reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

z tego co wiem to przy mierzeniu temperatury w odbycie należy odjąć 5 stopni gdyż tam jest zawsze wyższa temperatura, także mcgosia spokojnie :) chyba że ktoś ma inne opinie :)
Nie stopni, tylko kresek;-)
Ja nie lubię mierzyć temperatury w pupie, bo Kuba się tak wierci, że boję się czasem, że mu krzywdę zrobię. Muszę kupić taki szybki termometr cyfrowy, żeby łatwo pod pachą mierzyć.

reklama
candy, niestety czasem tak bywa. Jedna mama ma pokarmu tyle, że może karmić i parę lat, a inna 2 miesiące.
Może spróbuj kupić sobie herbatkę na pobudzenie laktacji?

Kuba też ma z tyłu głowy naczyniaka. Nawet nie wiedziałam, że to się tak nazywa, ale pamiętałam, że dzieci mogą coś takiego mieć.

A zeby Cie cholera wzieła :-D 3 nie chce i chciec nie bede. Zreszta uwazam ze lekkim szalenstwem jest miec w domu roczne popylajace i noworodka :baffled::-D A 2 noworodki to juz przegiecie- zamkneli by mnie w wariatkowie. Ale wiesz przyszło mi do głowy ze moga byc blizniaki i co wtedy? BO jednak przy kolejnych ciazach wieksze prawdopodobienstwo. Cholera...

mysza m ja traumy kompletnie nie mam :tak: Było ciezko nie ma co ukrywac ale nie az tak zebym miała jakis uraz.

Jezuuu ja mam straszną traume, w sumie do tej pory się nie otrząsnełam i koszmary mi sie snia...ech szkoda gadac, wiec jak pomysle o kolejnym porodzie to mnie na wymioty zbiera:baffled:

A ja mojemu jeszcze w zyciue temperatury nie mierzylam.Czemu Wy mierzycie tak te temperatury?to jakas profilaktyka czy cos? czy dzieci Wam tak chorują?

Wogóle nie uwierzycie !! aż mi sie łezka zakręciła w oku. Weszłam na nasz wątek " galeria brzuszków" i oglądałam od początku !! jejciaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ale to było cudowne !!!! ja poprostu kochałam być w ciązy i nosić brzucholca...wzruszające

Wogóle nie uwierzycie !! aż mi sie łezka zakręciła w oku. Weszłam na nasz wątek " galeria brzuszków" i oglądałam od początku !! jejciaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ale to było cudowne !!!! ja poprostu kochałam być w ciązy i nosić brzucholca...wzruszające

No cos Ty? serio? Ja tam wole nie byc w ciazy,w koncu moge sie szybciej ruszac :)

Jak to dobrze ze nigdy nie bede rodzic.

heh no ja też miałam w efekcie CC, ale po 12 godzinach 1 fazy porodu, z czego 10 godzin to rozwarcie 7 cm i bóle krzyzowe, ktore ok 10 godziny meczarni odebraly mi rozum i sie darlam zamiast krzyczec i blagalam zeby mnie ktos dobil. Lakarze za to spokojnie czekali az wpadne w stan przedrzucawkowy, mimo, ze kilka godzin wczesniej wiedzieli ze nie ma szans na to zebym urodzila naturalnie :/

reklama
Mazia dlugo troche...
Mowi sie, ze po cesarce wlasnie krwawi sie krocej, bo niby lepiej wyczyszczone tam wszystko w srodku.

Do góry