reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa. Om 30.05.Jutro idę do lekarza. Dwa tygodnie temu nic nie było widać na usg. Nie mam założonej karty ciąży, a z badań miałam zlecona bete, którą boję się odebrać z laboratorium :).Mam nadzieję, że jutro będzie ok.
Czytam Wasze niektóre niestety smutne historie i postanowiłam się odezwać, bo może nie wiecie o dość istotnych sprawach.

Pozdrawiam Was wszystkie.

reklama
A czemu dopiero we wrześniu? Ja to nie jestem zwolenniczką chodzenia na l4od razu po zrobieniu testu ale jeżeli praca jest ciężka, stresująca albo źle się czujesz to lepiej odpuścić prace

Trzymam za wszystkie dzisiejsze wizyty kciuki[emoji110]będzie dobrze
No właśnie kolezanka bedzie szła na urlop... Ale nie wiem czy nie pójdę wcześniej.

Mi gin zaleciła przeciwciała na toksoplazmoze i cytomegalie, mocz, morfologia, tsh, ft3, ft4, gr krwi, glukoza, hbs, HIV, HCV no i beta. W sumie nie wiem kiedy wyniki... Częściowo może i jutro. Podpytam w samym laboratorium. Przeciwciała pewnie długo...
W zeszły pon beta była 4489 i nie robiłam po 48h przez strach. No teraz się okaże.... Jak będzie dużo to porycze się z radości. Dzisiaj 6tydz i 2 dz wg Om. Ostatnio właśnie w tym czasie poronilam. Oby wszystko było dobrze...
Ale te badania są obowiązkowe w ciąży.. powinny byc refundowane chyba?
jak chodzi się prywatnie to trzeba płacić, no przynajmniej ja musiałam ale w zeszłym tyg byłam na wizycie na nfz i zalecił mi zrobić wszystko przy jednym pobraniu krwi i nic nie płaciłam. Niestety przy każdej ciąży trzeba robić nowe badania. Mi nawet nie przyjął grupy krwi, bo musi byc ich karteczka i pieczątka.
Mi się wydaje, że jednak będą chcieli te badania zrobić na świeżo. Wiadomo, że nikt Cię zmusić nie może, ale jednak przez rok się sporo może zmienić. Niestety tych badań chyba się nie da na NFZ zrobić. Ja na szczęście mam w pakiecie w luxmedzie, więc jak dostanę skierowanie, to nie muszę płacić.

Pamiętaj tylko, że na wybrany wózek, to się czasami ładnych parę tygodni czeka, więc zostaniesz uziemiona z dzieckiem w domu. No chyba, że weźmiecie, jakiś z tych, aktualnie dostępnych w sklepie.

Powodzenia na dzisiejszych wizytach i na badaniach dziewczyny:)

reklama
Do góry