reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Kania łączę się z Tobą w bólu. Ostatnie nocki to u nas jakaś masakra. Nigdy jeszcze nie było tak źle. Dalej zęby plus katar :( Julek budził się co 5 minut i płakał, nie chciał spać. Jestem wykończona tymi nockami i mam dość. Jak pomyślę jeszcze o drugim dziecku to ryczę.
tere fere cesarka też niefajna ze względu na mękę po operacji...
Mówicie o snach. Mi się dziś śniło, że urodziłam dwie pary bliźniąt (czyli czworaczki)!!!!

reklama
Patrycja to nie jest reguła! Jedna moja koleżanka oba porody miała szybkie i lekkie a inna oba ciężkie i długie. Nie martw się, na pewno skoro poszło łatwo za pierwszym razem to znaczy że masz dobrą budowę, umiesz dobrze przeć itd. Jestem pewna że nie musisz się martwić :)

Patrycja każdy poród jest inny, nie ma lekkich porodów, są szybkie i długie ciągnące się w nieskończoność.
Heledorka współczuję nocki, i idących zębów. Przynajmniej wiesz jaka przyczyna bo ja totalnie jestem w kropce...

Tere fere, właśnie dzwoniłam do Dudarewicza, ale niestety nie dał rady mnie już wcisnąć w grafik :dry:
Polecił mi dr Perenc i dr Wilińskiego, podobno też są świetni (Perenc przyjmuje w tym samym gabinecie co mój gin, też trochę o niej słyszałam). Ale w 19. tygodniu na pewno pójdę do Dudarewicza, już przez telefon go polubiłam, przemiły człowiek :-)

Mówisz o tym gabinecie na Zielonej? Bo ja chodzę do dr Perenc właśnie tam i zdecydowanie też mogę ci polecić :tak:

Ja słyszałam że jeżeli pierwszy poród jest lekki to drugi jest ciężki :( więc trzeba przygotować się na najgorsze w moim przypadku :(

Kochana to nie prawda :) Moja mama wszystkie czworo dzieci rodziła praktycznie bez bólu bo wyskakiwaliśmy z wodami, więc z mniejszym oporem i praktycznie po dwóch parciach :)

reklama
Patrycja podpytaj Mamy jak to u Niej wyglądało, jeśli masz się czymkolwiek sugerować to przeżycia Mamy mogą być najbardziej zbliżone do tego co Ciebie czeka.
Ja miałam poród na pewno szybki ale czy lekki...4godziny skurczy non stop tak, że wody było mi się ciężko napić, jak położna zaproponowała mi żebym pochodziła to bym ją wyśmiała gdybym tylko znalazła w sobie dość sił;-)
Teraz nie nastawiam się na nic, pewnie będzie tak jak ostatnio, bardzo już tęskniłam za moim Maleństwem, strasznie chciałam Go przytulić i porodu doczekać się nie mogłam.
Natalia powodzenia na badaniach dzisiaj, a skąd wiesz, że Twoje Maleństwo śpi po południu?
Kiniusia snów współczuję, może to przez nadmiar wrażeń w ciągu dnia? Choć ja uważam, że aktywność w ciąży jak najbardziej wskazana to może jednak jeden spokojny dzień się przyda?
Ja dzisiaj też koszmary, w ogóle zmęczona byłam a zasnąć nie mogłam jak się obudziłam o 4 a potem po 6, Królowa biorąc pod uwagę paskudzctwa jakie mi dziś się w nocy przewijały to zazdroszczę Ci romansu z rybą:-D
Kania współczuję serdecznie, życzę dużo siły kochana. Ty biedna jeszcze przemęczona po pracy, współczuję Ci serdecznie.
Ja cały dzień w domu i mogę nawet mogę pozwolić sobie na krótki odpoczynek a też mnie momentami dopada takie zmęczenie psychiczne przede wszystkim,że łzy same lecą, zwłaszcza teraz, Mąż co drugi tydzień dyżury więc ja praktycznie 24godziny sama ze Szczepkiem a On tęskni więc zwykle trzeciego dnia już jęki, wczoraj 3godziny marudzenia, zasnąć nie mógł do 22. Mi chata brudem zarasta bo jak On wreszcie usnął to tylko zmywanie, pranie i też kładłam się spać.
Głowa do góry jednak, damy radę z 2 dzieciaczkami więcej pracy ale też więcej przytulania, buziaków i wszystkich tych cudownych rzeczy

Do góry