reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
O o o, dobrze że wspomniałaś!
Właśnie dlatego nie biorę nospy w ciąży (poza ciążą też nie, bo nie mam takich bóli).
W Polsce jeszcze sie nie mówi o tym często, ale wyniki badań potwierdzają wpływ nospy na późniejsze zaburzeni mięśniowe u dzieci.
Jeśli kobieta ma ciąże zagrożona lub jest po przejściach powinna mieć przepisany inny środek rozkurczowy, bezpieczniejszy, np. Spasmolina.
W Polsce ostatnio dość dziwnie się dzieje z tym co trzeba co wolno a co nie. Z córką w ciąży był szal że badania TSH są zbędne i nie mają wpływu na ciążę a za 3 miesiące już były znowu ważne.

reklama
Czytaliscie o tych kradzieżach dzieci na organy na necie głośno ,ciekawe czy to prawda. Pokazywalam mojemu synowi filmik jak kradna, a on mowi,ze mi wierzy,ale kuzyni nie wierzą ,ze kradna i on im mówił,ze mówią do dzieci : Choć dam ci kase [emoji23] albo słodycze i ciach i zabierają [emoji23]bo to normalni ludzie wygladaja jak my i sa mili, nawet nie muszą sie przebierać...

Ja nie bardzo wierze w te informacje.
Czytalam o tym tylko z odniesien z fb na watpliwych stronach jesli chodzi fakty.
Gdyby faktycznie tyle dzieci zostalo uprowadzomych, to tv by trabilo o tym calymi dniami i policja w calym kraju postawiona bylaby na nogi, chocby zeby sprawdzic kazdego bialego vana w Polsce.
Do porwan dochodzi codziennie, ale tu ewidentnie jest tyle info na widelcu i takie lekcewazenie? Chyba ktos celowo chce wywolac panike.
Ale dzieci to oczywiscie trzeba uczulic na obcych, tyle jest popaprancow, ze lepiej byc ostroznym.

To kompletna bujda. Nawet to, że do porwań dochodzi codziennie. Nie w europejskich krajach. Jak już, to między rodzicami, którzy nie mogą się dogadać co do opieki nad dzieckiem. W przypadku porwania przez kogoś innego, niż ktoś z rodziny, uruchamiany jest child alert i wtedy zdjęcie dziecka już po kilku chwilach od zgłoszenia jest we wszystkich mediach w kraju i krajach sąsiednich. Ostatnia i jedyna sytuacja z child alert w Polsce była rok temu. Więc bez paranoi, nasze dzieci są bezpieczne. Choć oczywiście należy je uczyć czujności. Niestety rodzice zbyt często straszą dzieci obcymi a potem się dziwią, że dziecko płochliwe.

Witam Was :-D. U nas w końcu chłodniej i pada !! Wybieram się z rodzinką na 40 rocznicę ślubu teściów..., będzie dobry czas by poinformować resztę rodziny o ciąży:laugh2:. Słuchajcie mam pytanie czy w ciąży można stosować Antidral- bloker potu

Witam Was :-D. U nas w końcu chłodniej i pada !! Wybieram się z rodzinką na 40 rocznicę ślubu teściów..., będzie dobry czas by poinformować resztę rodziny o ciąży:laugh2:. Słuchajcie mam pytanie czy w ciąży można stosować Antidral- bloker potu
Też zastanawiam się nad Antidralem czy można czy nie. Odkąd wie o ciąży odstawiłam go, jednak nie zgłębiałam się w temat.

Bawcie się dobrze. :) Z ziaji można ale ten co wymieniłas nie wiem

reklama
Do góry