reklama
adgam1986
Aktywna w BB
Mi sam lekarz powiedział żebym na następna wizytę przyszła z mężem jak nic możesz go wziąść. Tylko ze Mąż przeważnie wchodzi do gabinetu dopiero na wezwanie i chyba przez ten czas stresuje się bardziej niż my przez całą ciążęDziewczyny A jak to jest z usg..
Na kolejne okolo 7tc chce wziąć narzeczonego. Może? Nie zapytalam lekarza dzis... gapa ze mnie
kwasek
Fanka BB :)
Krzywą robi sie jakoś ok 22-26 tydzień.A powiedz mi orientujesz się czy ta glukoza to krzywa cukrzycowa?
A dostałaś coś na wchłonięcie krwiaczków? Póki nie dają znać (krwawienia) i nie są w jakiś tragicznych miejscach (niebezpiecznych dla dzidzi) to raczej powinno być ok.Dobra trochę ochłonęłam z tej radości.
Trochę mnie martwią te krwiaczki, ma lub miała któraś też? Kiedy powinny się wchłonąć? Czy w związku z tym mogę planować jakieś wakacje, chociaż nad Polskim morzem, czy lepiej odpuścić?
Mój mąż już mówi żebyśmy sobie odpuścili skoro ja ani drzwigać ani przemęczać się a w aucie mi się robi teraz niedobrze jak jeżdżę jako pasażer. Do tej pory nic nie rezerwowałam bo nie wiedziałam jak z ciążą a teraz nadal się boję...
Ja mam kolejną wizytę za 2 tygodnie 30 czerwca i dostałam cała listę badań do zrobienia:
grupa krwi (tu na szczęście już mam oznaczoną)
morfologia
mocz
glukoza
wr
hbs
hcv
tsh
Ja na Eutyrox czy zwiększam czy zmniejszam reaguje tak samo czyli w porządku, lekarz zadziała i będzie ok [emoji3]Zbijalas TSH w ciąży? Sa jakies skutki uboczne tych lekow? Moje tez nie przekracza dużo norm, ale w necie tyle piszą o tym za dużym TSH Jak nie bakteria, to dziwne kucia, jak nie kucia to teraz to TSH... Same zmartwienia w tej ciąży, myślicie ze mogę poczekać do wizyty 24.07? Nie mogę wczesniej dostać sie do mojej lekarki, a tez iść calkiem do byle kogo tez mnie nie przekonuje
tikatukatam
Krwawienia nie miałam, ale to było pierwsze pytanie jak zobaczyli krwiaczki, bo przy badaniu był lekarz z położna. Dostałam tylko nadal duphaston, nie wiem czy to ma coś wspólnego. Czy w jakiś niebezpiecznych miejscach są to nie wiem. W pierwszym momencie ich nie było widać, zresztą na zdjęciach z usg które załączyłam nie są widoczne. Jak obrócił usg to widać 2 koło pęcherzyka z prawej strony trochę wyżej nad nim i pod nim. Wielkością nie przekraczają pęcherzyka.A dostałaś coś na wchłonięcie krwiaczków? Póki nie dają znać (krwawienia) i nie są w jakiś tragicznych miejscach (niebezpiecznych dla dzidzi) to raczej powinno być ok.Ja na Eutyrox czy zwiększam czy zmniejszam reaguje tak samo czyli w porządku, lekarz zadziała i będzie ok [emoji3]
Jak się spytałam lekarza jak to z jego doświadczenia wygląda czy bardzo to poważne to mi odpowiedział "będzie dobrze". Tylko nie wiem czy nie chodzi o to żeby się nie zamartwiać na zapas
Jak powiedziałam że wolałabym nie dostawać zwolnienia bo pracy nie mam fizycznej to się zgodził, ale kategorycznie nic nie nosić i oszczędzać się.
Znikną z czasem,a progesteron czyli duphaston jakiś tam wpływ ma na ich znikanie [emoji3] skoro lekarz tak mówił to będzie dobrze. Jak ja miałam to niestety dawał znać w postaci krwawienia, ale zniknął [emoji3]Krwawienia nie miała, ale to było pierwsze pytanie jak zobaczyli krwiaczki, bo przy badaniu był lekarz z położna. Dostałam tylko nadal duphaston, nie wiem czy to ma coś wspólnego. Czy w jakiś niebezpiecznych miejscach są to nie wiem. W pierwszym momencie ich nie było widać, zresztą na zdjęciach z usg które załączyłam nie są widoczne. Jak obrócił usg to widać 2 koło pęcherzyka z prawej strony trochę wyżej nad nim i pod nim. Wielkością nie przekraczają pęcherzyka.
Jak się spytałam lekarza jak to z jego doświadczenia wygląda czy bardzo to poważne to mi odpowiedział "będzie dobrze". Tylko nie wiem czy nie chodzi o to żeby się nie zamartwiać na zapas
Jak powiedziałam że wolałabym nie dostawać zwolnienia bo pracy nie mam fizycznej to się zgodził, ale kategorycznie nic nie nosić i oszczędzać się.
Zbijalas TSH w ciąży? Sa jakies skutki uboczne tych lekow? Moje tez nie przekracza dużo norm, ale w necie tyle piszą o tym za dużym TSH Jak nie bakteria, to dziwne kucia, jak nie kucia to teraz to TSH... Same zmartwienia w tej ciąży, myślicie ze mogę poczekać do wizyty 24.07? Nie mogę wczesniej dostać sie do mojej lekarki, a tez iść calkiem do byle kogo tez mnie nie przekonuje
Ja mam niedoczynnosc wiec jestem caly czas na lekach. W ciazy musze zwiekszac dawke, bo tsh lubi skakac w pierwszej ciazy tsh skontrolowalam dopiero ok 15tc, bo o ciazy pozno sie dowiedzialam i bylo podwyzszone ale nie pamietam ile wynosilo. Doktor zwiekszyla dawke i tsh zaczelo spadac skutkow ubocznych nigdy nie mialam z dzidzia wszystko ok
aMarta12345
Zaciekawiona BB
Hej, boli mnie ząb... jakie tabletki przeciwbólowe można zażywać w ciąży ??
reklama
tikatukatam
Ja własnie nie wiem czy ich już wcześniej nie miałam np większych, bo duphaston biorę odkąd potwierdziłam ciążę betą.Znikną z czasem,a progesteron czyli duphaston jakiś tam wpływ ma na ich znikanie [emoji3] skoro lekarz tak mówił to będzie dobrze. Jak ja miałam to niestety dawał znać w postaci krwawienia, ale zniknął [emoji3]
No, ale też nie wiem jak miało się do tego takie codzienne dźwiganie 3,5 latka czy większych zakupów. Teraz planuje na maksa nic nie robić, a niech nawet dom zarośnie brudem jak mąż nie posprząta
Z pracy nie chcę rezygnować głównie z dwóch powodów. Nie chce żeby inni już wiedzieli o ciąży. No i moja wypłata w dużej części zależy od mojej obecności.
Podziel się: