Eno w ciagu siedmiu dni jak jestes w ciazy musza sie przyjac, a do gina bym na twoim miejscu próbowała podejsc na nfz w dzien ktory przyjmuje i spytac czy mozesz poczekac jaka sytuacja jest. Jesli sama będziesz chowac dziecko jako samotnej matce tez ci przysluguja pieniadze. Wszystko sie ulozyNie jest mi łatwo bo mam dopiero ledwo co 18lat.. idę prywatnie, z nfz to najwcześniej 31 sierpień i nie umiem sie nie stresować, ciągle się na mnie mama drze (jeszcze nie wie ze bedzie babcia) I odnoszę wrazenie ze jestem najgorsza córką na świecie. Moja starszą siostre faworyzuje a na mnie sie ciągle wyżywa, odreagowuje stres w pracy itd
reklama
Martalenka18
Zaciekawiona BB
Są bliźniaki ale po stronie mojego ojca. I po stronie chłopaka ale podobno to nie ma wpływuKochana, a czemu prywatnie, a nie na nfz do endo? A u was w rodzinie są blizniaki?
Martalenka18
Zaciekawiona BB
Nie będę wychowywać samotnie, mam chłopaka który się bardzo cieszy i od dawna chciał mieć dzieckoEno w ciagu siedmiu dni jak jestes w ciazy musza sie przyjac, a do gina bym na twoim miejscu próbowała podejsc na nfz w dzien ktory przyjmuje i spytac czy mozesz poczekac jaka sytuacja jest. Jesli sama będziesz chowac dziecko jako samotnej matce tez ci przysluguja pieniadze. Wszystko sie ulozy
Tak jak ci pisalam bierzesz skierowanie od rodzinnego,zaświadczenie od ginekologa o ciąży i dzwonisz i musza cie przyjąć do 7 dni jak jestes w ciążyPryawatnie muszę czekać okolo 2 miesięcy a z nfz 2 lata. Nie wiem czy by dało się cos wcześniej bo w okolicy nie ma wielu specjalistow
No to super wiec wszystko na dobrej drodze tu sa dziewczyny co mlodo urodzily kiedys a dzis juz sa w kolejnej ciazyNie będę wychowywać samotnie, mam chłopaka który się bardzo cieszy i od dawna chciał mieć dziecko
@Martalenka18 jestes mlodziutka, osnuta trudnymi wydarzeniami i zduszona przez rodzine. Trudno ci sie cieszyc i patrzec na ciaze z radoscia. A jednak zostalas mama i to czas, by wziac odpowiedzialnosc za malenstwo. Piszac odpowiedzialnosc mam na mysli, ze musisz stac sie rodzicem juz teraz, jeszcze za nim urodzi sie malenstwo i nie pozwolic sobie na takie traktowanie nawet przez mame. Jak powiesz jej o ciazy tez latwo moze nie byc. Nie kazda mama cieszy sie z tego faktu. Masz chlopaka i musicie zastanowic sie co dalej, jak rozwiazac ta kwestie. Gdzie bedziecie mieszkac i za co zyc. Pisze jak stara baba, ale ja jestem "stara" [emoji6] mam 37 lat wiec patrze inna perspektywa. Nie pisze tego moralizatorsko. Chcialabym, bys pomimo negatywnych doswiadczen i strachu zobaczyla ile w tym jest radosci, choc tez trudu, bo rodzicielstwo jest slodkim znojem. Strach o malenstwo, o to co dalej, jak poradzic sobie finansowo, troska o zdrowie i rozwoj i miliony cudownych chwil, kiedy sie karmicie, kiedy ocierasz maluszkowi lzy, kiedy przewijasz pieluszke, kiedy maluszek przytula sie do ciebie, potem pierwsze mama, spojrzenie i usmiech, ktore wywoluja lzy wzruszenia, radosc taty jak rosnie brzuszek. Jesli chcesz cieszyc sie ciaza, to nie pozwol sobie odebrac tej radosci. Stan przed mama i powiedz jej o tym, pokaz jaka jestes dumna, jak sie cieszysz, przekonaj, ze sobie poradzisz, a mimo to chcialabys, by mama cie wsparla. To w jaki sposob przekarzesz mamie ta wiadomosc wiele moze zmienic w waszej relacji. Powodzenia zycze
Dokładnie, ja wyszłam za maz majac 20 lat rodzice tez nie byli zadowoleni,ze sie tak śpieszę do tego partner im nie odpowiadal, a tylko jak zaszlam w ciążę i straciłam zobaczyli jaki jest wspanialy i opiekunczy teraz kochaja zięcia [emoji6] w styczniu juz bede 10 lat po slubie i nie zaluje decyzji, szkoda tylko,ze z dzidziusiem sie szybko nie udało,ja chciałam zaraz po slubie miec, synka mam tez nie pozno, bo mialam 22 lata jak go urodzilam, dacie sobie rade zobaczysz,
Beatamarzec
Początkująca w BB
U mnie ten sam termin ;-) Mialas ostatnia @ 15 czerwca?Cześć dziewczyny . Chciałam do Was dolaczyc termin z @ będzie 22 marca to moja 4 ciąża- w domu 3 pociechy.
reklama
Martalenka18
Zaciekawiona BB
Ok zrobię takTak jak ci pisalam bierzesz skierowanie od rodzinnego,zaświadczenie od ginekologa o ciąży i dzwonisz i musza cie przyjąć do 7 dni jak jestes w ciąży
Podziel się: