reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Martenika ale co pomylilam? Chodzilo mi o to ze z om mam 6 marca a z owulacji 4 marca wiec prawie sie pokrywaja te daty. Przepraszam jesli niejasno napisalam[emoji5]
Co do zycia tutaj, to nie wiem co tak ogolnie moge napisac. Moze po prostu pytaj o jakies konkretne rzeczy. Zyje sie dobrze. Na pewno system ubezpieczeniowy jest do bani. Mam ubezpieczenie a i tak za wszystko musze placic. Troche mnie przeraza koszt calej ciazy i porodu, ale jakos damy rade[emoji5]

no widzisz sama źle przeczytałam, bo Ty pisałaś że termin jest na marzec, a ja zrozumiałam że OM miałaś w marcu....to ja mieszam sorry. Sama nie wiem co chciałabym wiedzieć. Zawsze chciałam mieszkać za granicą, ale mój M to wielki patriota :) a mnie zawsze gdzieś ciągnęło no i im dalej tym lepiej, więc jak ktoś jest gdzieś daleko zawsze mnie to fascynuje. Z ubezpieczeniem rzeczywiście słabo.

reklama
@Kayah super, jak sie zyje w USA? W mojej glowie zawsze jest super, to jak taki amerykański film. Pewnie nie jest tak w rzeczywistości. No i daleko do Polski [emoji20]
No właśnie kwestia służby zdrowia (o ile wogole taka tam jest) jest bardzo zła. Jak nie płacisz dużo na ubezpieczenie to za wszystko się płaci i to dużo. A co pokrywa twoje ubezpieczenie? Tutaj w Niemczech dużo pokrywa panstwo, ale np badanie w 12 tc zwane w polsce "przeziernosc karkowa" jest płatne ok 100€ a za darmo robią po 35roku życia [emoji24] chociaż w Polsce można większość badań na kasę chorych wykonać.

@Martenika mieszkamy w Niemczech. Prawie na granicy z Francją i Luxemburgiem. Sama bym chciała wiedzieć jaką ta pokrzywe kupić.

Login/ konwalijka89
- Imię mamy/ Paulina
- wiek mamy/ 29
- data OM/ 1.06
- data USG/ wstępnie 5 marca, zobaczymy po kolejnym usg jak będzie widoczny zarodek :)
- Płeć (uzpełnimy później)
- Imiona Rodzeństwa/ brak

Ostatnia edycja:
Bądź co bądź kochane nie możemy narzekać na tą naszą służbę zdrowia :p można u nas nawet co tydzień na usg, badania jakie chcemy i zwolnienie też szybciutko :) trzeba się cieszyć

@Ann mieszkam w Chicago. 7h roznicy czasu, dlatego mnie akurat nie ma kiedy najwiecej piszecie
@Halszka gratuluje[emoji5] podwojne szczescie
@Nata$za a przypomnij na kiedy masz termin wedlug om? U mnie wedlug owulacji to 4 marca wiec prawie sie pokrywaja. Zobaczymy co pierwsze usg pokaze
Jesli nie mam jeszcze terminu wg usg to mam juz podawac dane do tabelki, czy jeszcze zaczekac?

O ja Cię! Stany? Mam podobne pierwsze wyobrażenia jak @Ann_ . American dream innymi słowy.

Login/ konwalijka89
- Imię mamy/ Paulina
- wiek mamy/ 29
- data OM/ 1.06
- data USG/ 2.07 pęcherzyk ciazowy bez zarodka. Kolejne usg za 3 tyg - czekamy na serduszko :D
- Płeć (uzpełnimy później)
- Imiona Rodzeństwa/ brak

O ja Cię :huh: Przepraszam Was dziewczyny, chodziło o datę porodu według OM i USG. Nakręciłam trochę.

reklama
Do góry