reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

reklama
vinniki...pierwszy raz płaca z duzym poslizgiem....ja jestem na zwolnieniu od 1 sirepnia-kase za sierpien dostałam od pracodwacy normalnie do 10 sierpnia, a za wrzesien jeszcze nie dostałam od zusu...wiem ze maja czas 30 dni od złozenia dokumnetów przez pracowawde-czyli w moim przypadku maja czas do 8 pazdziernika, bo 7 składane byly dokumenty...potem juz bedzie co miesiac regularnie do 10 tak jak miałam wypłaty przed zwolnieniem...

Hi dziewczyny!
oj mówię wam rozkłada mnie, leje się z nosa, a do pracy trzeba chodzić, nie chce brać wolnego może jakoś przetrwam do piątku.:-(
jeśli chodzi o kawę to ja odstawiłam od kiedy jestem w ciąży, a herbaty czarnej ze trzy miesiące nie piłam, teraz piję na przykład z miodem i cytrynką.
Maniulka to dobrze że od razu zaczęłaś jeździć! szybciej nauczysz się płynnie jeździć, bo ja to prawko mam z 5 lat a jeździłam sporadycznie bo nie miałam swojego auta a pożyczać nie lubię więc marny ze mnie kierowca ale może jeszcze dojdę do wprawy jak się dorobię własnego:-D
Ewelcia86 to chyba dużo co 230 euro?! z tego co słyszałam w PL to chyba 150zł ale nie jestem pewna. Byłam teraz w PL na zwykłym i zapłaciłam 100zł. Też bym chciała zrobić w 3D ale nie wiem jak to wygląda tutaj? bo do PL zjeżdżamy w styczniu i chyba będzie już za późno bo dziecko będzie już za duże i nie będzie widać całego.
za tydzień idę do mojej położnej to zapytam.
Mówię wam dziewczyny już się nie mogę doczekać stycznia. chciała bym już wrócić ale cóż jakoś wytrzymam te 3 miesiące.
Pozdrawiam ciepło

w poznaniu ceny usg 3d-4d sa bardzo rozne...od 150 zł do 350 zł...fajne jest dla mnie to ze przy tej najdrozszej opcji nie dosc ze sa zdjecia, nagrany film w czasie rzeczywisctym to jeszcze robia dopplera i generalnie obierzaja całego bobaska....z tego co dzwoniłąm i sie dowiedziałam to najoptymalniej jest robic w 22-24 tyg...potem tez mozna, ale dzidzia jest wieksza i całosci nie widac, ale za to slicznie mozna poogladac buzke! i cała reszte poszczegolnych elementów ciała dziecka

Nika83 no 230euro to duzo ale coz,my chcemy miec taka pamiatke zwlaszcza ze to [pierwsza nasza dzidzia:-):-):-)
Raz w zyciu nie zaszkodzi troszke zaszalec:-)

Ja tez bedac w PL robilam normalne USG i gin tez mnie badal i zaplacilam tylko za wizyty czyli 50zl.
Ty tez jestes w Irlandii?
Dobrze zrozumialam ze chcesz rodzic w Polsce?

To o czym pisze mordoklejka to w Irlandii wlasnie kosztuje 230euro.
Mnie tez sie wydaje ze to jest fajne,mozna sobie fajnie poogladac,ma sie plytke na pamiatke:-):-):-)

wczoraj dzień brzuszków bolących - ja też często miewam bóle,ukłucia, przy kichnięciu lub kaszlnięciu, ale moja lekarka mówi że jeśli ból nie jest taki jak przy miesiączce to ok
czasami mam dziwne skurcze szyjki macicy - jakbym skurcz mięśnia dostała - najczęściej po prawej str - lekarka mówiła że to nic takiego

co do glukozy - ja jeszcze nigdy nie miałam - przy 1 ciąży lekarka zapomniała, a teraz mam wyniki cukru ok więc pewnie tylko będę miała raz.

3d jest super - pamiętam że 4 lata temu też robiłam prywatnie - wtedy na Polnej - była ogromna kolejka i niestety co chwila wchodziły bez kolejki pacjentki szpitala....:no:
teraz też chcę bardzo je zrobić
mordoklejka - gdzie są jakie ceny w Poznaniu, bo rzeczywiście ceny są ogromnie różne

... a kawka niestety pierwsze objawy w ciąży to ogromna niechęć do kawy, którą wcześniej piłam litrami - ok 5-7 kaw dziennie....:zawstydzona/y:

okropna pogoda chyba znów mam dzień lenia i nic nie zrobię :baffled:

kaczuszka...350 na promienistej, 250 w centrum na cienistej, 220 w lux medzie...wiem ze prywatne gabinety tez robia ale jeszcze nie robiłam...a na polnej ile płaciłas?

to było 4 lata temu ok 150 - 200. Chyba będę robiła w Lux-Medzie - tam mam pakiet wykupiony z pracy i może jakąś zniżkę dostanę. Chyba że gdzieś taniej znajdę. W Lux-Medzie USG badania robi bardzo miły lekarz - specjalista, robiłam badania dodatkowe USG w 11 tygodniu i był całkiem OK.
Z tego co pamiętam na Polnej nie było zbytnio intymnie i tak maszynowo jak w sklepie mięsnym:no:

reklama
czyli tak jak zazwyczaj jest na polnej....masówka

na stronie malinowej szkoły rodzenia sa telefony do kilku prywatnych gabinetów...moze tam podzwonie i sie dowiem ile, ale dzis jakos nie mam na to nastroju...

Do góry