reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Te 80%, które daje USG oznacza, że USG wykryje 80% przypadków chorych dzieci, zawsze zostaje 20%, które na USG nie zostaną wykryte niestety. W przypadku Pappa 95% pewności oznacza, że 95% badanie to wykryje 95% dzieci chorych na ZD, ZE i ZP. Niestety zawsze pozostaje 5% przypadków, których to badanie nie wykryje i na badaniu będzie wszystko ok i ryzyko będzie niskie, a dziecko urodzi się chore.

A ok, to rozumiem i się zgadzam. Ale podkreślmy, by nikt nie zrozumiał tych procentów na opak: ryzyko urodzenia dziecka z ZD dla zdrowej ok. 30letniej kobiety to ułamek procenta. :)

reklama
Gratuluję dziewczyny pozytywnych wizyt, oby tak do końca!!

Co do testów pappa czy nawet nift, harmony jeśli są wskazania ku temu, znane obciążenia to nawet mimo, że to statystyka i badania przesiewowe nie diagnostyczne to warto zrobić uważam. Jeśli coś ma być źle lepiej wiedzieć, lekarz będzie przygotowany i będzie możliwość pomocy dzieciaczkowi.

Jestem po wizycie. Wszystko super. :happy:
No i fajnie [emoji16]
Gratuluję wszystkim udanych wizyt
Co do pappa to tez mialam robione i do piątku miałam miec wyniki albo sms albo mieli dzwonić i do dziś cisza.....
Syna dzis ze szpitala jeszcze nie wypuscili i nie wiem czy jutro są szanse na wyjscie. Ważne żeby go wypuscili calkowicie zdrowego. Ja teraz tylko kursuje szpital dom szpital dom...
Ojjj bidulek....dużo zdrówka dla syna i sił dla Ciebie !
Gratuluję dziewczyny pozytywnych wizyt, oby tak do końca!!

Co do testów pappa czy nawet nift, harmony jeśli są wskazania ku temu, znane obciążenia to nawet mimo, że to statystyka i badania przesiewowe nie diagnostyczne to warto zrobić uważam. Jeśli coś ma być źle lepiej wiedzieć, lekarz będzie przygotowany i będzie możliwość pomocy dzieciaczkowi.
Dokładnie [emoji6] albo oswoić się z myślą.

Wciągnęłam się w książkę i ponad 200 stron przeczytałam, aż książka się skończyła [emoji23][emoji23]

Hej Mamusie :)
Ja niestety witam się raz na jakiś czas ale staram się większość postów nadrabiać. Dzisiaj pracowałam 11h na pełnych obrotach, małego oddałam w opiekę babci na cały dzień. Padam z nóg. W weekend mieliśmy wesele i kilka osób z rodziny męża dowiedziało się o ciąży :) cieszę się ze się to stało bo mam dosc ukrywania się ciagle, a mój brzuch jest już dosc spory. ale było zaskoczenie ze tak szybko będziemy mieli kolejnego dzidziusia :)

Widziałam burzliwa dyskusje o pappa. Powiem Wam ze ja w pierwszej ciąży bez namysłu robiłam prenatalne usg+ pappa ale teraz się zastanawiam czy robić pappa. Największym zaskoczeniem było dla mnie to, ze na tym weselu ba którym byliśmy w weekend była żona kuzyna męża która jest już na końcówce ciąży i pyta mnie czy ja robiłam wogole prenatalne przy pierwszym bo ona nie robiła bo w sumie lekarz jej powiedział ze wszystko ok na zwykłej wizycie usg i ze jak chce to może „dodatkowo” zrobić prenatalne. Byłam w szoku ze jeszcze lekarze maja takie teorie... myślałam ze każda kobieta już robi prenatalne usg. A Wasze brzuszki tez już kraglutkie? U mnie z uwagi na okres między ciążami brzuch strasznie szybko było widać a teraz wyrównał się z cycami :p jak on tak będzie rosnąl to pęknę chyba

Cześć, mogę do Was dołączyć? Jestem w 14 tygodniu ciąży, termin mam na 10 marca. Wcześniej tutaj zaglądałam ale nie miałam śmiałości pisać, bo moja ciąża była zagrożona i jestem po poronieniu, więc wątpiłam, czy to się uda. Jestem już po 40 i mam dwoje nastolatków w domu :) Myślę, że w grupie raźniej, więc mam nadzieję, że mnie przyjmiecie :)

Cześć, mogę do Was dołączyć? Jestem w 14 tygodniu ciąży, termin mam na 10 marca. Wcześniej tutaj zaglądałam ale nie miałam śmiałości pisać, bo moja ciąża była zagrożona i jestem po poronieniu, więc wątpiłam, czy to się uda. Jestem już po 40 i mam dwoje nastolatków w domu :) Myślę, że w grupie raźniej, więc mam nadzieję, że mnie przyjmiecie :)
Witaj

reklama
Do góry