reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

moniskaBe wspolczuje, a jak Pawelek znosi takie temperatury? Jak Polcia jadla to miala cala glowe w kropkach potu.

reklama
U mnie w domu 30 stopni i ledwo wytrzymuje... no masakra..
Mały non stop spi z przerwami na jedzenie. possie cyca i znow w kime. nie dziwie mu sie,, taki skwar aż nogą ruszyc sie nie chce;)

moniskaBe wspolczuje, a jak Pawelek znosi takie temperatury? Jak Polcia jadla to miala cala glowe w kropkach potu.

srednio. W ogole nie chce jesc w normalnej pozycji tzn z glowka w zgieciu lokcia. Klade go na moj brzuch przodem do swiata i wtedy sie nie rzuca. Albo klade na kolana na plecki i wtedy podaje butelke. Kiepsko spi, nie chce jesc. No i marudny.

Ja nie mam termometru pokojowego - może to i dobrze, nawet nie chcę wiedzieć, ile tu jest stopni:no: U mnie okna tylko z jednej strony bloku i do od płd-wsch. Nadal tu świeci słońce, a przeciągu zrobić się nie da:no:
Kubę karmię trzymając go na poduszce, żeby się mu główka dodatkowo nie pociła od mojej ręki...

Monia sprobuj połozyc go na poduszke u mojego to przeszło kilka razy nie dosc ze powietrze ciepłe to i ty mu oddajesz ciepełko...
mój się zreflektował i wypił 130 i kima juz 2,5h... Moniska a jak często dajeszm u jeść?? u mnie Nikodem musi jeść co 4h bo 3godziny to za mało i wybrzydza

u nas wiaterek chmury i grad padał jest ciutke lepiej

fiolkowa ja podkladalam malej zwykla pieluszke tetrowa pod szyje/ na swoje przedramie, zeby jej sie glowka nie pocila, bo u nas po poduszcze to wlosy (jedyne co ma) z tylu glowy byly mokre.

Oj dziewczyny wspolczuje wam tych upalow. Ja wlasnie korzystajac ze mala usnela, wzielam chlodny prysznic i odrazu czuje sie lepiej.

Monia sprobuj połozyc go na poduszke u mojego to przeszło kilka razy nie dosc ze powietrze ciepłe to i ty mu oddajesz ciepełko...
mój się zreflektował i wypił 130 i kima juz 2,5h... Moniska a jak często dajeszm u jeść?? u mnie Nikodem musi jeść co 4h bo 3godziny to za mało i wybrzydza

u nas wiaterek chmury i grad padał jest ciutke lepiej

hmm.. no staram sie mu dawac co 3-3,5h i nic. Zobaczymy, moze ta nowa butelka mu bardziej przypasuje.

Witajcie,
u nas też niestety upał. Ale mały dzisiaj spokojniejszy niż wczoraj, a i też więcej śpi. Chyba po 18 z nim wyjdę na godzinkę, bo wg mnie jest chłodniej niż wczoraj, albo ja się przyzwyczaiłam. A mój pies też ledwo zipie, właśnie nakryłam go mokrą szmatą i nie protestuje nawet!
Moniska, to widzę że mleko ci zmieniła lekarka. Ale ja słyszałam, że niektóre dzieci są uczulone na pepti także warto spróbować. Oby była poprawa. A mój Ignaś też sie za uszami strasznie drapał i były takie liszajki, to występuje przy tym AZS i to świnstwo swędzi. Ale na szczęscie podleczyłam. Na buzi niby cos tam jeszze jest i na jednym łokciu jakaś plamka.
Tabasia, ja po przeczytaniu ulotki do maści elidel zadzwoniłam do tej pani dermatolog zapytac i mówiła, że to jest stara ulotka, że teraz już jest od trzech miesięcy. A tak samo było z elocone, tam dodatkowo było napisane, żeby na buziaka nie smarowac, tez sie dopytywałam i jeśli krótkie leczenie to mozna. Oby ci lekarze prawde gadali. Pewnie jak bym trafiła do innego, to by inaczej mówił.
Fiołkowo, ja w sobotę będąc na tym weselu ok 20 chciałam sie do domu zbierac, bo sie tak słabo czulam i do męza mówiłam, że czuje sie gorzej niż w ciązy. Też słaba jestem, ale dzisiaj akurat jest ok. A w niedziele ledwie stałam, taka jakaś osłabiona.
Yra to Ty jestes z Trojmiasta? Ja jestem za propozycja 2. Trzymam kciuki.
A mój mały ma prawie 3 i pół miesiąca i sie nie przekręca. Raz z brzuszka na plecki się kulnął.A z plecków na brzuszek nawet nie próbuje. Mam nadzieje , że wsio ok. A czy to , że idą zęby to łatwo można rozpoznac? Bo pcha łapki do buzi i zabawki. Ślini sie, ale nie jakoś masakrycznie. Z jednej strony u góry ma jakby lekko powiększone dziąsełko, ale to tak po boku.
Dobra, lecę zetrzec kurze, bo jeszcze mały chwile kima. Do potem.

MoniSkaBe - widze ze Pawelek zalapal juz ze Nutramigen musi pic i juz :-D a chcialam Ci poradzic zebys moze na poczatku mieszala z innym "starym" mlekiem - ja tak mialam robic w przypadku starszego synka, no ale on byl tak idziwny ze od pierwszego lyka rzucil sie na Nutramigen bez mrugniecia okiem i pil go do 1 roku :-)

reklama
Mysz, a jak wprowadzilas nowe pokarmy, glownie o deserki mi chodzi, to Jas tez pil bez problemu to mleko? Mimo, ze poznal lepsze smaki?

Do góry