anka26_x_07
Mama Laury :)
Ja nie rozumiem ,jak można położyć dziecko i nie przytulić ylko niech płacze bo jeszcze się nie daj Boże przyzwyczai do noszenia i tulenia...paranoja!! My mamy właśnie od tego jesteśmy ,żeby całować , tulić i przytulać a już zwłaszcza wtedy kiedy maleństwu jest źle. Tak więc niech sobie gadają swoje mądrości ,ale wiem iż dzięki tej bliskości obecnie mam cudownym kontakt z synem,który wiem ,że na mnie i tacie może zawsze polegać
i tu zgadzam sie z obiema mamusiamico do tego noszenia i tulenia to jak zawsze trzeba zachowac umiar....
ja czasem jak Jasiek lezy w łóżeczku i coś popłakuję to mam zamiar iść do niego go przytulić czy pogłaskać, ale kończe coś robić, to zanim dojde to sam sie potrafi uspokoić... oczywiście ide spojrzeć czy wszystko ok tak czy inaczej, ale tez nie lece z rozwianym włosem na pierwsze piśnięcie....
Chopciaz musze przyznac ze moja Laura nie lubiala byc noszona i plakala na rekach z Ethanem mam to samo jak jest za dlugi na rekach to placze by go odlozyc Ale wieczorem nadrabiamy
Kochana u nas z jedzeniem to samoCześć dziewczynki, u nas wszystko ok, poczytuję Was, ale jakoś nigdy nie dojde do tego,żeby czas wygospodarować na odpisanie, cieszę się ostatnimi dniami z mężem w domu, bo w pon wraca do pracy i zostaniemy z Kacprem sami.
Anka26,07 mówisz, że Twój mały tylko je i śpi to super, mój miał tak na samym początku, a teraz już więcej zainteresowania żąda. Często też zasypia przy piersi, ale za chiny nie mogę go dobudzić, skutkiem tego kładę go spać i zdarza się, że za godz. się rozbudza i "przypomina" mu się, żeby jeszcze podjadł. Twój też tak ma?
Dziewczyny mam pytanie do Was- ile krwawiłyście po porodzie? Ja jestem 4 tyg i 2 dni i jeszcze mam niewielkie plamienia o kolorze krwistym, dodam,że poród sn i vacum, ciekawa jestem jak u Was, bo ja się trochę martwie,że to długo,a le podobno moze nawet się utrzymywać do 6 tyg.???
Ethan wypija polowe butelki i zasypia wiec biore go do odbicia, zmieniam papmpersa i sie rozbudza. Wtedy tez wypija druga polowe
Co do krwawien to zastanawiam sie czy mam okres czy to jeszcze polug
Przez 5 tyg mialam brudzenia 3 dni nic az tu nagle slabe krwawienie. W srode mam wizyte kontrolna to sie dowiem
nie chce cie zalamac ale tez tak mialam i sie cieszylam a po 3 dniach znowpatula86 - ja taki sam poród jak Ty i teraz (dzisiaj mija 5tyg od porodu) od kilku dni już krwi nie widzę ale za to są beżowe plamienia ...
Dezzi, siostra mojego męża urodziła dziecko jakieś 5 m-ce temu i pamiętam jak małemu zaczął się 4 m-c to w ten dzień uroczyście otworzyła mu pierwszy słoiczek. Wydaje mi się, że nie dotyczy to skończonych miesięcy tylko rozpoczętych, czyli jak pozycja do noszenia wskazana jest od 3-go miesiąca to jak dziecko zacznie trzeci można pomału ją wprowadzać...
?
to chyba sprawa indywidualna Laura dostala sloik jak miala 4mc i z Ethanem bedzie to samo ale sa dzieci ktore dostaja sloik w 5mc
EDIT:
Piekne sloneczko wiec uciekam z dzieciaczkami na plac zabaw
Ostatnia edycja: