reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
ale od smoczków moga być wady zgryzu , a mój bez niego żyć nie moze :dry:

ja wywołałam fotki Miłoszka cudne:) D przylazł na chwile (coraz krócej ostatnio) i chciałam mu dać taka z usmiechem a on nie chciał!:szok: nawet nie obejrzał zdjęć, niepamiętam kiedy ostatni raz malemu pieluche zmieniał , zero zainteresowania, coraz gorzej - teraz wiem co z niego za ojciec,
najlepsze to że mówi, że pewnie każdy tak się zachowuje i nie pomaga:baffled:

Candy kochana ale bym temu Twojemu buźkę obiła ( a potrafię :crazy:)! Głupek jest i tyle.
A co do wady zgryzu to musiałby rzeczywiście długo ssać smoki żeby tak było, także spokojnie!

ale to wkladanie raczek do buzi i slinienie sie w tym wieku to chyba niespecjalnie ma zwiazek z pierwszymi zabkami lub bynajmnej nie zawsze,moja tez sie slini i wklada raczki do buzi, ale nie marudzi :)
pamietam ze lekarka mi mowila o chodzi z ta slina ale niespecjalnie pamietam ;-) a raczki w buzi to raczej norma
moj Syn slinil sie na maksa i raczek z buzi nie wyjmowal a pierwsze zabki mial w wieku 5-6 mies.
chociaz kto to wie ;-)

U nas z karmieniem różnie odkąd młody przesypia w nocy UWAGA 10 godzin bez przerwy na jedzenie. Cyce na początku wariowały. Teraz wydaje mi się, że troche brakuje mi pokarmu. Przystawiam małego ssaka i mam nadzieje, że się polepszy.
Candy mój też nie jest skory do przewijania. Lubi za to go kąpać. Zrobi co trzeba, a potem mnie woła żebym ubrała.

Co chwile gdzieś się przewija temat chrzcin, a my dalej nie jesteśmy zdecydowani czy chrzcić. Ślubu kościelnego nie mamy i napewno brać nie będziemy. Czy któraś z Was też ma ten problem czy chrzcić? Bo ja uważam, że jak się chrzci to raczej trzeba w tej wierze wychowywać, a ani ja ani mąż do kościoła Przemka nie będziemy prowadzać. Więc czy warto chrzcić tylko dlatego, że wypada i rodzina tego oczekuje? Kurcze trudna decyzja przed nami.... w końcu to chodzi o tego małego człowieczka. Napiszcie dziewczyny co o tym sądzicie.

Ramarii rzeczywicie masz nielada problem. Powiem tak, ja z mężem chodzimy do kościoła od tzw okazji i nie jest to kwestia braku wiary w Boga a raczej w Kościół ( jako instytucję) ale szczerze mówiąc nigdy nie pomyślałam o tym by dzieci nie były ochrzczone , nawet jeśli w przyszłości nie będą chodziły do kościoła. Współczuję Ci takiego trudnego wyboru , który n apewno będzie pod presją otoczenia!

mysza - moj Adas tez mial wezel na pepowinie (ktora byl w dodatk uzawiniety) - pewnie gdyby porod trwal dluzej to tez by sie zle skonczylo.. A tak to "tylko" byl niedotleniony i dostal 4 punkty na 10 mozliwych wlasnie za to i za brak odruchow i zabarwienie skory...
I poniewaz starszy tez byl niedotleniony to JAKBY CO to za trzecim razem nie ryzykowalabym porodu SN...

candy - kurcze to przezylas chwiel strachu o Miloszka... Wspolczuje...
A Twoj D to coz... rece opadaja niestety :-( Juz nie pamietam - wy nie macie slubu czy macie???? O alimenty go zasadz i tyle. Chyab ze zmadrzeje i zacznie bardziej sie udzielac i w ogole, ale ile mozna na to czekac...

reklama
ale się wystraszyłam Boże rodzice sie pokłócili i matka ojcu rzuciła go na rece i tak się poszamotali i tata w głowe dostał mały prawie też by został uderzony !!! musiałam ją odepchnąć , bo Miłosz na parkiet prawie spadł, płakać mi się chce, jak mogło się to skończyć tragicznie!!

Do góry