reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

reklama
Witam
sto lat mnie tu nie było i nie dam rady nadrobić wszystkiego. jednak przy dwójce dzieci mało czasu jest na siedzenie na internecie :) u nas dobrze jutro idziemy się szczepić. w poniedziałek byliśmy na warsztatach gdzie
m. in. nauczyłam się wiązać chustę.

mam nadzieję że u was wszystkich wszystko dobrze.

pozdrawiam i ma nadzieję że uda mi się zaglądać częściej, bo wcześniej to chociaż czytałam na bieżąco co u was a teraz czasu brak

ilona witaj na forum:-)
kinajaka trzeba sie zorganizowac, ja juz mam plan dnia i raczej potrafie sie z wszystkim wyrobic. Troszke czasu i tez bedziesz wszytsko ogarniala lacznie z netem :)
Zabka a kiedy macie wizyte?

EDIT

widac ze pogoda dopisuje bo wszystkie na spacerkach.
Ja dzis zaliczylam wizyte kontrolna u ginekologa bo to jz minelo 6 tygodni :) Wszystko dobrze tylko mam sie w lipcu pokazac na cytologi
Czekam na znajoma ktora ma odebrac Laure z przedszkola, bedziemy kupowaly dla jej corki plecak do szkoly. Ja juz kupilam zima jak byly w promocji i skorzytalam. Teraz takie ceny ze glowa boli, szok!!
Potem zabieram dzieci na plac zabaw i mysle tam byc do wieczorka

Ostatnia edycja:
Zobacz załącznik 554102 taki tylko kolor inny. Gondolka lekko się buja, ale mi to akurat nie przeszkadza :D Mnie dobija ten stukot, ale jak dopompowałam koła to trochę lepiej (albo mi się zdaje).. Ogólnie jestem zadowolona, tylko ten stukot nieszczęsny..

Hehe Alfa taki wózek mam identyczny - nawet kolor się zgadza:-D

ostatnio mi stukało w tych wąskich kółkach jak jechałam po drogach 2/gatunku z wybojami :-D
i się same zablokowały
mi własnie czasem coś zastuka i się zastanawiam czy to nie od blokady przy tych mniejszych kółkach
na prostej drodze nic nie slyszę ale tylko jakieś nie równości coś tam słychać
zwrócę większą uwagę teraz jak będę jechać i ci dam znać :-)

anka26,07 U mnie jutro wlasnie 6 tyg mija i tez sie musze wybrac. Tylko tu w UK mam isc do normalnego lekarza i onni nie sprawdzaja ginekologicznie wiec prawdopodobnie pojde prywatnie bo jednak wolala bym zeby mnie zbadano :hmm:

Tak po za tym to chcialam z ciekawosci jak wasze marcowe pociechy spia w nocy i jakie maja drzemki w dzien?

anka26,07 U mnie jutro wlasnie 6 tyg mija i tez sie musze wybrac. Tylko tu w UK mam isc do normalnego lekarza i onni nie sprawdzaja ginekologicznie wiec prawdopodobnie pojde prywatnie bo jednak wolala bym zeby mnie zbadano :hmm:

Tak po za tym to chcialam z ciekawosci jak wasze marcowe pociechy spia w nocy i jakie maja drzemki w dzien?

U nas noce idelane 7-8 godzin snu bez przerwy natomiast w dzień już nie jest tak lekko. JEst wiele drzemek ale krótkich. Do 1h. Nie ma 2-3 godzin ciągłego snu...

Deizzi a karmisz dzidzie przez sen czy nie?
Bo ja zawsze czekam jak sie sam obudzi. Zazwyczaj jak go nakarmie 0 20 to spi pozniej do jakiejs 1 i sie budzi na karmienie, pozniej karmienie jakos kolo 4-5 i pobudka miedzy 7-8. Ale dzis pospal dluzej bo do 9. A w dzien to pierwsza drzemke zazwyczaj ma tak z pol godz, pozniej kolejna drzemka to jakies dwie-trzy godz i pozniej kolejna drzemka ale to juz bardzo roznie.. Budze go wtedy o 17;30 i karmie o jakiejs 18, pozniej kapiel, klade do lozeczka ale nigdy nie chce zasnac wiec karmienie ponownie o jakies 20 i próbuje go uspic ale cos mu ciezko wieczorem zasnac zawsze..

Heya dziewczyny, u mnie dalej mamulka. Hormony troszke sie uspokoily :tak: Gucia dzielnie zwiedza ze mna swiat przez ok. 3h spacerujemy codziennie. Pogoda, sloneczko, cieplutko nie ma co w domu siedziec :tak: Ja po cesarce czuje sie swietnie tak jak juz pisalam wczesniej, piore, sprzatam, gotuje, prasuje i spacerki kilku km zaliczamy :-D macierzynstwo jest cudowne...

Jest pewna kwestia, ktora mnie zastanawia. Ten moj Synek to bardzo grzeczne Stworzonko. Spi mi po 3-3,5 h potem karmienie piersia zaledwie 10-15 minut. Nie wyglada mi na nienajedzonego... Czy to normalne, ze tak dlugo spi i malo je?!Tylko wieczorami jest towarzyski przez najwyzej 1-1,5h:sorry: W nocy to i 5h czasem przespi, a ssanie to ma jak maly wampir, wciska mnie w fotel jak na przejazdzce Rollercoasterem...

marynka Twoj synek jest jeszcze malutki (2 tyg) wiec ma prawo dluzej pospac. z czasem bedzie coraz dluzej aktyny w ciagu dnia, wiec korzystaj poki mozesz z tego spania ;)

reklama
witam się i ja :)

fajnie że nowe mamuśki jeszcze do nas docierają :) Witamy i zapraszamy do wspólnych pogawędek;-)

U nas oki, zaprzyjaźniliśmy się z wiosną na maksa i korzystamy :p jak nie spacerki z innymi mamami i maluchami, to podwórko, plac zabaw... dotlenieni jesteśmy że hoho:-p

no i cztery tygodnie za nami:-) niunia fajniutka, patrzy na nas swymi oczkami, śledzi, uśmiecha się...ale i terrorystka z niej niezła hehe
a czasem jęczy i nie wiadomo o co jej chodzi, D wtedy mówi że to nasza mała kwintesencja kobiecości, bo przecież kobiety często nie wiedzą czego chcą :-p drań:-p

Maryńka widać młody ma niezłe ssanie, moja mała na początku nawet i godzinę potrafiła wisieć na cycu :p teraz się już lepiej wyrabia
a spanie synek też ma niezłe :)
tak jak Betina pisze, korzystaj bo z czasem aktywności coraz więcej:-p
Betina ZDRÓWKA!! mąż kochany facet ;)
Deizzi fajowsko synek w nocy śpi:tak:
Anka pięknie jesteś już organizacyjnie ogarnięta :cool2:

pozdrawiam mamuśki i maluszki :)

Do góry