reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Dezzi Gratulacje..........:tak:My po wizycie u gin mały ma 2500 i rozrabia na całego a ja ledwo chodzę wszysko mnie boli i w ogóle czuje się jak cielna krowa :-D.Troche się zdziwiłam bo przez 3 tyg przytylam 2 kg :szok: czyli od poczatku ciązy jestem 4 na plusie ,przez 7 mieś 2kg i w ostatnie 3 tyg tez 2 dziwne ttycie mam .Co do stanika to tez nosze te sprzed ciązy ale w spodnie sie juz dawno nie zapinam .11 marca idziemy jeszcze do gin na wizytę a potem mamy planowane cc na 18marca , wątpię ze wytrzymam maly się juz strasznie cisnie .

reklama
a propo jedzenia to u mnie wlasnie dochodzi w piekarniku świeżutka szarloteczka.. :)
w sb mam ktg, potem wt wizyta u gina i usg ostatnie (jesli zdążymy)

zuzkon, Ewelinka ano malo, ale jak bym jadla tak przez cala ciaze tak jak jem teraz, to byloby o wiele więcej. ale teraz to juz moge sobie pofolgowac :)
anka26 udanego wypadu kinowego! oj fajnie tak czasami móc ponarzekać, męża to ja nawet ostatnio podziwiam ze tak wytrzymuje to moje biadolenie od czasi do czasu ;) A szczegolnie uwielbia jak jest mi zle a nie potrafie nawet sprecyzowac o co mi chodzi ;)
kociatka dzielny synek. musisz mu to jakos teraz wynagrodzic..
03.2013 ja slodyczy tez nigdy nie jadlam, a teraz bez problemu wchodzą ;)
natalia to cos sie rozkręca u Ciebie?

Zuzkon ja tez ostatnio strasznie sie poce w nocy. Budze sie i jestem cala mogra a koszulke to bym mogla wykrecic. Kilka razy przestraszylam sie ze moze wody mi odeszly i spie z podkladem pod przescieradlem ale plamy zadnej nie ma wiec to pewnie tylko pot mnie tak oblewa. Gdzies wyczytalam ze pod koniec ciazy moze byc to spowodowane hormonami i tym ze jest juz ciezej sie ruszyc. Wydaje mi sie ze moze byc to tez spowodowane stresem ze w kazdej chwili moze sie zaczac i nie wiem czy bede wiedziala czy to juz i czy bedzie mnie mial kto zawiezc do szpitala bo ostatnio kazde dziwne uczucie bolu brzucha czy plecow wywoluje we mnie wlasnie stres i lek.

Prosze mi tu o jedzeniu nie pisac bo ja tu głośna... a tu głodówka. Zjadlabym takie ciasteczka cieniutkie z tesco z żurawina sa fenomenalne albo andruty albo paczka albo 3bita...

Ja tez nosze spodnie i staniki te same. Skończyłam ciążę z waga 70,1 kg czyli tylko o 100gram wiecej niz zamierzałam. Łącznie na plusie 12,1kg jestem ciekawa co waga w domu pokaze.

Igus mial problemy z wyjściem bo zrobili male ciecie i nie miały jak mu ta glowke złapać zeby wyszedł i mnie nie porozdzieral wiec mocno naciskały na moj brzuch i żebra zeby sie wysunął choc troche i obrócił jednoczesnie i kilkanascie minut to trwało nie wiem jak i ktora uszkodziła mu ta skorke na paluszku ale chyba sie przerwęl o ten rozwierak.

Wylądował w inkubatorze do jutra bo gubi temperature i ciezko oddycha i po badaniu wyszlo ze podadza mu antybiotyk ze wzgledu na te wody.

Przyniosły mi go do karmienia ma młody zapał i apatyt . Balan sie bólu ale o dziwo nic nie czułam .

Mam wstać dopiero po 24 godzinach a ja mogłabyn spokojnie juz teraz ale mi nie karza . Brzuch bolal tylko przy karmieniu bo macica sie odkurczala . Milej nocy :)

i po seansie
Bajeczka fajna, bez przemocy wiec mamusia zadowolona a co najwazniejsze corka rowniez

