reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Nefka biedactwo mam nadzieje ze juz na dniach zostaniesz mamusia ciaza donoszona wiec nie ma na co czekac;-) Trzymam kciuki zebys miala latwy porod i szybko wrocila z Franiem do domciu:happy:
A my niedawno wrocilismy ze spacerku tzn pojechalismy samochodem do centrum Oslo i tam spacerowalismy mialam spuszczone mleczko dla malej ale chyba za malo bo w drodze powrotnej Amelka sie tak rozplakala ze szok:szok: ale na szczescie bylismy juz 2 minuty od domu. pierwsze co po wejsciu to szybko ja rozebralam i dalam butle ale chyba zrobila nas w konia bo zjadla tylko 20ml:-D

Bylo dzisiaj u nas 10stopni i sloneczko wiec jak na ten kraj pogoda super;-) ale nie wiem czy dobrze ubralam mala chociaz raczki i nozki miala cieple karczek nie byl ani przepocony ani zimny buzka zimna tez nie byla nie wiem po czym jeszcze mozna sprawdzic..
a ubaralam ja w body na krotki rekawek na to kaftanik spodenki bluza polarowy cienszy kombinezonik z kapturem czapeczka i do tego przykryta grubym kocykiem w gondoli:-p

MR ja jadlam juz kilka razy lody [dziasiaj tez] ale nie wiedzialam ze moga byc one przyczyna kolki:zawstydzona/y: miejmy nadzieje ze jednak dzieciaczka naszym nie szkodza..

Ostatnia edycja:
reklama
Witam

Zastanawiam się co może byc przyczyną częstego ulewania i wymiotowania:-( karmie synka piersią i coraz bardziej mnie to niepokoji chyba trzeba poszukać dobrego pediatre bo te Nasze w przychodni rodzinnej to jeszcze niedouczone studentki:no:

a mój starszy synek znowy ma wysyp AZS i to jeszcze gorszy niz poprzednio uczulony na roztocza i chyba poświęcam mu za mało czau co do smarowań:-( zaczynam mieć wyrzut sumienia że dziecko tak cierpi a ja nie moge mu pomóc:-(

A można jeść jajka jak się karmi?

MR - no ja mam apetyt jak jakis pracujący ciezko fizycznie chlop... Moglabym jesc i jesc:baffled: Wkurza mnie to, bo jak jestem glodna to sie robie rozdrazniona, a z drugiej strony czasu na przygotowywanie posilkow troche brak:baffled:
Julia - z jajkami bym uwazala, szczególnie na białko, bo ponoć moze uczulac.

Kurcze dziewczyny, jecie lody?? Ja trzymam diete... U nas w rodzinie jest maly alergik i jak sie napatrzylam, przez co rodzice i dzidzius musieli przejsc, to wole oszczedzic malemu takich przyjemnosci. Bardzo powoli wprowadzam do swojej diety nowe produkty i tylko bardzo delikatne. Juz sobie obiecalam, ze jak skoncze karmic, to sie rzucam na sloik nutelli:-D

Ale macie zachciewajki z tymi lodami:-D.
Ja od tamtej niedzieli albo i od soboty mialam ochote na piwo,strasznie za mna chodzilo ale nie mialam okazji wypic i z kim.Jak m wracal z pracy za nim zjadl wykapal sie itp.to bylo pozno i ja juz nie myslalam o piwie tylko o spaniu i o tym ze po wypitym tak pozno piwie moge miec trudnosci zeby wstac do malego.
Tym bardziej ze od porodu wypilam nie cala lampke wina,a czulam sie jak bym wypila cale wino:-D:-D:-D
Maz mowi ze jak siedze w domu to w dzien moge sie napic,ale.......samemu nie lubie i tak glupio:no::angry:.
A wczoraj bylismy u znajomych i wreszcie z ze znajomym wypilam pol piwa:-D:-D:-D jaka radosc bo wreszcie sprobowalam:tak:\
Ahhh wczoraj bylismy malemu zrobic zdjecie do paszportu ale nie dalo rady:no: jak polozylismy go do zdjecia to zasypial i robil smieszne miny,zezowal usmiechal sie,szczekal stekal otwieral byzie,ziewal,kaszlal,pierdzial,a na koniec dostal czkawki:-D:-D:-D.
Mnie to rozwalilo to jak oni robia zdjecia.
Kurde polozyla go na podlodze na bialym reczniku i zwyklym aparatem robila zdjecia-przeciez ja w domu mam lepszy aparat od niej.
JAk bym wiedziala ze tak sie robi to od razu sama bym sprobowala hehe.
teraz musimy probowac w domu bo 16 kwietnia jedziemy skladac wniosek o paszport,mam nadzieje ze uda nam sie zrobic zdjecie:-D:tak::-)

HAha, Ewelcia, ale dobre z ym paszportem:-D A na ile taki paszport jest wazny?? Przeciez z tego zdjecia to za 2 miesiące się dzieciaczka nie pozna:-D

Moonik nie wiem dokladnie jak jest z tymi paszportami na necie pisza co innego ludzie czasami gadaj co innego-dowiem sie dokladnie 16kwietnia,nie ma to jak wiadomosc z pierwszej reki:-).

Slyszalam ze paszport wazny jest 5lat tylko co roku trzeba go ponawiac,wklejac aktualne zdjecie (tylko nie samemu)-ale tego nie jestem pewna jak jest do konca

A z tym paszportem to już takie maluchy muszą mieć ... Czy to znaczy że jak będę chciała wyjechać za granicę to muszę koniecznie mieć paszport dla dziecka. Myślałam że do jakiegoś wieku nie potrzeba??????????????????

witajcie

zajrzałam dzis na chwile i postaram sie nadrobic co nieco

narazie podrasowałam liste marcóweczek...powoli bede ja porzadkowac dokładniej...jakby kogos brakowało, lub jakies dane by były do uzupwłnienia to prosze i informacje bede uzupełniac na biezaco...

tymczasem uciekam poczyac co u was :)

reklama
a ja nie wiem juz co z ta dietą... bo niby co mam jeść?? szukam w internecie konkretnych dań bo brakuje mi inwencji... no bo ile razy mozna jeść bułkę z cienką wędliną??

dwa dni temu wypiłam kawę zbożową na mleku... nawet nie pomyślałam, że mleka chyba nie powinnam jeść co? nabiał jem, na razie nie ruszyłam jajek, ale pomysłów mi brakuje bo głosów za duzo. to jedz, teo nie ruszaj...
już mam mentlik w głowie.:eek: dzisiaj zjadłam pomidora... tzn trzy cienkie plasterki - zobaczymy.
i co zkażdą potrawą mam tak próbować?
:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

ale co tu duzo nie mówić od porodu mija właśnie 10 dni a ja już zgubiłam 8-9 kg. normalnie alei tak się cieszę...

Do góry