reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Izula a jak tam się wogole trzymasz?? Bo myślę ze ta biegunka to moze byc na tle nerwowym..
Na biegunkę smecte na pewno można i bardzo pomaga też kisiel z owoców czarnej jagody. Suszone owoce czarnej jagody dostaniesz w każdej aptece...mozesz zrobic z nich kompot do picia albo wlasie kisiel z maką ziemniaczaną i to chyba skuteczniejsza opcja.

Ja mam 3,5 kg na plusie od początku ciązy:eek:

Nie na tle nerwowym :) Myślę że to dlatego że drożdżówkę ze śliwkami popiłam mlekiem pomieszanym ze śmietanką do kawy i stąd ta rewolucja :) ale w południe już mi przeszło :)

Co do kreski na brzuszku, to ja trochu mam :) ale bardziej martwi mnie to iż strasznie owłosił mi się brzuchol ;p no normalnie sama sierść he he ;] ach, ta burza hormonów ;D

Kochane, strasznie krwawią mi dziąsła :( ja już nie wiem co robić :(

reklama
M wrocil do domu z

I bylismy na pysznej kolacjo wyzerce :) jestem pelna bardzo pelna jadlam miesko z grilla ,byl ogromny bar salatkowy :) i deser i pilam pysznego orzezwiajacego koktaila bez alkoholowego naturalnie :)
bylo fajowo .
A oto my :)i nasz rok :)

Kamikaa slicznie razem wygladacie.Wszystkiego najlepszego.

Agniesiak ty pewnie wygralas w duzym lotku i stad te zakupki.Czytalam ze ktos z Twojej miejscowosci wygral:-D:-D:-D
A ja dopiero ide spac.Wlasnie z mezulkiem z pracy wrocilismy,Tylko prysznic i kimono.Mam nadzieje ze dzis juz cala noc.

Witam porannie
Ależ beznadziejna pogoda. Byłam z psami na spacerze. Dobrze, że założyłam kurtkę puchową, bo zimno, jak cholera, a do tego ten deszczyk...

Słuchajcie, jak sie liczy miesiące ciąży?? Ja wszystkim mówiłam,że kończę 4miesiąc, a tu kumpela mi mówi,że jestem w 3,5 miesiącu ciąży :szok: Już sama nie wiem ... Niby rzeczywiście 3,5 miesiąc, bo termin mam za 5,5 miesiąca, więc razem daje 9 miesiecy... Jak to w końcu się liczy?? Naczytalam się sporo, ale im wiecej czytam, tym bardziej jestem niewiedząca...

Ehh myślałam że będę dziś pierwsza:-):-)
Witam porannie wszystkie marcóweczki:-)

Pogoda ochydna, a mnie czeka dziś mycie okien:no: Nieznoszę, no ale błagają o już litość, a poza tym w przyszłym tygodniu mój synek ma 5 urodziny, dziadkowie mają przyjść i w ogóle tort, szampan itd.:-)Nie mogę uwierzyć że już 5 lat ma to moję dziecię:happy:

Wczoraj zamówiłam tort w kształcie scooby-doo zobaczymy co z tego wyjdzie, ciekawe jak zareaguje bo to będzie dla niego niespodzianka:-D.

Wczoraj byłam w realu i kupłam trzy bodziaki za 1,99za sztukę :szok::szok:, wcześniej moja mama kupiła dwa:-)W ogóle odkąd dałam pozwolenie na kupowanie ubranek mama szaleje, nie wiem jaki cudem udało jej się powstrzymać od kupienia ślicznej różowej sukienusi.Kusi ją jak nie wiem .Trochę rozsądku ma:-D
Liczą dziadkowie na wnusię, oj liczą:eek:a ja coś czuję że będzie drugi wnuś.

Ważyłam się wczoraj i...:wściekła/y::wściekła/y: 66,5 kg, w ciągu trzech tygodni nabrałam kilogram:eek:I codzień rano jak wstaję i próbuje się ubrać okazuje się że wszystko jest coraz ciaśniejsze. Najgorszy problem mam ze stanikami. Wszystkie już ciasne nawet te największe:no::no:

sylviontkojeśli jesteś w 16 tc to jesteś w czwartym misiącu, nie wiem skąd koleżanka ma takie informacje:szok::no:

Mój suwaczek znowu kłamie jutro zaczynam 15 tc.:no:

xXxIzuLQaxXx - podobno dobra dla kobiet w ciąży jest pasta do zębów Meridol i płyn do płukania też Meridol. Własnie ze względu na krwawiące dziąsła

reklama
Witajcie,
jak pochmurno za oknem!! Moje drogie, zapowiadali przed chwilą, że jeszcze dzisiaj w pytaniu na śniadanie ma tvp2 będą "najczęściej zadawane pytania przez mamy na porodówkach" - lecę śledzić.
Neskaco do ciasnych staników, to ja mam to samo, a wogóle mój biust do najmniejszych nie należy, więc nie wiem co będzie dalej :-). Jakoś na dniach wybieram się kupić nowy stanik.
Miłego dnia życzę.

Do góry