Jak ja dzis grzesze:zawstydzona/y: kurcze zjadlam chyba z 5 kawalkow ciasta, wafelka o smaku toffi i troche popcornu z karmelem:baffled:I wlasnie zjadlam wspomniane przez Was pomarancze:-D oraz banana. Ethanowi chyba sie podoba to tak daje ze mam wrazenie jakby chcial przbic mi skore i wyjsc:rofl2:
Oj betina Ty kusicielko hihi jeszcze podaj te szarlotke z lodami i cie udusze:rofl2::tak:
Asinska wytrzymasz, 18 marzec juz niedlugo;-)
Ewelinka Ty na litr soku potrzebuijesz dwa dni ja wypijam go w jeden i jeszcze do tego mnostwo woidy oraz herbaty:baffled: Pije jak wielblad:-D
Kociatka slabo ci sie zrobilo czy co?Niestaty wiekszosc dzieci nie lubi lekarzy w bialych fartuchach dlatego w Niemczech lekarze nie przyjmuja w fartuchach maja normalone ciuchy. Kiedys mnie to szokowalo teraz to dla mnie standardzik
Deizzi czasami dzieci nie utrzymuja cieploty ciala i nawet potem jak wyjdziesz bedziesz musiala go grubo ubierac. Moja kolezanka miala tak z corka, niby urodzona w terminie, waga polowe z Igora i ten sam problem. Z czasem wszystko sie unormuje :) Odpoczywaj a Igorek niech lezy i wygrzewa sie niczym na Bali :)

Ostatnia edycja:
Ja też właśnie wciągnęłam dwa wielkie paski czekolady i ciasteczko :( nie mogę tak bo później mam wyrzuty sumienia ...

:no:

Wybaczcie, ze nie odpisze każdej z osobna. Wchodzę tylko na chwile powiedzieć, ze właśnie zobaczyłam na wkladce gluta....bialawo-kremowego gluta, było tego bardzo niewiele....mam nadzieje, ze to nie czop sluzowy.
Ogolnie brzuch mnie pobolewa, ale to chyba dlatego, ze sie troszkę zestresowalam. Generalnie nie chce panikowac bo sluzu na wkladce to zawsze miałam dużo, moze tym razem poleciał troszkę bardziej gesty....na szczęście mąż ma jutro wolne, wiec luzik. :-)

ehh. znow kłotnia. no ile mozna:angry:

Deizzi to dobrze ze ma apetyt. wspolczuje ze nie mozesz zjesc niczego ani wstac. to straszne chciec a nie móc.
Ewelinka. to może być tylko czesc czopu tak jak w moim przypadku:) ale dowiesz sie dopiero pozniej
anka a co to był za film??

Ewelinka jeszcze się nie stresuj, bo czop może odejść nawet 2-3 tygodnie przed porodem;-) Różnie to jest, mi odszedł w szpitalu przed samym porodem, ale był z krwią.
Deizzi odpoczywaj po porodzie, a Ignaś niech się wygrzewa w ciepełku:-)
Widzę, że wszystkie naszło na słodycze. Ja w tej ciąży pochłaniam słodycze i muszę się naprawdę powstrzymywać, dlatego zapycham się jogurtami i sokami, bo zdrowsze. Piję dużo i pocę się, jak nie powiem co:crazy: W dodatku codziennie odbieram po kilkanaście telefonów z pytaniem, czy już urodziłam. Chyba wyłączę telefon, jak tak dalej będzie:baffled: Ale ten czas leci, dopiero się tydzień zaczął, a już jutro środa:-)

reklama
Bry wieczór.
Maryńka
mój Kuba, też miniaturka :-) a żyje ponad 8.
Truskaffka to super, że naturalnie uda się tym razem :-)
Betina79 mnie najwięcej kg to w 6-7 miesiącu przybyło, a teraz od końca 8 waga stale utrzymuje się na tym samym poziomie. I rozdrażniona i ja byłam z Oliwią zławszcza jak już było po terminie. chodziłam jak bomba zegarowa.
Ewelinka dzięki, zdecydowanie lepiej się Oliwia czuje i na kolację dziś samo mleczko. Z Twoją figurką to bym sobie tej milki nie odpuszczała. A sok pomarańczowy piłam od 3 do 7 miesiąca dzień w dzień, już mi się "przepił" i teraz Multiwitaminkę pijam.
Makunia no co Ty daleko do ideału:-)
Kociatka moją też tak miała przed dr, histeria i panika :-( Oj jak ja bym chciała by tak żelazo na mnie działało. A wymioty u Oliwii z przejedzenia na kolacyjkę. Czekam zatem na przepis. Wizytę miałam na 18.45 ale poślizg był lekki i weszłam po 19 tej.
Natalia88 przy skurczach tak właśnie jest, albo trzeba zmienić pozycję leżącą albo wstać i chodzić.
Królowa Dramatu nim się obejrzysz a będzie już po wszystkim.
Basiatoja trzymam kciuki, by jutrzejszy dzień był dla Ciebie lepszy.
Deizzi najważniejsze że pokarm masz i że synek chce jeść, nic jeść nie możesz? A pić?
Roksaa tydzień za tygodniem lecą, zwłaszcza jak się ma już dzidka w domu i potrafi zająć czas.

Oliwia już śpi, więc ja też zaraz się kładę.
Emocje ze mnie wychodzą dziś ze łzami.

Do góry