reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Martenika ale co pomylilam? Chodzilo mi o to ze z om mam 6 marca a z owulacji 4 marca wiec prawie sie pokrywaja te daty. Przepraszam jesli niejasno napisalam[emoji5]
Co do zycia tutaj, to nie wiem co tak ogolnie moge napisac. Moze po prostu pytaj o jakies konkretne rzeczy. Zyje sie dobrze. Na pewno system ubezpieczeniowy jest do bani. Mam ubezpieczenie a i tak za wszystko musze placic. Troche mnie przeraza koszt calej ciazy i porodu, ale jakos damy rade[emoji5]

no widzisz sama źle przeczytałam, bo Ty pisałaś że termin jest na marzec, a ja zrozumiałam że OM miałaś w marcu....to ja mieszam sorry. Sama nie wiem co chciałabym wiedzieć. Zawsze chciałam mieszkać za granicą, ale mój M to wielki patriota :) a mnie zawsze gdzieś ciągnęło no i im dalej tym lepiej, więc jak ktoś jest gdzieś daleko zawsze mnie to fascynuje. Z ubezpieczeniem rzeczywiście słabo.

reklama
@Kayah super, jak sie zyje w USA? W mojej glowie zawsze jest super, to jak taki amerykański film. Pewnie nie jest tak w rzeczywistości. No i daleko do Polski [emoji20]
No właśnie kwestia służby zdrowia (o ile wogole taka tam jest) jest bardzo zła. Jak nie płacisz dużo na ubezpieczenie to za wszystko się płaci i to dużo. A co pokrywa twoje ubezpieczenie? Tutaj w Niemczech dużo pokrywa panstwo, ale np badanie w 12 tc zwane w polsce "przeziernosc karkowa" jest płatne ok 100€ a za darmo robią po 35roku życia [emoji24] chociaż w Polsce można większość badań na kasę chorych wykonać.

@Martenika mieszkamy w Niemczech. Prawie na granicy z Francją i Luxemburgiem. Sama bym chciała wiedzieć jaką ta pokrzywe kupić.

Login/ konwalijka89
- Imię mamy/ Paulina
- wiek mamy/ 29
- data OM/ 1.06
- data USG/ wstępnie 5 marca, zobaczymy po kolejnym usg jak będzie widoczny zarodek :)
- Płeć (uzpełnimy później)
- Imiona Rodzeństwa/ brak

Ostatnia edycja:
Bądź co bądź kochane nie możemy narzekać na tą naszą służbę zdrowia :p można u nas nawet co tydzień na usg, badania jakie chcemy i zwolnienie też szybciutko :) trzeba się cieszyć

@Ann mieszkam w Chicago. 7h roznicy czasu, dlatego mnie akurat nie ma kiedy najwiecej piszecie
@Halszka gratuluje[emoji5] podwojne szczescie
@Nata$za a przypomnij na kiedy masz termin wedlug om? U mnie wedlug owulacji to 4 marca wiec prawie sie pokrywaja. Zobaczymy co pierwsze usg pokaze
Jesli nie mam jeszcze terminu wg usg to mam juz podawac dane do tabelki, czy jeszcze zaczekac?

O ja Cię! Stany? Mam podobne pierwsze wyobrażenia jak @Ann_ . American dream innymi słowy.

Login/ konwalijka89
- Imię mamy/ Paulina
- wiek mamy/ 29
- data OM/ 1.06
- data USG/ 2.07 pęcherzyk ciazowy bez zarodka. Kolejne usg za 3 tyg - czekamy na serduszko :D
- Płeć (uzpełnimy później)
- Imiona Rodzeństwa/ brak

O ja Cię :huh: Przepraszam Was dziewczyny, chodziło o datę porodu według OM i USG. Nakręciłam trochę.

reklama
Do góry