reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

mi się okres właśnie skończył, holera nie myslałam że tak szybko dostane :///

a D wyjeżdża niedługo do Świnoujścia na 3 miesiące, ale co mam żałować i tak mi nie pomagał... ale wiem że będę taka sama jednak :( tak to mnie odwiedzał
..a tak w ogóle mam ochotę na seks tylko z kim?? chyba sama ze sobą :DD

reklama
moja po sczepieniu spała 3,5 h a jak się obudziła to przez godzinkę strasznie była płaczliwa ale przeszło jej. Dzisiaj strasznie dużo śpi a bywają dni że potrafi nie spać 10h w ciągu dnia ( z przerwami na 2-3 drzemki 1,5 h ) czy wasze maluszki też tak mają? Przez tydzień Zuzia przesypiała 5-6 h nocki a od 2 dni budzi sie co 3 h na karmienie. znowu jej się coś odwidziało ;)

kurcze wiecie co pomimo przystawiania odciągnęłam tylko 10ml mleka!!! nic dziwnego że mały się nie najadał i krzywił na widok piersi, ale dlaczego ? .... dziwne :((
Candy niekoniecznie masz mało pokarmu. Ja laktatorem niewiele odciagam a mleko jest i mała najedzona. Moze tez masz cyca przystosowanego do dziecka a nie laktatora? ;-)
Oczywiscie moze byc i tak ze mleka maławo :-(

miałyśmy iść na spacer, ale w uchu olcia miała 37.7 więc zostałyśmy w domu, szczególnie że się zachmurzyło i zaczęło wiać... za to moja córka miała wizyte narzeczonego hahah ;) ojjj, jak się tato dowie, że córka tak młodo zaczyna randki, to nie wiem, co będzie ;P

no i znowu spi... ale skoro potrzebuje, to niech śpi.

moja po sczepieniu spała 3,5 h a jak się obudziła to przez godzinkę strasznie była płaczliwa ale przeszło jej. Dzisiaj strasznie dużo śpi a bywają dni że potrafi nie spać 10h w ciągu dnia ( z przerwami na 2-3 drzemki 1,5 h ) czy wasze maluszki też tak mają? Przez tydzień Zuzia przesypiała 5-6 h nocki a od 2 dni budzi sie co 3 h na karmienie. znowu jej się coś odwidziało ;)
No to śpi w dzien czy nie spi bo nie rozumiem...Przeciez 2-3 drzemki w ciagu 10h to własnie spanie w dzien. coś zle rozumiem? :baffled:
Ja bym sie cieszyła hehe Mój Hank spi 2x 1h +spacer I to tez nie zawsze bo czasami popołudniu focha ma i nie zasnie.
Jesli chodzi o nocki to moja tez dzisiaj postanowiła cos zszamac o 3 mimo ze juz sie nie budziła na karmienie w nocy :baffled: dzieci chyba tak maja ze jak juz wydaje Ci sie ze cos sobie poukładały to wywalaja to w kosmos i robota od nowa :-D

Czy wasze dzieczaczki wkładają już rączki do buzi? moja zuzka od 4 dni zaczęła to robić szczególnie kiedy jest śpiąca to pociera sobie oczka i wiem że trzeba ją ululać.Właśnie się obudziła po pół godzinnej drzemce i robi kupkę :)

koza to życzę Ci bliźniaki co byś miała z głowy jakby Ci się trzeciego dziecka chciało hihi :-D:-D:-D trzymam kciuki :-)
A zeby Cie cholera wzieła :-D 3 nie chce i chciec nie bede. Zreszta uwazam ze lekkim szalenstwem jest miec w domu roczne popylajace i noworodka :baffled::-D A 2 noworodki to juz przegiecie- zamkneli by mnie w wariatkowie. Ale wiesz przyszło mi do głowy ze moga byc blizniaki i co wtedy? BO jednak przy kolejnych ciazach wieksze prawdopodobienstwo. Cholera...

mysza m ja traumy kompletnie nie mam :tak: Było ciezko nie ma co ukrywac ale nie az tak zebym miała jakis uraz.

:/ wcześniej tzn. z mies. temu odciągałam z jednego 130ml lekko
nagle taki zanik... mały już nienawidzi moich cycków! .. i właśnie wcząchnął 100ml mleka Hipp plus i w zanadrzu mam jeszcze nan activ i nan ha w razie czego gdyby działo sie coś po tym

koza a twój Hankok płacze czasem po karmieniu cycem?

moja normalnie ma w ciągu dnia 2 drzemki po pół godziny i jedno porządne spanie- szczególnie na spacerze- 2-3 godziny. a poza tym jest aktywna, bawimy się, śpiewamy, gadamy, robimy obiad itp ;) nasze dzieci już są w takim wieku, że nie będą spać całymi dniami z przerwami na mleko :)
ja tam nie narzekam :)
ręce jemy az po łokcie, hehe ;)

reklama
no moja zuzia zaczyna dzisiaj 8 tydzień więc jeszcze tak nie ogarnia wszystkiego jak 2,5 miesięczne niemowlę ale już uśmiecha się do mnie spontanicznie i to jest dla mnie największy prezent od niej :)

Do góry