reklama
Jaasna
Fanka BB :)
Pogadaj szczerze z mezem, powiedz mu co cie denerwuje i co bys chciala zmienic. Mama mama, ale teraz to ty jestes najwazniejsza kobieta dla swojego mezczyzny. Jesli on o tym zapomina, to trzeba mu przypominac albo rozmowa albo sposobem, zalezy jaki charakter ma twoj wybranekU mnie samopoczucie kiepskie, ale nie przez ciążę, tylko przez męża i jego matkę:/ Nie dość, ze w tygodniu się mało widzimy, bo on pracuje na zmiany, więc praktycznie się mijamy, to jeszcze na weekend znowu się umówił z mama na działkę, że przyjedzie do niej, potem ją odwiezie itp. Mnie to wkurza, bo mieliśmy w końcu mieć czas dla siebie, a on już drugi weekend z rzędu jedzie po mamę na działkę. A ja nie chcę tam jechać. Jest piękna pogoda, wolałabym pojechać nad jakieś jeziorko czy coś, nie chcę spędzać weekendu w sposób, na który totalnie nie mam ochoty:/
A do tego wszystkiego jestem zmęczona i niewyspana:/ W nocy spać nie mogę przez ten upał, apotem w dzień chodzę jak zombie. Masakra jakaś:/
aga6
Nie mam zadnych i w sumie jakos chcialabym druga dziewuszke xDOoo, to może u Ciebie właśnie chlopaczek będzie? Wiem ze to zgadywanka, ale masz jakies przeczucia?
aga6
Krew do pappa najlepiej tego samego dniaI dziewczyny pytanie o USG prenatalne/genetyczne/PAPP-A moja doktor powiedziała ze ma certyfikat i żeby umówić sie do niej na prenatalne na 04.09 co tez zrobiłam, tylko teraz sie zastanawiam co z badaniem z krwi? Na zwykle USG mam iść po 19.08 ale mojej doktorki nie będzie (urlop) i na to badanie mam tylko zrobić morfologię i mocz. Kiedy i czy w ogóle mam dać krew na PAPP-A, słyszałam ze czasem robi sie tydzień przed USG, a czasem lekarze w ogóle nie zalecają jesli USG jest dobre, nie dopytałam i zgłupiałam jak się robi?!
Stokrotenka23
No mam nadzieję ze przez 2 miesiace nie urosnę duzoNie zazdroszcze przygotowan w ciąży. Sama przez to przechodzilam. Ale my tylko cywilny mamy, slubowalismy sobie jak byłam w 5 mies. A wyglądałam jak w 11
Ale gratki i zycze by wszystko się udalo, bez niespodzianek!
Celujemy w październik br wiec moze nawet nie być nic widac.My bralismy slub, gdy ja bylam w 8 miesiacu pierwszej ciazy, ale dobrze to wspominam, ladnie wygladalam i mialam sliczna sukienke, a w przygotowania zaangazowala sie rodzina i przyjaciele, wiec tak naprawde mialam duza pomoc.
I wesele bylo mega udane, ludzie chwalili orkiestre i menu. Takze ciaza nie musi byc przeszkoda
Dodam, ze my slub mielismy zaplanowany i postanowilismy zima, ze przestajemy sie zabezpieczac, to moze do slubu zaciaze, a tu od razu zaszlam
Tyle czasu zwlekalismy ze teraz mamy... na wariata zaproszenia, proszenie. Jakby tego było mało to mieszkamy od swoich rodzinnych stron 70km. Ja pracuje czynnie i narzeczony juz by chciał bym poszła na L4 i wszystko załatwiła ze ślubem bym miała czas bo on się nie zna, ale to mi bardzo odpowiada bo nie lubię jak ktoś ma inne zdanie w niektórych sprawach [emoji23]
FallenAngel83
Moje dzieci spały z nami dluuuugo, zasypiały jak czytałam książkę (sobie) albo po prostu, ot tak... Łóżeczek nie miałam i nie planuje [emoji6] a teraz w swoich łóżkach bez problemu śpią, męczące, ale jednak przyjemne, bo dziecko czuje się bezpiecznie
Wierz mi rozumiem. Sęk w tym, że ja jestem sama. Nie ma mi kto pomoc. I kiedy tylko wstanę córcia zaczyna wyć. Wiec jak jest ta 7-8 wieczorem musiałabym już codziennie być tylko przy niej. A ja mam jeszcze jedno dziecko. Niedługo rok szkolny. Nie mam normalnie jak bez wycia wieczorem zmywarki wstawić, prania nastawić, czy nawet trawy skosić. Z tym ostatnim to się już poddałam i sąsiadów syn mi kosi, a ja mu płacę. Ale kurna naczyń nikt za mnie nie zmyje [emoji23]
FallenAngel83
Oj biedna jesteś z tymi wymiotami, ze starsza dwojka tez tak mialas? Mnie tylko mdli i jest mi gorąco, a i tak nie wiem jak dotrwam do tego 12 tc, nie sądziłam ze można aż tak zle znosić ciaze
Nigdy wcześniej tak źle nie było. Mdliło, trochę wymiotowałam. A teraz to tragedia. Nawet w aucie mam wiaderko i worki.
FallenAngel83
Dla mnie mięso moze nie istnieć. Najlepiej wchodzi bułka z masłem. Nie mam mdłości A takie odbijanie sie.
Wgl postanowiliśmy przyspieszyć slub i wszystko będzie na wariata :/
Super! Kiedy?
Stokrotenka23
PaździernikSuper! Kiedy?
reklama
iskierka2610
Właśnie jak tak was czytam to chyba z dziewczynkami więcej objawów może i u mnie będzie bo zupełnie inaczej jak z synkiem.No ciekawe, czyli gorzej sie czułaś na dziewczynki, słyszałam ze czasem tak jest, tez mam podejrzenia ze będzie u mnie dziewczynka, ale zobaczymy
Podziel się: