reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Dla mnie mięso moze nie istnieć. Najlepiej wchodzi bułka z masłem. Nie mam mdłości A takie odbijanie sie.

Wgl postanowiliśmy przyspieszyć slub i wszystko będzie na wariata :/
Nie zazdroszcze przygotowan w ciąży. Sama przez to przechodzilam. Ale my tylko cywilny mamy, slubowalismy sobie jak byłam w 5 mies. A wyglądałam jak w 11 :)
Ale gratki i zycze by wszystko się udalo, bez niespodzianek!

reklama
I dziewczyny pytanie o USG prenatalne/genetyczne/PAPP-A moja doktor powiedziała ze ma certyfikat i żeby umówić sie do niej na prenatalne na 04.09 co tez zrobiłam, tylko teraz sie zastanawiam co z badaniem z krwi? Na zwykle USG mam iść po 19.08 ale mojej doktorki nie będzie (urlop) i na to badanie mam tylko zrobić morfologię i mocz. Kiedy i czy w ogóle mam dać krew na PAPP-A, słyszałam ze czasem robi sie tydzień przed USG, a czasem lekarze w ogóle nie zalecają jesli USG jest dobre, nie dopytałam i zgłupiałam jak się robi?!

Jak ja robiłam w pierwszej ciąży, to krew miałam pobieraną dokładnie tego samego dnia co USG. I lekarz mi powiedział, że tak się powinno robić.
Najpierw byłam na USG, wtedy dostałam skierowanie i jechałam jeszcze do laboratorium. Jakiś tydzień później były wyniki krwi, wtedy miałam zadzwonić do lekarza i mu powiedzieć, że są. Jak mu podałam, to tylko powiedział, że wygląda to ok. A jakiś tydzień później albo trochę szybciej miałam u niego te pełne wyniki, z wyliczonym ryzykiem itp.

U mnie samopoczucie kiepskie, ale nie przez ciążę, tylko przez męża i jego matkę:/ Nie dość, ze w tygodniu się mało widzimy, bo on pracuje na zmiany, więc praktycznie się mijamy, to jeszcze na weekend znowu się umówił z mama na działkę, że przyjedzie do niej, potem ją odwiezie itp. Mnie to wkurza, bo mieliśmy w końcu mieć czas dla siebie, a on już drugi weekend z rzędu jedzie po mamę na działkę. A ja nie chcę tam jechać. Jest piękna pogoda, wolałabym pojechać nad jakieś jeziorko czy coś, nie chcę spędzać weekendu w sposób, na który totalnie nie mam ochoty:/

A do tego wszystkiego jestem zmęczona i niewyspana:/ W nocy spać nie mogę przez ten upał, apotem w dzień chodzę jak zombie. Masakra jakaś:/

Ostatnia edycja:
reklama
Wgl postanowiliśmy przyspieszyć slub i wszystko będzie na wariata :/
My bralismy slub, gdy ja bylam w 8 miesiacu pierwszej ciazy, ale dobrze to wspominam, ladnie wygladalam i mialam sliczna sukienke, a w przygotowania zaangazowala sie rodzina i przyjaciele, wiec tak naprawde mialam duza pomoc.
I wesele bylo mega udane, ludzie chwalili orkiestre i menu. Takze ciaza nie musi byc przeszkoda :)
Dodam, ze my slub mielismy zaplanowany i postanowilismy zima, ze przestajemy sie zabezpieczac, to moze do slubu zaciaze, a tu od razu zaszlam :D

Do góry