warunki nie do pozazdroszczenia
jak ja się cieszę że my nie musieliśmy mieszkać z którymiś rodzicami czy rodzinkom bo z rodzinom najlepiej wychodzi sie na zdjęciu
a dziadkowie nie zamierzają palić np na balkonie albo poza domem dla dobra wnuka???
skurcze były co 5 minut 3 teraz 20minut spokój ale brzuchol twardy że hej
Rybcia to jest w ogole smieszne co w tym domu sie wyprawia.
to juz nawet nie chodzi o ciasnote. Ogolnie o sprzatanie, zakupy, gotowanie, pranie itp.
Ja juz mam na to wszystko wysrane, bo gotuje tylko dla Nas, tzn dla mnie i Karola, mamy oddzielne polki w lodowce. Piore no wiadomo, wszystko, bo my mamy za malo rzeczy zeby tylko prac swoje.
Ale np co do sprzatania, one tzn moja mama i siostra (siostra ma 19lat) uwazaja chyba ze skoro ja "siedze w domu" to moge posprzatac. Wyczyscic kibelek, lazienke, kuchnie, zamiesc dom, umyc podloge (na kolanach szamata, bo mop sie zepsul i widocznie ja musze kupic, bo jakze inaczej) i w ogole.
glupia przyklad: przed swietami musialam myc wanne, bo przeciez wstyd mi bylo przed Karolem, ze jest taka zasyfiala. Owszem, nic bym nie mowila jakbysmy mieszkali sami, ale sa tutaj jeszcze 2 dorosle kobiety, ktorym widocznie syf nie przeszkadza.
A swoja droga.. od gdzies tak 25 grudnia wanna nie byla myta
no to sobie wyobrazcie jak wyglada
one licza, ze ja z wielkim brzuchem w 8 miesiacu ciazy bede zasuwac.
a co do palenia.. to walcze z tym od pazdziernika. Wczesniej jak siedzialam w kuchni to nikt tam nie przyszedl palic. Ojciec jak mial ochote zapalic to wychodzil z pokoju w ktorym ja akurat bylam. Ale odkad kupili oczyszczacz powietrza (jak dla mnie to on w ogole nie zabija zapachu petow tylko tak jakby rozwiewa powietrze) to poprostu mysla, ze w ogole nie musza sie ograniczac z paleniem.
A to zeby wyszli na balkon. Oj kochana , marzenie.
Niech sie nie zdziwia jak ich wnuk bedzie zamykany w naszym pokoju i nie wyjedzie z niego na krok. Beda mi dziecko truli..
no.. to sobie pogadalam
mielismy sie wyprowadzac, ale chyba zostaniemy jeszcze troche, bo planujemy odlozyc troche kasy, moze w przyszlosci jakis kredycik na mieszkanie i samochod..