reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

heronek powodzenia jutro!
dronka trafiłaś na super pediatrę, teraz tylko oby się wyjaśniło co dolega Twojej córci.
A nasza mała już śpi. Dzisiaj był jakiś rekord w spaniu, bo przy jednej sesji prawie 2 godziny:confused: a do tej pory 30 min. to max, zobaczymy czy tak dalej się utrzyma. Nasze spacery obecnie wygladają- kwałek w nosidełku, potem wózeczek i ewentualnie sen, i tak aż nie wrócimy do domu. Dzisiaj to dopiero wygladałam- Lila w nosidełku, wózek przede mną i Polka u boku, no ale czegóż nie robi się, zeby malenstwo nie darło się w niebogłosy.
Poczytam teraz co u Was.

e_kord jakie masz nosidełko? My niedługo jedziemy nad morze i tak myślałam żeby małemu jakieś zakupić, nie będę go nosić w nim cały dzień ale na niektóre spacery przydałoby się.

reklama
Hejo :-)
Ionka paszport ma nam przyjsc do 13 lipca. Na ostatnia chwile, oby zdarzyli, bo jak nie, to osobiscie tam pojade i ich udusze :wściekła/y: 4 dni przed wyjazdem...

Wloski zrobione, Maly usypia, mam nadzieje, ze dzis z zebulcem bylo najgorzej i jutro juz bedzie luzik. Oby.

Madzia a poslodzilas mu to mleko? Na opakowaniu jest 210ml powyzej 4 miesiaca, wiec wcale duzo nie je ;-)

a moj od dzisiaj zaczął pić nowe mleczko nan active i wydaje mi sie ze lepiej ono mu smakuje niz mleko hippa, na noc wypil go 150 ml
bidulek meczy sie przez ząbki i taki marudny jest przez to

Tabasia no to masz emocjonujące dni przed sobą! nie zazdroszczę.
sprawdziłam tą stronkę i kilku lekarzy ma niezłe opinie, trzeba będzie wybrać jakiegoś :tak:

moja ma 4,5 miesiąca a więcej jak 180ml na raz nie zje :sorry2:
dziś położyłam ja do łóżeczka, a ona na mnie patrzy, uśmiecha się przez smoczek i mówi "gliiii" ja do niej "pośpiewać?" a ona rozpromieniona, oczka zamyka i słucha ;-) jak miło, że istnieje ktoś, komu podoba sie moje śpiewanie ;-)

Hej napisałam do adminki o naszym wątku z Galerią, zadałam pytanie czy wątek będzie mógł być tylko dostępny dla nas (osób, które wysłałabym nicki), dostałam odpowiedź abyśmy założyły Grupę zamkniętą.

Hejo :-)
Ionka paszport ma nam przyjsc do 13 lipca. Na ostatnia chwile, oby zdarzyli, bo jak nie, to osobiscie tam pojade i ich udusze :wściekła/y: 4 dni przed wyjazdem...

Wloski zrobione, Maly usypia, mam nadzieje, ze dzis z zebulcem bylo najgorzej i jutro juz bedzie luzik. Oby.

Madzia a poslodzilas mu to mleko? Na opakowaniu jest 210ml powyzej 4 miesiaca, wiec wcale duzo nie je ;-)

Tak posłodziłam,je duzo bo prawie 5 razy po 220 takze jak na niego to duzo:-)

Cześć!
Ja dziś w Wawce i po zakupach. Mała grzeczniutka i dała mi nawet troszkę pochodzić po sklepach = połowe czasu w nosidełku połowe na rączkach ( moich i mojego braciaka ):tak:

hello :-)

dostalam paczke Hippa i odebralam juz druga za 1 gr. Dostalismy 2 sloiczki, jeden soczek, probke kremu i 2 lyzeczki. No i oczywiscie mnostwo ulotek. :-)

No i wyslalam wniosek o fakultatywny. Jutro dowiem sie ile zostalo mi urlopu do wykorzystania z poprzedniego roku i z tego.
Ja też dostałam paczuszkę parę dni temu a dziś w Rossmanie odebrałam drugą i kupiłam ze zniżką soczek, 2 herbatki, i 3 słoiczki - będzie na później !
Ja już dziś zaczęlam dodatkowy urlop macierzyński apotem hop na wypoczynkowy , potem jeszcze tydzień z nadrobionych godzin a potem..... sama nie wiem, czas leci zbyt szybko !

Hej napisałam do adminki o naszym wątku z Galerią, zadałam pytanie czy wątek będzie mógł być tylko dostępny dla nas (osób, które wysłałabym nicki), dostałam odpowiedź abyśmy założyły Grupę zamkniętą.
No to jeśli to jedyny sposób to działajmy:tak:!

Hej wpadłam żeby się pochwalić ząbkiem:-):-)A nawet dwoma:-D
Wymacałam wczoraj bo ostatnio mały się tak ślinił i brał wszystko do buzi ,ale wydawało mi się że to za szybko, a tu niespodzianka:-)
Ale się cieszę dziś pojadę kupić szczoteczkę taką na palec i trza się brać za szczotkowanie :-D:-D:-D

A tak poza tym podczytuje Was często ,ale nie mam czasu na pisanie.

W niedziele mieliśmy chrzciny.
Moi chłopcy są super:-)A dni uciekają mi tak szybko:-(

A Wasze dzieciaki jak "pouratstały":szok::szok:

Buźka dla Wszystkich mamusiek:-)

Hej! Dzięki za miłe słowa! My z Amelką już w domu, wypuścili nas wczoraj o 17, a zabieg był o 10, wycieli jej to dziadostwo i wzięli do biobsji, dzisiaj jadę na zmianę opatrunku i się dowiemy co to było. Jest zszyta wzdłuż policzka, i tylko jedną nicią w środku, więc nie będzie dużej blizny :-) szycie ma ok 2cm, Amelka zniosła to dzielnie. Wyobraźcie sobie, że prosiłam się 30min o głupi paracetamol w czopku, a 2 godziny o kroplówkę z glukozą!!!!!! Masakra co za szpital!!!!!!!!!! W koncu się wkurzyłam i zamiast do pielęgniarek poszłam do lekarza, i raz dwa i sprawę załatwił, one jakby mi miały przynieść kroplówkę, to bym się prosiła i prosiła!! i do wyjścia bym jej nie dostała!

reklama
Do góry