reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Szczebiotka gratuluje udanej wizyty :) pewnie kamien z serca Ci spadl :)
asia_grubasia witamy :)

hmmm Aniulkas nie stresuj sie :) jedna pominieta witaminka nic nie zaszkodzi. Ja zadnych nie biore, procz kwasu foliowego. Tak mysle.....przez ostatnie 2 miesiace schudlam 5kg.....i moze brakuje mi jakis witamin, jadlam tylko dwa posilki dziennie (mleko z platkami i na obiad dwa nalesniki lub kielbaske z dwiema kromkami chleba) wiec moze mam jakis niedobor witamin. Nigdy nie lubilam warzyw i owocow. Eh....no nic....musze czekac do wizyty, dostane skierowanie na morfologie i wszystko sie wyjasni.

Teraz wcinam po 5 kiwi dziennie- takiego mam na nie smaka, ale musze sie ograniczyc bo w kiwi jest tez sporo kwasu foliowego :) polecam Wam ten owoc.....ma kuuuuupe witamin i jest taki pyyyszny :)

reklama
Szczebiotka gratuluję udanej wizytki.
Witaj asia_grubasia
W piątek lecę do Polski na 10 dni. Jedziemy nad morze razem z rodzinką mojej siostry. Cieszę się bardzo, bo tu to lata praktycznie nie ma. Ale i obawiam się jak Julek zniesie wysokie temperatury i wogóle jak mu się będzie podobać na wakacjach. Będzie też okazja powiedzieć rodzince o ciąży. Na pewno będą zaskoczeni :)
Dziś mi się śniło że ktoś do nas strzelał i uciekaliśmy... jak w filmie jakimś.

Dziewczyny bierzecie już witaminy? Mi mówiono, że w pierwszych 3 miesiącach tylko kwas foliowy.

Ja biore dodatkowo mum omega ( kwasy dha) tylko i nic wiecej poza femibion natal ( tj z kwasem foliowym)

Szczebiotka gratuluje udanej wizyty :) pewnie kamien z serca Ci spadl :)
asia_grubasia witamy :)

hmmm Aniulkas nie stresuj sie :) jedna pominieta witaminka nic nie zaszkodzi. Ja zadnych nie biore, procz kwasu foliowego. Tak mysle.....przez ostatnie 2 miesiace schudlam 5kg.....i moze brakuje mi jakis witamin, jadlam tylko dwa posilki dziennie (mleko z platkami i na obiad dwa nalesniki lub kielbaske z dwiema kromkami chleba) wiec moze mam jakis niedobor witamin. Nigdy nie lubilam warzyw i owocow. Eh....no nic....musze czekac do wizyty, dostane skierowanie na morfologie i wszystko sie wyjasni.

Teraz wcinam po 5 kiwi dziennie- takiego mam na nie smaka, ale musze sie ograniczyc bo w kiwi jest tez sporo kwasu foliowego :) polecam Wam ten owoc.....ma kuuuuupe witamin i jest taki pyyyszny :)

Ja uwielbiam owoce i warzywa, mogłabym jesc ciagle fasolke szparagową, tez ma kwas foliowy, ostatnio duzo brzoskwin i nektarynek jem, noi owoce z działki czeresnie wisnie, wczesniej truskawki, alinki, teraz borówki... niedługo bea jabłka.... nieprzepadam za miesem ale jak jest dobrze wysmarzone to zjem, ryba tez musi byc naprawde dobra by zjesc...
A najbardziej lubie kanapke z dzemem ( dzemisławem) i Mlesio :) to mojoe ulubione danie moglabym jesc na kazdy posiłek, mąż się smial ze skoro normalniepuiłam ok 1 l mleka to w ciazy kupimy krowę i bedzie stałana balkonie :D a mojej mamie zapowidzial od razu zeby zrobila wiecej dzemisławów z truskawek i ogórków pod różnąpostacia: D

