reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Ja się nad tym zastanawiam. I chyba tak zrobię. Teraz byłam na nfz bo nie było miejsca ale już na następną pójdę prywatnie i tak na zmianę
Pamietam ze z synem chodziłam co dwa tygodnie prywatnie,ale nie ma co szalec skoro mozna tu i tu a nie muszą wiedzieć w koncu karty ciazy moge miec dwie. Zawsze to bede spokojniejsza

reklama
Na prenatalne na nfz daja skierowanie zazwyczaj jak są wskazania, tak po prostu, zdrowej osobie bez obciazonego wywiadu nie chca dawac chyba ze trafisz na super lekarza
Ale ja mam obciazenie 4 straty w tym jedna w 18 tyg z wada, wtedy tez dostałam skierowanie,ale ze szpitala ,bo akurat byłam

A przeciez to tylko dla nas te karty sa nie musimy dwiema sie posługiwać, kto bedzie wiedziec, na nfz sie nalezy a prywatnie każdy może iść tez.

A nie wiem, nie miałam jeszcze karty ciąży, nawet nie wiem jak ona wygląda. :) Myślałam, że jest po to, że gdy trafisz do szpitala, to żeby mieli pełną dokumentację.

Ej, to jest super pomysł ;) Mam ginkę na abonement w Luxmedzie i mojego super prywatnego. Nie wpadłam na to ze mogę mieć 2 karty ciąży...

No to powinnas dostac bez gadania moim zdaniem
Wiem ,ale pewnie jak sie odezwe to gbur wyskoczy,ze po co mi to badania jak na zwyklym usg ok. Ja już go znam. Spytam tego co prywatnie chodze czy on ma umowe z nfz zeby mi takie skierowanie dac to bym sie nawet do jego przychodni przeniosla. Chociaz ja sie czasem zastanawiam czy jest sens to robic jak usg bedzie ok, bo to dla mnie wielki stres,a papa testu nie chce wcale

reklama
@agrafka07 widzę suwaczek na kompie to znaczy, że działa.

@Adeline89 cieszę się bardzo że wsio ok :) Jak masz możliwość to ja bym chodziła i tu i tu. Nie wiem tylko jak z kartą ciąży...

Powiedziałyście już o ciążach? Bo widzę, że jest tu kilka osób po przejściach. Ja się właśnie zastanawiam kiedy powiedzieć..
Ja powiedziałam gdyż po tygodniu jak się dowiedziałam to szefowa chciała kogoś z pracy zwolnić bo nas za dużo było jak wróciłam po macierzyńskim. To jej powiedziałam że chyba już nie musi podejmować takiej decyzji bo ja chyba w ciąży więc się ucieszyła.

Do góry