reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Dziewczyny, co ja wczoraj przeżyłam..... Wieczorem poszłam do toalety, patrzę, a ze mnie krew się leje....Moja mama była w szoku, ze ja potrafiłam się spakować w 5 minut i pojechaliśmy do szpitala, jeszcze kurcze w korku staliśmy. Dojechaliśmy do szpitala, zarejestrowałam się, poszłam do kibelka, a tam cała wkładaka higieniczna w krwi, tylko, ze ja jakaś niby nerwowa, ale podświadomie spokojna byłam...w końcu zaczął mnie badać lekarz, faktycznie krwi jeszcze trochę było, ale krwawienie już mijało, zrobił mi USG, a moja dzidziunia, śliczna, szczęśliwa pływa sobie w płynie owodniowym, a jej serducho waliło jak oszalałe, pan doktor wziął mi na całą parę, żebym dokładnie słyszała... Nie wiadomo od czego to krwawienie, powiem Wam,że wyglądało to tak, jakby coś we mnie pękło....Cieszę się tylko, ze z maleństwem wszystko ok. Nie zapisał mi więcej leków, bo powiedział, ze pod tym względem jestem już idealnie ustawiona i nie chciał mnie zostawić w szpitalu, zebym się dodatkowo nie stresowała, wogóle był bardzo fajny. A dzisiaj cały dzionek w wyrku, mogę trochę wstawać, ale bardzo mało, ale cóż dla fasolki zrobię wszystko co tylko możliwe....

reklama
A ja wczoraj pracowalam do baaardzo pozna i jak wrocilam do domku to marzylam tylko o lozku, najgorzej bolaly mnie plecy i brzuszek (bo to jednak robota stojaca) dzisiaj jedynie mam zamiar sie podniesc z lozka aby pojechac nad morze i wypoczac na plazy :-D
Milej Niedzielki Kobietki:-D

Dziewczyny, co ja wczoraj przeżyłam..... Wieczorem poszłam do toalety, patrzę, a ze mnie krew się leje....Moja mama była w szoku, ze ja potrafiłam się spakować w 5 minut i pojechaliśmy do szpitala, jeszcze kurcze w korku staliśmy. Dojechaliśmy do szpitala, zarejestrowałam się, poszłam do kibelka, a tam cała wkładaka higieniczna w krwi, tylko, ze ja jakaś niby nerwowa, ale podświadomie spokojna byłam...w końcu zaczął mnie badać lekarz, faktycznie krwi jeszcze trochę było, ale krwawienie już mijało, zrobił mi USG, a moja dzidziunia, śliczna, szczęśliwa pływa sobie w płynie owodniowym, a jej serducho waliło jak oszalałe, pan doktor wziął mi na całą parę, żebym dokładnie słyszała... Nie wiadomo od czego to krwawienie, powiem Wam,że wyglądało to tak, jakby coś we mnie pękło....Cieszę się tylko, ze z maleństwem wszystko ok. Nie zapisał mi więcej leków, bo powiedział, ze pod tym względem jestem już idealnie ustawiona i nie chciał mnie zostawić w szpitalu, zebym się dodatkowo nie stresowała, wogóle był bardzo fajny. A dzisiaj cały dzionek w wyrku, mogę trochę wstawać, ale bardzo mało, ale cóż dla fasolki zrobię wszystko co tylko możliwe....

Ojejku wspolczuje....najwazniejsze ze wszystko dobrze sie skonczylo

Tantum Verde w tabletkach do ssania mogą stosować kobiety w ciąży polecam jest niezawodny bardzo ladnie znieczula gardło i nie boli.
opis Apteka W Domu: Tantum Verde P 3 mg, 20 pastyl.

Dzieuje Ci za info, ja mam Tantum Verde w spraju wiec sobie zaaplikuje i jeszcze mówia zeby płukac sola :baffled: ale jak mnie nie przestanie do jutra bolec i tak pojde do lekarza bo na jezyku mam takie duze czerowne kropki :confused: masakra nie chorowana wczesniej a teraz cos sie musialo przyplatac buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu:szok:

Miroslava - bardzo bardzo się cieszę, że z Twoim Dzieciątkiem wszystko dobrze:-)
Sofik - wracaj szybko do zdrowia:-)
Miłej niedzieli dla wszystkich:-D

Witam dziewczyny!!!
juz na poznajmy sie przywitalam sie narazie jeszcze nie moge z szoku wyjsc zycie splatalo nam figla i jestem poraz 4 w ciazy i po 3 CC ale mam nadzieje ze bedzie wszystko ok jutro mamy usg:-):-):-)

Sofik
Tantum Verde w tabletkach do ssania mogą stosować kobiety w ciąży polecam jest niezawodny bardzo ladnie znieczula gardło i nie boli.
opis Apteka W Domu: Tantum Verde P 3 mg, 20 pastyl.

Tak SofikuLeganza poleciła Ci super lek, sama je używałam, bo przez jakiś czas teżnie czułam się za dobrze, brałam jeszcze osciloccocinum, i rutinoscorbin.

Mirosłava cieszę się, że wszystko z dzidzią jest ok, nastraszyłaś mnie trochę.:tak:

Miotlica co do apetytu mam to samo z tym częstym jedzonkiem, słodyczy nie ruszam odrzuca minie, ale szklaki i lody to owszem smakują mi wyśmienicie.

Dziś cały czas mnie nudzi do tego żołądek mnie pobolewa :baffled: a na dokładkę ten upał. ufff

zQo witaj między nami....;-)

reklama
Sofik,o bolące brzusio się nie martw, ja mam takie bóle od początku ciąży mój lekarz kazał brać no-spe i stwierdził że to normalne bo do końca 3-4 m-ca wszystko się "rozciąga" :)
Wiesz ja mam inny problem, niemal po wszystkim jest mi nie dobrze.Masakra!Np.zjadłam mój ulubiony przed ciążą pyszny rosołek a potem upojne godziny w toalecie...
Ale w poniedziałek wybieram się do lekarza i zapytam czy jest jakiś sposób na całodzienne mdłości i te dzikie charce mojego żołądka

Do góry