reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Czesc dziewczyny, mam pytanie, czy ktoras z Was miala w ciazy problemy z przepuklina? Ja mialam problem z pierwszym dzieckiem(zniknela zaraz po porodzie) i teraz mam ponownie. Dokucza mi to troche, a podobno w ciazy nic sie z tym zrobic nie da :(

reklama
O przepuklinie niestety nic nie wiem.

Natomiast co do kąpieli (tak ogólnie) to się właśnie zastanawiam, bo wcześniej brałam luteine i lekarz stanowczo zabronił mi się kąpać w wannie. Od paru dni juz jej nie biore i tak się zastanawiam, czy mogłabym się w końcu w wanience wyłożyć, w nie za ciepłej wodzie, bo bardzo mi tego brakuje. I sama nie wiem...

O przepuklinie niestety nic nie wiem.

Natomiast co do kąpieli (tak ogólnie) to się właśnie zastanawiam, bo wcześniej brałam luteine i lekarz stanowczo zabronił mi się kąpać w wannie. Od paru dni juz jej nie biore i tak się zastanawiam, czy mogłabym się w końcu w wanience wyłożyć, w nie za ciepłej wodzie, bo bardzo mi tego brakuje. I sama nie wiem...

wow a to czemu nie można się kąpać w wawnnie?? Ja biorę ale wylygiwuję się w wannie bo nikt mi nie powiedzial ze nie wolno:crazy:

Czesc kochane!!!!!
dawno mnie nie bylo ale nie miałam jakos czasu!! wczoraj byłam u lekarza wkleilam fotusie mojego malenstwa na poscie z usg wszystko jest serdunio bije ma 4 i pol cm wiec jakis taki malutki...no ale pewnie i tak nadrobi w pozniejszym czasie hihi :)

Kazała mi brac PRENAVIT byłam w aptece i tego nie mają....wiec bede szukała w innych a bierze to moze ktoras z Was??

wow a to czemu nie można się kąpać w wawnnie?? Ja biorę ale wylygiwuję się w wannie bo nikt mi nie powiedzial ze nie wolno:crazy:

Ja sobie pokrwawiłam troszkę na początku ciąży, dostałam duphaston doustnie i luteinę dopochwowo oraz kategoryczny zakaz na kąpiele w wannie i seks. :confused2:

Czesc kochane!!!!!
dawno mnie nie bylo ale nie miałam jakos czasu!! wczoraj byłam u lekarza wkleilam fotusie mojego malenstwa na poscie z usg wszystko jest serdunio bije ma 4 i pol cm wiec jakis taki malutki...no ale pewnie i tak nadrobi w pozniejszym czasie hihi :)

Kazała mi brac PRENAVIT byłam w aptece i tego nie mają....wiec bede szukała w innych a bierze to moze ktoras z Was??

Ja nie biorę na razie nic. Jedyne co to mam wybrac kwas foliowy do końca opakowania :)
Super, że z dzidzią wszystko w porządku :) Obysmy miały same tylko takie informacje na forum :)

Hej!
Chwile mnie tu nie bylo, ale nadrobilam zaleglosci :) sylviontko dziekuje za link do suwaczkow, postaram sie wkleic jak znaje chwile.

Cieple kapiele dlatego sa zabronione bo zwiekszanie temperatury moze spowodowac poronienie. Tak samo przebywanie w saunie np. lub na plazy, cos o tym wiem, bylam jeden dzien na plazy i sie ochladzalam co chwile, nie opalalam brzuszka, kladlam na niego mokry recznik zimny, duzo bylam pod parasolem, ale mimo to dostalam na drugi dzien krwotok :( Na szczescie Dzidzius caly i zdrowy...
Ja biore duphaston a teraz luteine od poczatku ciazy praktycznie, tzn jak sie zaczely plamienia, potem przy tym krowotku zwiekszono mi dawke do 3 razy dziennie po 1 tabletce, ale gin nie zabranial mi wspolzycia, powiedzial ze mam wspolzyc z partnerem jak ''emeryci''. No ale ja sie obawiam, bo po ostatnim naszym emeryckim wspolzyciu znow plamilam, wiec wole sie ograniczyc zupelnie. Przynajmniej do tego nastepnego USG w 14 tygodniu, potem zobaczymy jak to bedzie bo juz bedzie 4 miesiac ciazy wiec mniejsze ryzyko.
Mnie oprocz bolu rwy kulszowej bierze zdenerwowanie straszne, obawiam sie ze cisnienie mi skacze, bo musze przejsc sie po mieszkaniu szybkim krokim, wypic szklanke zimnej wody, postac w oknie i dopiero zaczynam normalnie oddychac. I caly czas denerwuje sie z byle powodu...

reklama
Brzuszek bolał mnie ok 3 godzinki w ciągu nocy. Nie był to silny ból, ale odczuwalny. Nie towarzyszyły mu plamienia, biegunka ani gorączka. Jedyne co to mnie mdliło- z tym,że mnie przeważnie mdli po przebudzeniu i tym za bardzo się nie zmartwiłam. Teraz już jest dobrze, brzuch nie boli. Znajoma uświadomiła mnie, że bóle brzucha towarzyszą ciąży i żebym się nie martwiła, bo po prostu powiększa mi się macica. Trochę się uspokoiłam ale nie do końca. Może dlatego, że to moja pierwsza ciąża to tak panikuje....

Do góry