reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
A tak a propos jeszcze wizyt prywatnych i na NFZ. Czy te wszystkie badania, które trzeba robić, to jest to wysoki koszt? W mojej pipidówie jest lekarka na nfz, którą każdy odradza do prowadzenia ciąż oraz normalny lekarz, który przyjmuje tylko prywatnie. Gdzieś na innym wątku czytałam, że któraś dziewczyna chodziła do prywatnego gina na prowadzenie ciąży i na nfz, tylko po to, by mieć darmowe badania. Opłaca się tak? Bo też się nad tym zastanawiam...

reklama
Ja mam też gr krwi... Ale poprzednio poronilam a mam konflikt z mężem. Bo mam rh minus a on plus... I w nowym oznaczeniu gr krwi oznacza się ewentualnie występujące nowe przeciwciała bo nie dostałam immunoglobuliny żadnej ponieważ było wczesne poronienie i samoistne.

Mi podali immunoglobuline po ciąży pozamacicznej

A tak a propos jeszcze wizyt prywatnych i na NFZ. Czy te wszystkie badania, które trzeba robić, to jest to wysoki koszt? W mojej pipidówie jest lekarka na nfz, którą każdy odradza do prowadzenia ciąż oraz normalny lekarz, który przyjmuje tylko prywatnie. Gdzieś na innym wątku czytałam, że któraś dziewczyna chodziła do prywatnego gina na prowadzenie ciąży i na nfz, tylko po to, by mieć darmowe badania. Opłaca się tak? Bo też się nad tym zastanawiam...
Ja chodze prywatnie do ginekologa a po skierowanie na badania do godzinnego lekarza

Ja tak bede robila. Ze prywatnie bo mam super lekarke a na nfz zeby badania za darmo

Ja wlasnie wracam do domu teraz trzeba czekac na wyniki

Trzymam kciuki:) o ktorej wyniki?

Witaj w klubie. Wyniki w internecie także uff... Aż że stresu to miałam tak mało moczu że nie wiem czy tyle się nada do badania. :p pielęgniarka wzięła i mówiła że ok.

Rowniez kciuki;)

Ja mam też gr krwi... Ale poprzednio poronilam a mam konflikt z mężem. Bo mam rh minus a on plus... I w nowym oznaczeniu gr krwi oznacza się ewentualnie występujące nowe przeciwciała bo nie dostałam immunoglobuliny żadnej ponieważ było wczesne poronienie i samoistne.

Ja tez mam rh-, ale na szczescie moj maz tez:) wiec prxynajmniej jeden stres mniej.

Prywatnie te wszystkie badania na hiv, hcv itp to jednak troche kosztuja, wiec jak ci zalezy zeby nie wydawac duzo pieniedzy to mysle ze chodzenie do dwoch lekarzy jest ok. Ja chyba tak bede robic - bede chodzic do tego lekarza na ktorym mi zalwzy prywatnie, a oprocz tego do lekarza z luxmed zeby miec badania za free.

Ja chodze prywatnie do ginekologa a po skierowanie na badania do godzinnego lekarza

Tylko lekarze rodzinni czesto nie chca wypisywac skierowan na te drozsze badania. Na morfologie i mocz jak najbardziej ale na te inne juz jest trudniej. No chyba ze masz jakiegos super lekarza :)

Trzymam kciuki:) o ktorej wyniki?

Rowniez kciuki;)

Ja tez mam rh-, ale na szczescie moj maz tez:) wiec prxynajmniej jeden stres mniej.

Prywatnie te wszystkie badania na hiv, hcv itp to jednak troche kosztuja, wiec jak ci zalezy zeby nie wydawac duzo pieniedzy to mysle ze chodzenie do dwoch lekarzy jest ok. Ja chyba tak bede robic - bede chodzic do tego lekarza na ktorym mi zalwzy prywatnie, a oprocz tego do lekarza z luxmed zeby miec badania za free.

Tylko lekarze rodzinni czesto nie chca wypisywac skierowan na te drozsze badania. Na morfologie i mocz jak najbardziej ale na te inne juz jest trudniej. No chyba ze masz jakiegos super lekarza :)
Wyniki powinno byc miedzy 17/18 juz mnie w brzuchu sciska chyba to przespie

Mi podali immunoglobuline po ciąży pozamacicznej
Martwilam się właśnie o tą immunoglobuline. Aczkolwiek pytałam 3 ginekolog ów i mówili że w 6tyg się nie podaje jeśli to samoistne poronienie. Porownywali to z osobami które nie wiedzą że są w ciąży i miesiączka np co 6 tyg i żadnej takiej osobie się nie podaje immunoglobuliny. Sama nie wiem... Naczytałam się dużo i odpuściłam a teraz chce wiedzieć czy nie zostały wytworzone przeciwciała... Się okaże. Ciąża pozmaciczna to pewnie większe prawdopodobieństwo wymieszania krwi i pewnie miałaś jakis zabieg. Przy lyczeczkowaniach też się podaje.

Trzymaj się Aneczko:*

Ostatnia edycja:
reklama
Na nfz masz wszystkie badania bezpłatne więc opłaca się jak najbardziej. Prywatnie możesz chodzić na usg. Ktoras z dziewczyn pisała o 300 zl ale nie jestem pewna czy to wszystkie. Poza tym krew i mocz robisz co mc.

Do góry