Szczebiotka super, że wszystko ok:)
heledorka wakacje na pewno będą udane. My też małą do cieplejszego kraju wywieźliśmy;) Takie maluszki szybko się przyzwyczajają:) Choć teraz ma być niezły upał...
A co do witamin to też się zdziwiłam, że już bierzecie ale może trzeba... Mi dopiero chyba w drugim trymestrze lekarz kazał bo morfologia była na granicy ale po każdych witaminach wymiotowałam więc przeszłam ciążę bez witamin. A tak czy owak jedna pominięta tabletka na pewno nie zaszkodzi - to tylko witaminy;) Ja w trakcie urlopu przez tydzień o kwasie foliowym zapomniałam.... ale mam nadzieję, że też będzie ok:)

hehehe ta krowa na balkonie to dobry pomysl :) ja w przeciwienstwie do Ciebie uuuuuwielbiam miesko :) kiedys nie znosilam mleka ani jogurtow....zadnych serow itp.....ale ostatnio jakos staram sie urozmaicac swoja diete. Jogurtow nadal nie jem, ale pod szynke czasami rzuce sobie plasterek sera zoltego, ale tak zeby mi nie wystawal spod szynki :) bo inaczej jak go widze to od razu mi przestaje kanapka smakowac. Mleczko tylko z kawa albo kulkami :) wiecie co jest najgorsze.....w szafce mam 3 duze sloiki nutelli.....slysze normalnie jak mnie wolaja :D ale jakos nie mam strasznego popedu na slodkosci......zdecydowanie kreci mnie teraz chrzan, cebula, papryka itp. :)

Zmykam sie pomodlic za babelka :) wspomne Bogu tez o Was i Waszych skarbach :)

Ostatnia edycja:
Heledorka myślę, że Julek ucieszy się, że może sobie na golaska pobiegać:-D Nas pogoda też nie rozpieszczała, dopiero od 3dni mamy lato, mój Synek nacieszyć się nie może, schodzimy na dół a ten już czapeczkę na głowe próbuje założyć i przy drzwiach stoi:-)

Ewelinka dobrze wiedzieć o tych kiwi, muszę spróbować bo ja właśnie smaka na takie soczyste owoce teraz, banany normalnie uwielbiam a teraz w ogóle nie mam ochoty

Aniulkas dżem z ogórków???:szok:

Ciekawe jak tam Corozon po wizycie, mam nadzieję, że zaraz się pojawi z dobrymi wieściami...

Nie nie szczebiotka..ogórków pod kazda postacia :D dziwnie napisałam... wyszedł dzem ogórkowy :D
ale ogórki kwaszone korniszone, sałatke z ogórków: D:-D

Czemu znieczuelnie od 13 tyg, moja dr mówiła ze teraz są na tyle bezpieczne znieczulenia że kobiety w ciąży mogą korzystać z nich.

Nie wiem, tak mi lekarz powiedział wczoraj. Zapytałam się go co mogę wziąć jeśli rozboli mnie głowa (paracetamol) albo ząb (iść do dentysty ale nieczulenie po 13 tyg)

Może są bezpieczne znieczulenia, na szczęście na razie nie muszę się o tym przekonywać i mam nadzieję że nie będę musiała bo nie wyobrażam sobie borowania na żywca ;)
Ulkan też pisała, że są bezpieczne znieczulenia więc pewnie tak jest. Powtarzam tylko to co lekarz wczoraj mi powiedział ale może on nie być na bieżąco ze znieczuleniami w stomatologii ;)

reklama
Kania, ja też piję kawę - 1 dziennie, dość słabą z mlekiem. Też mam niskie ciśnienie i do tego niski cukier. Nie funkcjonuję inaczej. Gin mówi, że nie zabrania swoim pacjentkom kawy, byle ograniczyć i nie za mocna...

Szczebiotka, gratulacje!!!!

Heledorka, mi też lekarz powiedział, że tylo kwas foliowy i żadnych witamin na razie.

Corazon, kciuki mocno zaciśnięte! Czekamy na wieści!

Do góry