reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Witam z poranna kawa. Znowu kiepska nic. A w zasadzie pół. Młoda wymiotowala od kaszlu a potem gardło ja bolało....

Ja chodziłam do szkoły rodzenia. Dla mnie fajne były tam ćwiczenia. A najważniejsze było że wszystkie osoby że szkoły miały zagwarantowane przyjęcie do szpitala na poród. Bo to popularny szpital i zdarza się że odsylaja jak nie ma miejsc a ktoś nie ma lekarza że szpitala. Taka wiecie zawoalowana opłata za przyjęcie do porodu....
Teraz też się zastanawiam....
Monika duzo siły na cały dzień!

reklama
Wiesz co, w tej szkole to nie tylko są wskazówki na temat rodzenia:) tam uczą wszystkiego jak przewijac, jak kąpać dziecko jakich kosmetykow używać, np przy odparzeniu , czego używać gdy dziecko podrazni Ci sutki przy karmieniu, ogólnie wszystko od początku do końca:)

Nie chodziłam do szkoły rodzenia w pierwszej ciąży i w drugiej też nie zamierzam. Wszystko przychodzi intuicyjnie, a kosmetyki to i tak trzeba próbować co działa bo na każde dziecko inaczej. Jakoś nie widzę sensu w drugiej ciąży tym bardziej.

U mnie przychodzi położna z przychodni i jest aż jedna do wyboru :D Dla mnie najważniejsze że zdjęła mi szwy w domu i pomogła z nawałem. Ale tak to nie potrzebowałam jej wsparcia.

Nie chodziłam do szkoły rodzenia w pierwszej ciąży i w drugiej też nie zamierzam. Wszystko przychodzi intuicyjnie, a kosmetyki to i tak trzeba próbować co działa bo na każde dziecko inaczej. Jakoś nie widzę sensu w drugiej ciąży tym bardziej.

U mnie przychodzi położna z przychodni i jest aż jedna do wyboru :D Dla mnie najważniejsze że zdjęła mi szwy w domu i pomogła z nawałem. Ale tak to nie potrzebowałam jej wsparcia.
To jest każdego z osobna decyzja :) ja lubię dużo wiedzieć więc na pewno pójdę xd

Zauważyłam dość często,ze kobiety woza swoje dzieci w fotelikach,a przecież to bardzo nie zdrowe dla małego kręgosłupa,rozumiem autem ktos podjedzie to wygodniej dopiac fotelik di stelaża,ale mieszkać na miejscu i pol dnia tak jeździć

reklama
Zauważyłam dość często,ze kobiety woza swoje dzieci w fotelikach,a przecież to bardzo nie zdrowe dla małego kręgosłupa,rozumiem autem ktos podjedzie to wygodniej dopiac fotelik di stelaża,ale mieszkać na miejscu i pol dnia tak jeździć
Tym bardziej że dziecko w foteliku może być do godziny i później trzeba je wyjac i zrobić przerwę .. też tego nie rozumiem.

Do góry