reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
No to będzie SYN jak malowany... :-D
Zmieniłam dzisiaj gina i przy okazji zaliczyłam USG. :tak:
Tak sie rozkraczył, że w szoku jestem do teraz. Wyraźnie widzac było siusiaka
:laugh2::laugh2: :-):-)

GRATULUJE SYNECZKA:-) To wspaniale, też chciałabym już wiedzieć czy bedziemy mieć synka czy córcie.Miałam iść 21.10 na wizyte do gin a dzisiaj przyszlo mi skierowanie do sanatorium od 10.10 do 6.11:-( i bede musiala 9.10 iść, przed wyjazdem, a to bedzie 19 tydzien i ciekawa jestem jak bedzie z moim usg???czy tez mozna zrobic je pozniej ok 24 tyg?

Ogółem w mojej rodzinie nie można mieć swojego zdania. Wczoraj moja mama poraz kolejny zadała pytanie: Ten brzuch to Ci już rośnie czy tak ci fet wystaje? Na to ja oburzona, że to przecież dzidziuś, co mi może wystawać w 4 miesiącu ciąży:wściekła/y:. No i oczywiście do tej rozmowy wtrąciła się babcia i zaczęła pitolić o braku szacunku dla matki:crazy:, po tym wszystkim musiałam się wypłakać. Cała niedziela zmarnowana mimo, że w górach na świeżym powietrzu eh.

takie różnice pokoleniowe... normalnie pewnie być uwagi nie zwróciła, ale teraz jeteśmy wrażliwsze... :tak:
moja mama też ma teksty... ją interesuje tylko ile kg już przytyłam i ciągle słyszę, że i tak będę gruba, bo ona przytyła 30 kilo...
wkurza mnie tym :wściekła/y:

No to będzie SYN jak malowany... :-D
Zmieniłam dzisiaj gina i przy okazji zaliczyłam USG. :tak:
Tak sie rozkraczył, że w szoku jestem do teraz. Wyraźnie widzac było siusiaka :laugh2::laugh2: :-):-)

hej hej, to gratuluję!! :-)

FallenAngel-gratulacje i buziaczki dla brzusia synusia:-D
Wypiłam juz drugi kubek mleka z miodem, i spać mi się zachciało jakoś, idę kąpu, kąpu i wskakuję w pościel-trzeba jeszcze M jak Miłość obejrzeć:-)

hejka ja tez sie jakos nie odzywałam, ale nie mialam nastroju...
Dziecko ciagle mi choruje, nie pamietam przespanej nocy...
Mąż mnie wkurza na maxa....jak go nie ma to mnie wkurza ze wszystko na mojej glowie, jak już jest to się kłócimy o pierdoły....
Już mam dosyć....

FallenAngel gratuluję synka:-D

Izula....tak mi przykro. Ale jesteś na pewno bardzo silna i wszystko się ułoży:tak: Trzymam kciuki i pomodlę się za ciebie, zebyś miala dużo siły i kochających ludzi wokół siebie.

a ja własnie czytałam artykuł o anoreksji ciężarnych.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Podstepna-przyjaciolka-ciezarnych,wid,11530360,wiadomosc.html

no cóż, ciało w ciąży się zmienia czy tego chcemy czy nie... wierzę, że niektórym ciężko to zaakceptować, sama na początku byłam zaskoczona, że nie mam już kontroli nad własnym ciałem...
ale teraz uwielbiam swój brzuszek :tak:
nie to, że jem za dwoje, ale staram się jeść zdrowo i racjonalnie.
a jesli mam ochotę na pizzę czy czekoladę, to jem i już :-)
U nas w pracy jest ta 42-letnia Hiszpanka w 6 czy 7 miesieacu ciazy. Na sniadanie je jablko, a na obiad goracy kubek i jablko. To tyle. Trzeciej przerwy nie bierze. Podejrzewam, ze w domu tez nic nie je, albo malo. Wazy teraz tyle samo ile przed ciaza... Jaka ona wielka krzywde robi temy dzieciatku?!?!?!?!!!!!!!!!!! :wściekła/y::no: Slow brakuje :-(

Dziewczyny wy macie usg 19pażdziernika inne 5 ale w przeciągu pary tygodni:-) Nie wiem jak ja wytrzymam bo pewnie będę mieć usg dopiero za 1,5 m-ca bo wg programu ZMiJ to tylko 3 usg przysłują kobiecie:-( i kolejne bede mieć w usg połówkowe:eek: JA chyba zwariuję tyle czekać, zwłaszcza po tej biopsji nie mialam sparwdzane czy z dzidzią wszytko w porządku:-( Wiem znając siebie ze nie wytrzmam i pójdę wcześniej prywatnie:-D Tylko orientujecie się jak to jest z tym badaniem połówkowym musi być konkretnie w 20tc aby określić czy wszytko w porządku z dzidzią czy jest jakiś przedział jak w usg genetycznym 11tc-13,6tc??
Mi kiedys doktorek powiedzial, ze najlepiej przyjsc w 22 tc, bo wlasnie tak jak dziewczyny pisaly, serducho dobrze widac :tak:

