reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

reklama
Pisalyscie o mleku wiec przyznam ze Ethan od 10mc pije mleko Nestle 3 i każde jego mleko od 4mc jest zsgeszczone albo płatkami ryzowymi, kaszka manna albo kaszka wielozbożowa. Od tego czasu nie podaje mu samego mleka.
Gratulacje dla depczacych :))
Dziękuje dziewczyny za kruche ba fb w trakcie naszego pobytu w Klinice.
U mnie wszyscy spia. Korzystam z czasu i zaglądam
Manny siebie jeszcze mamę 12.04 wyjeżdża i zabiera Laure na 2 tygodnie. Nie wiem czy na Wielkanoc jechać do Polski wiec ewentualnie mam wróci z powrotem :))

Na rano wstaje o 7 więc o 9:30 jadła budyń. Od dwóch tygodni nawet parówki nie chce jeść. Później jakieś chrupki. 12 idzie spać z butelką mleka. O 15 jakiś obiad jak zje ale to tak troszkę makaronu bo ziemniaków nie je w ogóle. Później jakiś owoc to zje troszkę. Na wieczór kanapka z masełkiem. Ale nie wiem co teraz się dzieje, bo nawet nic z łyżeczki nie chce jeść. Ani owoców ani danonka, ani kaszki, ani budyniu. No przychodzi godzina 19-20 to butelka mleka z kaszką i śpi. Budzi się co 3 godziny:-(

U mnie chorobowo, mam grypę a Gabrysia półpaśca :-(
Anka dzielni bardzo jesteście, szybkiego powrotu do normalności życzę i stałego rytmu dnia.
Sylwunia mnie to na zęby wygląda, dziecko przy ząbkowaniu nie bardzo łyżeczką chce jeść, zresztą mało wtedy je, więcej pije.

Hej
U nas nic nowego oprócz coraz większych postępów w chodzeniu mojego Szkraba :)
Poza tym znowu chyba zęby, a tak leci dzień za dniem, jutro chyba cały dzień sama z Kacpim, bo mąż długo w pracy i już myślę co tu będziemy robić, trochę tak nudno jedno i to samo, jedzenie, spacer, zabawa, drzemka itd itp. No ale jest cudownie oczywiscie ogólenie rzecz biorąc:)

Truskafffka gratulacje również dla Ciebie z okazji pierwszych pewnych kroczków

Ewciulek ja daję Kacprowi jeszcze 2-kę, bo mi dużo zostało. Mleko 210 ml wypija rano jak wstaje około 6-7. Je też nierzadko w nocy 210 mleka, a na noc raczej daję mu kaszkę z butli ok 210 ml.

Asinka u nas też mało ząbków, dwie dolne jedynki, jedna górna. Zauważyłaś, żę te mleko 3 bardziej syci?? Ciągle mam nadzieję na jakiś cudowny napój po którym Kacper w końcu prześpi noc. :)

Anka teraz już wiem co się stało, dobrze, że operacja się udała, tak mi przykro że musiał przez to przejść. Oby teraz było już tylko lepiej. Szybkiego powrotu do zdrowia i normalności.

sylwunia1117 Wygląda mi to na ząbki, ale poszłaby z nią do lekarza sprawdzić czy wszystko ok, może boli ją gardełko, albo coś. Powiedz mi a jak mała się budzi o 7 to dopiero o 9.30 je budyń? Nie dajesz jej na dzień dobry mleka? Zupki żadnej nie chce? a ten makaron to z mięskiem, sosem, warzywami czy sam?

hejka :)

na dobranoc zaglądam :)
dziś oficjalnie pierwszy dzień w pracy ;) fajnie było :)

mały dialog na dobry humor...
Matiko ostatnio:
- mamo, mogę się kąpać dziś z Melką..wiesz w nagrodę!! byliśmy z tatą i Amelką na zakupach, i Amelka była baardzo grzeczna. W samochodzie siedziała, patrzyła za okno, trochę spała, w sklepie też cichutko siedziała w wózku, jadła chrupki... potem w aucie spała.. no to zasłużyła na nagrodę, mogę się z nią kąpać?
:-D:-D:-D:-D

Ewciulek hihi super, gratki dla Nikusi :*
a ja się śmiałam bo Melka...jak tu napisałam że chodzi, to całe popołudnie spędziła na trenowaniu :) i co mnie najbardziej cieszy, chodzi z radochą! baaa...chodzi i sama sobie brawo bije:-p:-D
wiesz, że zapomniałam o mleku... Melka nadal na 2ce.. ale w takim razie następną paczkę kupie 3kę i będę mieszać, a potem przejdziemy na 3 całkiem. Matiko był..mało mleczny, szybko zrezygnował z butli i mleka, ale widze że Melusia łatwo z mleczkiem ukochanym sie nie rozstanie, lubi pić :)
Kania dobrze że macie sprawdzonego lekarza..
Gabi półpaśca???? żartujesz??? matkooo nie sądzilam że takie małe dzieci w ogóle mogą go mieć!
Asinka teraz pewnie mamy zajęte powrotami do pracy, ale mam nadzieję że faktycznie uda nam się zlot zorganizować :) sama mam dwie bliskie rodzinki znajome.. " z forum" to niesamowite :)
haha niezła sprawa z tymi ząbkami, ale spoko loko..wyjdą :p
Anka... taka mała anegdotka. Czujesz, że jak Matika szykowali na operację, też mu podali głupiego jasia...a ten co? przy pielęgniarce "niby połknął" a jak odeszła.. wszystko wypluł:-p matko co my się na stresowaliśmy wtedy:shocked2:
dobrze że już w domu jesteście :)
z resztą dojdziecie do ładu :) niech Ethan wraca do formy szybciutko :)
Sylwunia też mi na zęby wygląda...zaglądnij do japki.
Swoją drogą, moja Melka też ostatnio gorzej/mniej je.
Ale mam więcej luzu, przy drugim, głodna nie chodzi, jak będzie chciała to zje ;p grunt żeby próbowała różne smaki ;)
Matiko też miał przeróżne fazy obżarstwa i niejadka
jakby Cię jednak sprawa mocno niepokoiła zalecam wizytę u lekarza.
Patula i dla Twojego królewicza brawa za postępy w chodzeniu :D

aaaa no i właściwie ...
już po północy...więc :)

Ostatnia edycja:
Patula chyba większości dni tak wyglądają u Nas, prócz chorób atrakcji nie ma ;-)
Gratulacje dla Kacperka !!!!
Truskaffka sama byłam zaskoczona tą diagnozą ale wczoraj poczytałam na ten temat i objawy by się zgadzały.
Wszystkiego Najlepszego dla Amelki z okazji ukończenia roczku !!!

reklama
witam :)
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA AMELKI NA PIERWSZE URODZINKI :)
Kaniu rany skad ten polpasiec u gabi? zdrowka.
Moj Artur codziennie wstaje o 5 lub o 5.30 :confused2: dlatego ma dwie drzemki w ciagu dnia.. z placu zabaw zaczyna juz uciekac jak tylko widzi ze ktos zostawil bramke otwarta. obcielismy mu wlosy maszynka. nie plakal ale rzucał sie jak diabel w szopce. przytul;asek z niego i zrobil sie wstydliwy. rodzina babci zaproponowala nam zmiane pokoju na wiekszy,mozna nawet powiedziec ze padli przedemna na kolana w niedziele i prosili zebysmy zostali. chcieli mi nawet zaplacic za opieke nad nia. ehh przykre to bo 6 dzieci, wnuki i nie ma kto jej pomagac... wiec teraz sie zastanawiamy...:sorry2:
pozdrawiamy

Do góry