reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Dzięki dziewczyny. A którąś mamusia będzie chodziła do dwóch lekarzy? Na fundusz i prywatnie? Nie wiem kiedy mam iść prywatnie bo terminy pozajmowane. Dopiero na 19 września wolne. Nie wiem czy to nie będzie za późno.

reklama
Dzięki dziewczyny. A którąś mamusia będzie chodziła do dwóch lekarzy? Na fundusz i prywatnie? Nie wiem kiedy mam iść prywatnie bo terminy pozajmowane. Dopiero na 19 września wolne. Nie wiem czy to nie będzie za późno.
Ja chyba będę na razie chodzic pozniej zobacze, bede moze spokojniejsza jak bede podglądać czesciej

Ja chyba będę na razie chodzic pozniej zobacze, bede moze spokojniejsza jak bede podglądać czesciej
Ja mam wizytę dopiero na 3 września. A 22 koniecznie muszę mieć zwolnienie i chciałam tak chodzić co dwa tygodnie raz do jednego a raz do drugiego. Babki w ośrodku ostatnio powiedziały że nie ma rozpiski wizyt na sierpień A już dziś terminy zajęte do 19 września więc ja nie wiem o co chodzi.

Hej, dziewczyny! Muszę się zameldować co jakiś czas. Choć powiem Wam, że temat ciąży już mi się znudził. Pewnie przez brak objawów. Często zapominam nawet, że jestem w ciąży. No ale za 2 dni kolejna wizyta i liczę, że wszystko jest ok!

Też miałam być sierpniówką 2018. Dzień przed wigilią zaczęło się krwawienie a dzień przed sylwestrem usunięcie ciąży wraz z jajowodem, bo się tam zagniezdziła. Najgorsze święta w życiu.

Ja miałam być sierpniowa 2016 i w sylwestra miałam zabieg laparoskopi ( usunięty jajowod z ciąża ) . To był mój najgorszy nowy rok jaki przywitałam ;( a za 3 tyg mój Ślub był

Ciekawa teoria z tym ulozeniem kosmowki :)
Az z ciekawosci popatrze na swoje stare zdjecia z usg, ale nie wiem czy bede umiala to rozpoznac ;)