Witam kochane :*

Przepraszam za długa nieobecność, ale znów byłam w szpitalu.. Tym razem dlatego że mój mnie zostawił.. ;/ pamiętałyście jak pisałam że wraca? Otóż wrócił.. ale oznajmił że już mnie nie kocha ;( nie wytrzymałam.. Doszłam do domu.. a w domu zasłabłam.. Od razu rodzice zawieźli mnie na pogotowie.. Znów leżałam na podtrzymanie ciąży ;( Ale z dzidziusiem ok :) Jest silniejszy od swojej mamusi :) Dobrze że mam to dzieciątko, bo umarłabym z żalu. Tylko dzięki niemu zdołałam się pozbierać..
Az lzy mi w oczach stanely :-( Faceci to swinie! Znam ten bol, jak mnie jeden zostawil... A pozniej spotkalam najwspanialszego Mezczyzne na swiecie, ktory jest teraz moim Mezem i jestem znowu szczesliwa! Tylko czas leczy rany... Badz silna Izulqa! Mocno przytulam...

Witam:-)Dopiero sie dolaczylam, Termin mam na 5 marzec.Juz nie moge sie doczekać kolejnego usg. Jeszcze 3 tygodnie temu nie bylo nawet widac u mnie ze bede miala dzidziusia a teraz tak szybciutko rośnie:-)

Prosze Was o pomoc.Podczas pierwszego usg wyszlo ze jestem w ciazy blizniaczej, ale mialam czeste plamienia i zas na kolejnym badaniu bilo jedno serduszko a drugie bylo puste.Po ok 3 tygodniach zostal jeden babelek a w nim rozwijajaca sie nasza dzidzia.Podczas wizyty u ginekologa ok 5 tygodni temu, zmierzyl bobaska i powiedzial ze wg wielkosci jest to 11 tydzien a wg kalendarza wychodzilo ze 13 tydzien.Czy to moze byc spowodowane ze to byla ciaza blizniacza i jest malenstwo nasze mniejsze niz powinno byc?Bo juz sama nie wiem w ktorym jestem tygodniu:-(Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie i życze wszystkiego dobrego.
Mississ miala podobna sytuacje z blizniakami... Pewnie jak wroci od lekarza, to sie podzieli przezyciami. Witamy w naszym gronie ;-)

Monia, czesem już tak jest z tą rodzinką, że nie idzie się dogadać, i czasem a zwłaszcza jeśli chodzi o starsze osoby to trzeba ustąpić i mieć święty spokój....
My mamy rocznice ślubu w maju, więc też z dzidziusiem będziemy świętować:-)
A my mamy pierwsza rocznice slubu w kwietniu i tez z Dzidziolem :-D

A co powiecie na taka sytuacje:
Moj M byl z laska jakies 14 lat temu (spotykali sie w liceum przez pol roku, nawet nic wiecej nie zaszlo), ona ma teraz drugiego meza i trzecie dziecko urodzila. Odzywa sie do niego kolezensko raz na rok, a wczoraj taki sms "Jak tam mezulku? Czy nadal milosc czy juz znudzenie? Zycie jest podle". Jaki tupet ma dziewczyna!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak mozna tak napisac????????? Ja oczywiscie sie zdenerwowalam i poplakalam, bo nie rozumiem takich ludzi :no: O co jej chodzi?! Zle mu rzyczy? Zeby nie byl szczesliwy w malzenstwie? Jak jej zycie jest podle, to niech cos z tym zrobi, a nie wypisuje do M takich bzdetow! No jak tak mozna? :eek: Chyba dziewczyna do konca normalna nie jest. M oczywiscie to olal, nawet nie odpisal. A mi przykro i tyle. W pierwszej chwili chcialam zareagowac, napisac cos, ale pozniej uswiadomilam sobie, ze nie bede sie znizac do jej poziomu. Byle bym jej tylko na swieta w Polsce nie spotkala :laugh2: Echhhh nie rozumiem niektorych osob :baffled:

najpierw to ja do lozeczka musze polozyc mojego synka - polozyc czyli zagnac :-D
Potem "M jak milosc" i tak zleci wieczor... Ale ja sie raczej nigdy nie klade przed 23:00 wiec jeszcze troche czasu mam...

Fallen Angel - gratuluej synka :-) Ciekawa jestem czy sprawdzi sie przeczucie lekarza (mial przeczucie ze bedzie chlopak podczas pierwszego USG) no i to co widzielismy podczas drugiego USG ( tak na 90% siusiak). Wiele osob jak sie dowiaduja ze jestem znowu w ciazy to mowia "teraz to bedzie pani miala (bedziesz miala) dziewczynke" Smieszne jest to nastawienie ludzi i cisnienie ze MUSI byc parka :-D

reklama
tabasia, to musi być jakaś tępa strzała:-D
nie denerwuj się babskiem, zazdrości, bo jej nie wyszło w małżeństwie:tak:

trzymajcie jutro kciuki - idę na 18 do gina
oby z dzidziolem było ok i oby się dobrze wypiął na usg:-D:-D:-D:-D
już chcemy znać płeć, więc pogadam pedagogicznie dzisiaj z brzuchem, niech słucha mamy od małego:tak:

Do góry