reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Kania czy ja wiem czy jest cos lepiej z moim uczuleniem. Raz jest lepiej a za jakis czas znowu swedzi i jak juz zaczne dotykac i drapac jest coraz gorzej. Staram sie nie myslec o tym i nie przegladac w lustrze sprawdzajac czy nie ma nowych plamek to jak sie zajme czyms innym to wtedy tak nie swedzi :)

reklama
Witam się z rana :-) niedługo idę na pierwsza ciazowa wizytę w Norwegii :-) ciekawe jak tutaj wyglada opieka nad ciężarną. Ponoć przysługuje tylko jedno usg w 18 tygodniu ciąży i opiekuje się nami położna. Ginekologa nie zobaczysz na oczy przez cała ciążę ....dobre co?

Hehhhh

ja w UK też nie wiem co mnie czeka.
ginekologa nie ma - jest tylko położna :-D
fuksem już zaliczyłam ginekologa prywatnie i wizyta kosztowała mnie 110 funtów:szok:
badanie + USG

z przychodni nadal czekam na śmieszne papiery i na wizytę.

chyba o mnie nie zapomną i przyślą na darmową wizytę.

muszę byc pod szczegółową ochroną bo 3 porody miałam expresowe w 34 t.c
jak położna nie da mi szczegółowej opieki będę zmuszona od czasu do czasu prywatnie chodzić:szok:

rajuuu, Wy tu o ciachach, a ja ostatnio mam mega ochotę na sernik, a jak na złość teściowa ciągle piecze szarlotkę :D

Witam się z rana :-) niedługo idę na pierwsza ciazowa wizytę w Norwegii :-) ciekawe jak tutaj wyglada opieka nad ciężarną. Ponoć przysługuje tylko jedno usg w 18 tygodniu ciąży i opiekuje się nami położna. Ginekologa nie zobaczysz na oczy przez cała ciążę ....dobre co?
o rany :eek:

witam się wtorkowo z paskudnym kaszlem.
w końcu poległam i kupiłam drosetux, bo ten *spam* o kant tyłka rozbić :baffled:

Nie zaglądałam 3 dni i jak zwykle ciężko nadrobić:-D tyle naprodukowałyście
Czytając was jak fajnie jest u mamy sama postanowiłam się do swojej wybrać co prawda nie mieszka strasznie daleko bo tylko 60km. I tak intensywnie spędziłam wekeend że wczoraj zdychamał ale tak jak czytałam to nie tylko ja miałam taki dzień.

O co chodzi z tymi witaminami po których niby się tyje bo jeszcze nie słyszałam czegoś takiego.

Był tez wątek dotyczący palenia sama też lubiłam sobie zapalić ale jak tylko się dowiedziałam o ciąży już nie zapaliłam i nie mam z tym żadnego problemu, póki co.

Natomiast co do zbędnych kilogramów to też się nie przejmuję bo w pierwszej ciąży przytyłam 35kg i dość szybko bez trudy je zgubiłam co prawda tu i tam zastały rozstępy. W rodzinie robią zakłady czy pobije swój rekord:-)

2300/46 I poród
2300/47 II poród
2850/51 III poród
1850/44 IV poród

u mnie expresowo -
zwłaszcza 2 porody w ciagu godziny jak cokolwiek zaczeło się dziać
a W UK jak masz np. 3 rozwarcia to wysyłają do domu
a u mnie np 3 było a w ciagu 10 minut miałam 7
zawieźli mnie na porodówkę - 10 minut i urodziłam
niestety w UK nie dam im się spławić tak szybko do domu
najwyżej będę spała w samochodzie przed szpitalem :-D:-D:-D:-D:-D

dzień dobry :)

Ewelinka, szkoda że tyko jedno usg...widok brykającego maluszka jest boski. Może chociaż filmik będziesz miała z usg ;)
Tulipanka to maluszki się rodziły..wiesz czemu tak wcześnie dzieciaki pojawiały się na świecie?
Mru Zdrówka!!
Domi dziś lepiej? ;)

reklama
Truskafffka jak byłam w Polsce na urlopie to byłam na dwóch usg i widoki były bezcenne :-) dostałam tez filmik i jak siedzę w domu i się nudze to go włączam i podziwiam fikolki maluszka :-)

Do góry