reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
reklama
U mnie samopoczucie kiepskie, ale nie przez ciążę, tylko przez męża i jego matkę:/ Nie dość, ze w tygodniu się mało widzimy, bo on pracuje na zmiany, więc praktycznie się mijamy, to jeszcze na weekend znowu się umówił z mama na działkę, że przyjedzie do niej, potem ją odwiezie itp. Mnie to wkurza, bo mieliśmy w końcu mieć czas dla siebie, a on już drugi weekend z rzędu jedzie po mamę na działkę. A ja nie chcę tam jechać. Jest piękna pogoda, wolałabym pojechać nad jakieś jeziorko czy coś, nie chcę spędzać weekendu w sposób, na który totalnie nie mam ochoty:/

A do tego wszystkiego jestem zmęczona i niewyspana:/ W nocy spać nie mogę przez ten upał, apotem w dzień chodzę jak zombie. Masakra jakaś:/
Pogadaj szczerze z mezem, powiedz mu co cie denerwuje i co bys chciala zmienic. Mama mama, ale teraz to ty jestes najwazniejsza kobieta dla swojego mezczyzny. Jesli on o tym zapomina, to trzeba mu przypominac albo rozmowa albo sposobem, zalezy jaki charakter ma twoj wybranek :)

I dziewczyny pytanie o USG prenatalne/genetyczne/PAPP-A moja doktor powiedziała ze ma certyfikat i żeby umówić sie do niej na prenatalne na 04.09 co tez zrobiłam, tylko teraz sie zastanawiam co z badaniem z krwi? Na zwykle USG mam iść po 19.08 ale mojej doktorki nie będzie (urlop) i na to badanie mam tylko zrobić morfologię i mocz. Kiedy i czy w ogóle mam dać krew na PAPP-A, słyszałam ze czasem robi sie tydzień przed USG, a czasem lekarze w ogóle nie zalecają jesli USG jest dobre, nie dopytałam i zgłupiałam jak się robi?!
Krew do pappa najlepiej tego samego dnia

Nie zazdroszcze przygotowan w ciąży. Sama przez to przechodzilam. Ale my tylko cywilny mamy, slubowalismy sobie jak byłam w 5 mies. A wyglądałam jak w 11 :)
Ale gratki i zycze by wszystko się udalo, bez niespodzianek!
No mam nadzieję ze przez 2 miesiace nie urosnę duzo
My bralismy slub, gdy ja bylam w 8 miesiacu pierwszej ciazy, ale dobrze to wspominam, ladnie wygladalam i mialam sliczna sukienke, a w przygotowania zaangazowala sie rodzina i przyjaciele, wiec tak naprawde mialam duza pomoc.
I wesele bylo mega udane, ludzie chwalili orkiestre i menu. Takze ciaza nie musi byc przeszkoda :)
Dodam, ze my slub mielismy zaplanowany i postanowilismy zima, ze przestajemy sie zabezpieczac, to moze do slubu zaciaze, a tu od razu zaszlam :D
Celujemy w październik br wiec moze nawet nie być nic widac.
Tyle czasu zwlekalismy ze teraz mamy... na wariata zaproszenia, proszenie. Jakby tego było mało to mieszkamy od swoich rodzinnych stron 70km. Ja pracuje czynnie i narzeczony juz by chciał bym poszła na L4 i wszystko załatwiła ze ślubem bym miała czas bo on się nie zna, ale to mi bardzo odpowiada bo nie lubię jak ktoś ma inne zdanie w niektórych sprawach [emoji23]

Moje dzieci spały z nami dluuuugo, zasypiały jak czytałam książkę (sobie) albo po prostu, ot tak... Łóżeczek nie miałam i nie planuje [emoji6] a teraz w swoich łóżkach bez problemu śpią, męczące, ale jednak przyjemne, bo dziecko czuje się bezpiecznie

Wierz mi rozumiem. Sęk w tym, że ja jestem sama. Nie ma mi kto pomoc. I kiedy tylko wstanę córcia zaczyna wyć. Wiec jak jest ta 7-8 wieczorem musiałabym już codziennie być tylko przy niej. A ja mam jeszcze jedno dziecko. Niedługo rok szkolny. Nie mam normalnie jak bez wycia wieczorem zmywarki wstawić, prania nastawić, czy nawet trawy skosić. Z tym ostatnim to się już poddałam i sąsiadów syn mi kosi, a ja mu płacę. Ale kurna naczyń nikt za mnie nie zmyje [emoji23]

Oj biedna jesteś z tymi wymiotami, ze starsza dwojka tez tak mialas? Mnie tylko mdli i jest mi gorąco, a i tak nie wiem jak dotrwam do tego 12 tc, nie sądziłam ze można aż tak zle znosić ciaze

Nigdy wcześniej tak źle nie było. Mdliło, trochę wymiotowałam. A teraz to tragedia. Nawet w aucie mam wiaderko i worki.

reklama
Do góry