reklama
Ja już po wizycie ginekolog badała mi szyjkę i wszystko jest w porządku :) kartę ciąży dostane dopiero po usg właśnie umówiłam się na jutro na 18:30 na usg prywatnie wiec trzymajcie kciuki by wszystko było w porządku :) musze doniesc mojej ginekolog dokumentację z dziecinstwa od ortopedy i dostane skierowanie do ortopedy dla dorosłych, musze być pod kontrolą, bo nie wiadomo czy w ogóle będę mogła rodzic sn
W takim razie czekamy na info z jutrzejszego usg. Jednak zdecydowałaś się nie czekać na usg na NFZ:p
Hej dziewczyny! u mnie z miesiączki wychodzi niby 02.04.2019 , ale może też bedzie marzec kto wie :-).Tydzień temu w poniedziałek było widac pęcherzyk ciązowy , teraz idę w tą środę i mam nadzieję na serduszko.To będzie 6t i 1 dzień.Jak myślicie zobaczę już?Pozdrawiam wszystkie mamusie.
Myślę, że szanse są 50/50. Ja byłam na USG w 6+0, to tylko pęcherzyk był widoczny. Ani zarodka ani serduszka. Na kolejnej wizycie 2 tygodnie później wszystko było ok, więc w tym 6+0 po prostu było za wcześnie.
Ja mam nadzieje ze z moim bo byłem jest wszystko okej w szczególności że dzisiaj rozwalił am dwa palce i byłam na IP i mam 2 szwy nie dostałam normalnego znieczulenia tylko takie jak do porodu ale zaszczytu przeciw teżcowi ani antybiotyku nie mam
A co za przygodę miałaś, że aż palce udało Ci się rozwalić?
Ja już po. Serducho dzidzi bije :-) 12mm mierzy. Zapytałam o kosmówke ale nie powiedział mi po której stronie. Termin na 21 marzec. Karta założona. Następna wizyta za 4 tygodnie.
Super:)
Byłam u ginekologa. Średniawka. Zarodek jest w macicy według om powinno być już tętno ale ciaza jest o tydzień do tyłu i serduszka jeszcze nie ma. Wychodzi 5tydz 6dni. Powinnam mieć teraz betę ok 4000tys a serduszko ponoć zaczyna bić między 3000 a 6000tys. Ciąża zagrożona oczywiście wielki krwiak obok plodu mam tak za każdym razem. Płód ma 2'6 mm. Płód z kosmówka po lewej stronie a po prawej krwiak. Jestem już najgorszej myslnnajgorszej mysli. Pewnie znowu się nie udało
To jak ciąża młodsza, to pewnie jeszcze jest czas i serduszko się pojawi. Ja byłam u lekarza w 6+0 (wg OM), to był tylko pęcherzyk (nie wiem, jaki był wtedy tydzień wg USG, ale jak byłam 2 tygodnie później, to rozbieżność wychodziła tylko 1 dzień). Teraz albo musisz poczekać do kolejnej wizyty, albo tak jak dziewczyny pisały - zrobić 2 razy betę i wtedy powinnaś się uspokoić:) Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.
Możesz napisać coś więcej bo piszesz że za każdym razem miałaś krwiaka i jak to wcześniej się kończyło ? Bardzo mnie to interesuje bo ja mam to samo u mnie pierwszy raz taka sytuacja skąd to cholerstwo się bierze :/ mi w 5 tygodniu powiedzieli krwiak 1,7 cm dzidiza 2 mm pęcherzyk 10 nie było jeszcze tętna za wcześnie ale kosmówka odklejona na długości 25 mm leżę biorę luteinę magnez i nospe trzeci tydzień tak w środę USG to się dowiem jak sytuacja nie mam plamienia itp
Ja w pierwszej ciąży też miałam krwiaka, pojawił się jakoś w 6/7 tygodniu (rozmiaru nie pamiętam), ale na szczęście szybko się wchłonął i po ok. 2/3 tygodniach już po nim śladu nie było.
Dołączam do "marcowych" - jestem teraz w 8-9 tyg., na usg było widać serducho tak więc już jestem spokojniejsza :)
Witamy:)
Ja chyba będę chodzić do 2 - do jednego prywatnie, bo zależy mi na lekarzu pracującym w szpitalu, a do drugiego do luxmedu, żeby nie musieć płacić za badania. Ten z luxmedu prowadził moją pierwszą ciążę, ale niestety nie pracuje w szpitalu, a teraz mi mocno zależy na tym. Do tego co idę prywatnie umówiłam się dopiero na 22 sierpnia, bo takie u niego są terminy (a dzwoniłam koło 25 lipca). Mam nadzieję, że później z terminami będzie latwiej.
Ja mam wizytę dopiero na 3 września. A 22 koniecznie muszę mieć zwolnienie i chciałam tak chodzić co dwa tygodnie raz do jednego a raz do drugiego. Babki w ośrodku ostatnio powiedziały że nie ma rozpiski wizyt na sierpień A już dziś terminy zajęte do 19 września więc ja nie wiem o co chodzi.
Tylko jak będziesz chodzić do dwóch, to wybierz sobie jednego, od którego będziesz brała L4, żeby nie mieć różnych lekarzy co chwila, bo to może budzić podejrzenia ZUSu i jeszcze gotowi przyjść na kontrolę.

Ja po pracy. Młoda na wczasach u dziadków, to mogę odpoczywać. Dziś po raz pierwszy mnie pogoniło do kibelka, ale ostatecznie nic zwymiotowałam. Ogólnie nie mogę dopuszczać do tego, żeby być głodna, bo wtedy mnie mega mdłości dopadają. A z drugiej strony totalnie na nic nie mam apetytu, więc jest to trochę ciężkie:/

Do góry