mnie w Nl nie jest dopuszczona do sprzedaży
Ja bralam cala ciaze po 3 szt bo mialam niewydolna szyjke przez czeste twardnienie brzucha i nic sie nie stalo.. i znam wiele takich przypadkow. Podejrzewam ze ile szkół i osob tyle opinii ;-)

Teraz, w pierwszym trymestrze, nie trzeba praktykować takiego wstawania.
Chyba, ze ktoś już chce sobie nawyk wyrobić, bo moze mieć problem ;)
Ja do 5 miesiąca, kiedy to macica jeszcze aż tak nie obciąża więzadeł, wstaję z łóżka normalnie.
Nie mam problemu, zeby później sie przestawić, bo brzuch jest najlepszym przypominaczem :D
Pozniej po prostu ciezko jest sie "zrywac":p brzuch na to nie pozwala

Właśnie babeczki macie już brzuszek? Bo u mnie jeszcze nic A już się nie mogę doczekać [emoji14] podobno w pierwszej ciąży trzeba dłużej poczekać na widoczny brzuch. Widzę że niektóre z was piszą że już widać. Ja też do najszczuplejszych nie należę i pewnie nie będzie widać aż tak szybko :(

Witajcie:)
Dziewczyny powiedzcie mi jak dbacie o nogi w ciąży. Ja zawsze depilatotem mechanicznie usuwałam, przez lata się przyzwyczaiłam, ale ostatnio zastanowiło mnie to czy aby teraz nie powinnam... i maszynka poszła w ruch, ale włosy po dwóch dniach widoczne:p a wy jak działacie?

reklama
Właśnie babeczki macie już brzuszek? Bo u mnie jeszcze nic A już się nie mogę doczekać [emoji14] podobno w pierwszej ciąży trzeba dłużej poczekać na widoczny brzuch. Widzę że niektóre z was piszą że już widać. Ja też do najszczuplejszych nie należę i pewnie nie będzie widać aż tak szybko :(

Cierpliwości na pewno się pojawi nie długo:) Ja w pierwszej, u mnie widać było już w drugim miesiącu lekko zaczął odstawać, teraz w sumie postura ta sama a on coraz bardziej wystający :)

Do góry