reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Po wczorajszych przygodach odsypiam dzisiaj... Najpierw zabawa prawie do rana, potem problem z autem i jak zasnęłam wczoraj po 19, to obudzilam się na budyń i poszłam spać dalej, zawsze koło 6 wstaje z A, a dzisiaj o 7 ciężko mi oczy otworzyć [emoji849]

reklama
Ja dziś jest sie wizytuje. Mam 17.15 usg . Strasznie się denerwuje... Jeszcze mnie wnerwia ze nie mogę iść na L4 wczesniej niz we wrzesniu.. A ja jestem nie do życia.
Ja nie wierze w przesady,ale wole nic nie kupowac do konca ciąży,zeby później bardziej nie cierpiec.
U nas sytuacja tak sie zmieniła ze pewnie pod końcówkę bedziemy myslec o wyprawce dla malucha.
Póki co kupilam buciki ktore mają oznajmić rodzinie nowinę. Tesciowie juz wiedzą. U mnie dowiedzą się trochę później... ;)

To Nasza pierwsza ciąża

@Stokrotenka23 teraz jest taki wybór i dostępność wszystkiego, że nawet po porodzie można spokojnie kupić [emoji6] ja raczej tylko ciuszki będę kupować, wózek to zobaczymy, czy w chuście chodzić nie będzie, bo najwygodniej dla mnie i wszędzie dojdę łóżeczko pewnie się przyda tyle co przy rodzeństwie, czyli nic i tyle, no wanienkę będę musiała sprawić, bo pod prysznicem się nie umyjemy [emoji16]

A któraś pytała jak A dał się namówić... Ja zawsze chciałam 3-4 dzieciaczków i tak mówiłam, gadałam z nim, aż chyba dorósł do tego...rano powiedział, że zrobi mi dzidziusia i dzisiaj dzidziuś już jest [emoji6]

@Stokrotenka23 teraz jest taki wybór i dostępność wszystkiego, że nawet po porodzie można spokojnie kupić [emoji6] ja raczej tylko ciuszki będę kupować, wózek to zobaczymy, czy w chuście chodzić nie będzie, bo najwygodniej dla mnie i wszędzie dojdę łóżeczko pewnie się przyda tyle co przy rodzeństwie, czyli nic i tyle, no wanienkę będę musiała sprawić, bo pod prysznicem się nie umyjemy [emoji16]
U nas wszystko od podstaw ale nie przejmuje się tym. Pomyślę o tym później.

Ale powiem Wam ze nie sądziłam że ta ciąża to az taki stres...

To pewnie juz powinno byc widac serduszko jak pojdziesz na wizyte. Moja beta z 9 czerwca 177 dlatego wyliczylam ze 1500 to maksymalnie ile moze byc. A te badania na Hiv itp to chyba prywatnie co nie? Ja robiłam w zeszłym roku, mysle ,ze nie ma koniecznosci powtarzać co rusz tym bardziej ze nie nalezy to do tanich badan

Mi się wydaje, że jednak będą chcieli te badania zrobić na świeżo. Wiadomo, że nikt Cię zmusić nie może, ale jednak przez rok się sporo może zmienić. Niestety tych badań chyba się nie da na NFZ zrobić. Ja na szczęście mam w pakiecie w luxmedzie, więc jak dostanę skierowanie, to nie muszę płacić.

Ja staram się nic nie kupować szczerze mówiąc to wozek kupie nawet jak dziecko sie urodzi ,bo dla mnie nic juz nie jest pewne

Pamiętaj tylko, że na wybrany wózek, to się czasami ładnych parę tygodni czeka, więc zostaniesz uziemiona z dzieckiem w domu. No chyba, że weźmiecie, jakiś z tych, aktualnie dostępnych w sklepie.

Powodzenia na dzisiejszych wizytach i na badaniach dziewczyny:)

@kaylla dlaczego uziemiona w domu? Zawsze dziecko w chustę można zapleść i iść na spacer [emoji6] u mnie to lepsza opcja niż wozek, bo dużo po lasach lazimy, a tam z wózkiem gorzej

Mi gin zaleciła przeciwciała na toksoplazmoze i cytomegalie, mocz, morfologia, tsh, ft3, ft4, gr krwi, glukoza, hbs, HIV, HCV no i beta. W sumie nie wiem kiedy wyniki... Częściowo może i jutro. Podpytam w samym laboratorium. Przeciwciała pewnie długo...
W zeszły pon beta była 4489 i nie robiłam po 48h przez strach. No teraz się okaże.... Jak będzie dużo to porycze się z radości. Dzisiaj 6tydz i 2 dz wg Om. Ostatnio właśnie w tym czasie poronilam. Oby wszystko było dobrze...
Ja wyniki przeciwcial mialam tego samego dnia w Lux medzie ;-)

reklama
Mi się wydaje, że jednak będą chcieli te badania zrobić na świeżo. Wiadomo, że nikt Cię zmusić nie może, ale jednak przez rok się sporo może zmienić. Niestety tych badań chyba się nie da na NFZ zrobić. Ja na szczęście mam w pakiecie w luxmedzie, więc jak dostanę skierowanie, to nie muszę płacić.

Pamiętaj tylko, że na wybrany wózek, to się czasami ładnych parę tygodni czeka, więc zostaniesz uziemiona z dzieckiem w domu. No chyba, że weźmiecie, jakiś z tych, aktualnie dostępnych w sklepie.

Powodzenia na dzisiejszych wizytach i na badaniach dziewczyny:)
Mi to jest obojetne wozek aby jezdzil, i tak na wiosce mieszkam a tu sprawdzaja sie te najzwyklejsze co bujaja

Do góry