reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Straszne to jest aż mi się głupio zrobiło bo zaraz każdy się patrzył

Super gratuluje! :)
Ja kiedys zemdlalam na srodku Tesco.. oczywiscie tona ludzi dookoła.. dobrze ze mąż był ze mną i rozgonił no i zlapal mnie wiec o nic glową nie uderzylam

Ja być może jak mnie sie uda przy okazji wziecia zaświadczenia o ile gin na nfz mnie przyjemnie, a bede musiała sie naczekac, bo ludzie zapisani sa, wiec spedze tam sporo czasu. Za twoja trzymam kciuki, pierwsza wizyta, ktory tydz?
Wizyta nr 2. Dwa tygodnie temu widziałam fasolkę i bijace serce. A tydzień 9!

My w poniedziałek idziemy na usg. Mam nadzieję że będzie wszystko widac tzn na tym etapie to juniora i serduszko [emoji110][emoji110]
Odliczam dni.. nawet sobie wzielam wolne :D mimo że wizyta po południu :D
Glukoza na czczo mi wyszła ponad norme.. Ale chyba przez wode z cytryną. Myslalam ze mogę A jednak nie powinnam [emoji52]

My w poniedziałek idziemy na usg. Mam nadzieję że będzie wszystko widac tzn na tym etapie to juniora i serduszko [emoji110][emoji110]
Odliczam dni.. nawet sobie wzielam wolne :D mimo że wizyta po południu :D
Glukoza na czczo mi wyszła ponad norme.. Ale chyba przez wode z cytryną. Myslalam ze mogę A jednak nie powinnam [emoji52]

To ja bym jeszcze powtórzyła tą glukozę. Nawet bez skierowania. Badanie pewnie drogie nie jest, a przynajmniej będziesz wiedzieć, czy to rzeczywiście była wina wody z cytryną czy nie. Niby na czczo oznacza, że nie powinno się jeść i pić chyba co najmniej 8 godzin przed badaniem, to taką przerwę chyba miałaś, więc ja bym sprawdziła dla świętego spokoju.

Ogólnie chyba dobrze by było ustawić sobie suwaczki. Przynajmniej nie trzeba by co chwilę pytać o tydzień ciąży:p

To ja bym jeszcze powtórzyła tą glukozę. Nawet bez skierowania. Badanie pewnie drogie nie jest, a przynajmniej będziesz wiedzieć, czy to rzeczywiście była wina wody z cytryną czy nie. Niby na czczo oznacza, że nie powinno się jeść i pić chyba co najmniej 8 godzin przed badaniem, to taką przerwę chyba miałaś, więc ja bym sprawdziła dla świętego spokoju.

Ogólnie chyba dobrze by było ustawić sobie suwaczki. Przynajmniej nie trzeba by co chwilę pytać o tydzień ciąży:p
Chyba 12 h i dzien wczesniej pilnowac diety.. przynsjmniej mi tak mowili

Ale na apce z tel i tak sie nie wyswietlaja suwaczki [emoji53]

Wizyta nr 2. Dwa tygodnie temu widziałam fasolkę i bijace serce. A tydzień 9!
Zazdroszczę Ci już 9 tydz. Ja czekam pod gabinetem ,pewnie lekarz sie spozni, a szkoda, bo nikogo jeszcze nie ma ,a gdyby byl wczesniej to by mi sie udalo wejsc [emoji53] , pozniej przyjdą panie to pierwszenstwo maja zapisane wiec bede czekac moze do 12

Gratulacje ,te bombelki to wzdecia, ja za to mam ciągnięcia od jajnikow, bole piersi i spalabym bez opamietania. Ja idę na usg w 6 i 3 dniu oby bilo serce tydzień temu mialam pęcherzyk z cialkiem zoltym
Dziewczyny ja u ginekologa byłam licząc od okresu 6t6d a z usg wyszlo że to 6t1d i serduszko biło dość szybciutko❤️

reklama
Cala noc nie spalam jakies czarne mysli mialam ciagle ,az sie boje, w ogole stresuje mnie sama wizyta ciekawe jak sie ten gbur zachowa, ide tylko po to zeby dostać skierowanie a usg przy okazji jesli zrobi, bo kto go wie

Do góry